Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Tāllēcēja Melnbārde Eiropas U23 čempionātā Tallinā paliek bez rezultāta

Agris Suveizda

Tāllēcēja Melnbārde Eiropas U23 čempionātā Tallinā paliek bez rezultāta
Kitija Paula Melnbārde
Foto: Athletics.lv

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā turpinās Eiropas U23 čempionāts vieglatlētikā, kā noslēgums paredzēts rītvakar.

Šodien vienīgā Latvijas dalībniece bija 20 gadus vecā tāllēcēja Kitija Paula Melnbārde, kura kvalifikācijā gan palika bez rezultāta visos trijos piegājienos. Noteikto normu 6,45 metrus, kas ļautu finālam kvalificēties automātiski, kopumā izpildīja trīs tāllēcējas, bet vēl deviņas finālam kvalificējās pēc rezultātu ranga.

Vājākais rezultāts, ar kādu tika finālā, bija 6,22 metri, un tas nozīmē, ka Melnbārdei iekļūšanai finālā bija nepieciešams lekt tuvu personīgajam rekordam. To viņa sasniedza pirms trim gadiem pasaules U18 čempionātā Kenijā, aizlecot 6,28 metrus tālu un labojot Latvijas U18 rekordu. Šogad Melnbārdes labākais rezultāts ir 6,08 metri, kas 16. jūnijā deva otro vietu "Sportland" kausa posmā.

Šodien jau ir sadalīti četri medaļu komplekti. Lodes grūšanā sievietēm triumfēja nīderlandiete Džesika Shildere (18,11 m), 400 metru barjeroto distanci visātrāk veica itālietis Alesandro Sibiljo (48,42 s), dāmām šajā pašā distancē uzvarēja slovākiete Emma Zapletalova (54,28 s, jauns čempionāta rekords), savukārt 3000 metru šķēršļu skrējienā sievietēm zeltu ieguva francūziete Flavī Renuāra (9:51.02).

Sacensību pēdējā dienā Latviju pārstāvēs 4x100 metru stafetes komanda vīriešiem, kas plkst. 12:34 savā priekšskrējienā sacentīsies ar britiem, rumāņiem, vāciešiem, igauņiem un somiem.

Izmantotie resursi:
https://tallinn21-u23results.europe...