Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Iespējams, Prokopčuka varētu startēt Eiropas čempionātā arī bez normatīva

Jānis Pārums

Iespējams, Prokopčuka varētu startēt Eiropas čempionātā arī bez normatīva
Jeļena Prokopčuka
Foto: Jānis Līgats, laikraksts "Liesma"

Iespējams, Latvijas labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka varētu saņemt atļauju piedalīties Eiropas čempionātā, neskatoties uz to, ka nav sasniegts normatīvs, portālam Sportacentrs.com pastāstīja sportistes vīrs un treneris Aleksandrs Prokopčuks.

Iepriekš bija iecerēts, ka Prokopčuka 11.jūnijā startēs "Moscow Challenge" sacensībās Krievijā, taču, kā atklāja Aleksandrs, tad šī doma atmesta jau pirms kāda laika. Viņš norādīja, ka pastāv iespēja startēt Eiropas čempionātā (10 000 metru distancē), lai gan normatīvs nav izpildīts: "Gaidām šobrīd atbildi no Eiropas Vieglatlētikas asociācijas, iespējams, ka mēs varētu saņemt atļauju (wild card) skriet Eiropā, lai gan normatīva nav. Ja būs dalībnieču trūkums (Eiropas čempionātā, kas notiks no 27. jūnija līdz 1. jūlijam, 10 000 metru distancē ir 30 dalībnieču vietas, normatīvu (33:25.00) izpildījušas vairāk nekā 30, taču nav zināms vai visas piedalīsies Eiropas čempionātā – aut.), tad tāda iespēja pastāv. Ja ne, tad jūlijā plānojam 10 000 metrus skriet Latvijas olimpiādē un mēģināt izpildīt normatīvu Londonas olimpiskajām spēlēm (A normatīvs – 31:45.00, B – 32:10.00, sportistes personiskais rekords 30:38.78 sasniegts 2006. gadā)."

"Prezidenta balva bija kā treniņš. 5 000 metri ir labs treniņš gan desmitniekam, gan maratonam. Iepriekšējos gados, kad gatavojāmies maratonam, daudz skrējām stadionos. Valmierā Jeļena noskrēja aptuveni tā, kā bijām iecerējuši – plānots bija ap 15:45, bet nedaudz lēnāk (15:51.74). Protams, bez konkurences viegli skriet nav, bet neko darīt. Kopumā labs skrējiens," sacīja Prokopčuks.

Par katru cenu uz olimpiādi nerausies

Viņš norādīja, ka šobrīd treniņos strādā mierīgā režīmā: "Pārāk daudz netrenējamies. Nav jēga visus spēkus atdot, lai sasniegtu normatīvu, jo pēc tam būs grūti noturēt tādu formu un sekmīgi sagatavoties olimpiskām spēlēm. Ja bez konkurences viņa varēs sasniegt kaut vai B normatīvu, tad skaidrs, ka varam nopietni gatavoties Londonai. Speciāli gatavoties tikai normatīva izpildīšanai, lai par jebkuru cenu brauktu uz olimpiādi – tāda mērķa mums nav."

  +1 [+] [-]

, 2012-06-11 15:32, pirms 12 gadiem
Noteikti Prokopčukai ir jādot wild card,jo Eiropai viņai ir pa spēkam kādu medaļu izcinīt.