Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

ASV vieglatlēte pie pozitīvām dopinga analīzēm vaino burito

Rolands Eliņš

ASV vieglatlēte pie pozitīvām dopinga analīzēm vaino burito
Šelbija Holihana. Foto: AFP/Scanpix

ASV vidējo distanču skrējēja Šelbija Holihana ir saņēmusi četru gadu diskvalifikāciju pēc tam, kad viņas dopinga analīzēs tika atklāta anabolisko steroīdu klātbūtne. Viņa savu vainu noliedz un pieļauj, ka pozitīvajā testā vainojuma burito bijusī gaļa.

Šelbija Holihana janvārī tika informēta, ka viņas dopinga analīzēs atrastas aizliegto vielu pēdas, par ko viņa tagad saņēmusi četru gadu diskvalifikāciju no sporta, kas liegs viņai izlaist gan Tokijas, gan Parīzes olimpiskās spēles.

Holihana ir ASV rekordiste 1500m un 5000m distancēs un viņa savu vainu ir noliegusi, norādot, ka pozitīvās dopinga analīzes varētu būt cēlušās no viņas ēdiena iepriekšējā dienā pirms analīžu nodošanas.

"Vēlos uzsvērt, ka nekad neesmu lietojusi aizliegtās vielas," sociālajos tīklos rakstīja sportiste. "Esmu izmisusi un jūtos nodota."

Holihana norāda, ka WADA pieļauj iespēju, ka dažreiz anabolisko steroīdu pēdas dopinga analīzēs rodas pēc cūkgaļas izmantošanas pārtikā. Sportiste pēc pozitīvo analīžu rezultātu saņemšanas esot izveidojusi savu uztura grafiku nedēļā, kad tika veikts tests, un konstatējusi, ka desmit stundas pirms testa esot iegādājusies un apēdusi burito ar cūkgaļu.

ASV sportiste raksta, ka WADA esot piekritusi viņas argumentam, ka pozitīvo dopinga analīžu tests neapliecina, ka steroīdi viņas ķermenī tikuši uzņemti regulāri, tāpat arī viņa esot centusies pierādīt savu taisnību ar citiem argumentiem, taču no četru gadu diskvalifikācijas izvairīties nav izdevies.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/athletics...

     [+] [-]

, 2021-06-15 22:56, pirms 3 gadiem
Huligāne!

     [+] [-]

, 2021-06-15 22:58, pirms 3 gadiem
Tāpēc jau Islāmā Dievs pasludinājis Cūkgaļu par Aizliegtu un Nešķīstu!
Kāpēc viņa nepaklausīja?!

     [+] [-]

, 2021-06-16 00:01, pirms 3 gadiem
Man arī tā gadījās. Kalifornijā apēdu plucināta cūķa burito, pēc tam 100m noskrēju 10sek.