Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kipsangs un Kiplagata – 2013.gada labākie maratonisti

Jānis Pārums

Kipsangs un Kiplagata – 2013.gada labākie maratonisti
Edna Kiplagata un Vilsons Kipsangs
Foto: aimsworldrunning.org

Par Starptautiskās Maratonu un garo distanču asociācijas (AIMS) labākajiem maratonistiem 2013.gadā atzīti ugandietis Vilsons Kipsangs un kenijiete Edna Kiplagata.

Uzvarētāji tika noteikti balsojumā, kas notika AIMS sezonas noslēguma pasākumā Atēnās. Balsojumā piedalījās 350 AIMS biedru. Jāpiebilst, ka šāds balsojums norisinājās pirmo gadu.

Kipsangs septembra beigās sasniedza jaunu pasaules rekordu Berlīnes maratonā – 2:03:23 – iepriekšējo labojot uzreiz par 15 sekundēm. Kiplagata savukārt augustā kļuva par pirmo maratonisti, kas spējusi aizstāvēt savu pasaules čempiones titulu.

Otrās vietas balsojumā ieņēma pasaules un olimpiskais čempions ugandietis Stefans Kiprotičs un kenijiete Priska Džeptū, kura šogad izcīnīja uzvaras Londonas un Ņujorkas maratonos.

Savukārt par pirmās balvas par mūža ieguldījumu ("AIMS Lifetime Achievement Award") ieguvēju kļuva viena no visu laiku labākajām garo distanču skrējējām, bijušā pasaules rekordiste maratonā (2:21:06), norvēģiete Ingrīda Kristiansena.

Izmantotie resursi:
AIMS - Association of International Marathons...