Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Borzakovskis nepiedalīsies pasaules čempionātā

Jānis Pārums

Borzakovskis nepiedalīsies pasaules čempionātā
Jurijs Borzakovskis
Foto: AFP/Scanpix

2004.gada Atēnu olimpiskais čempions 800 metru skrējienā Jurijs Borzakovskis nolēmis nepiedalīties pasaules čempionātā, vēsta Krievijas Vieglatlētikas federācija.

"Kopā ar treneri pieņēmām smagu lēmumu nepiedalīties pasaules čempionātā. Pirms pāris dienām es saaukstējos, bija paaugstināta temperatūra, ķermenis bija vājš. Kļuva skaidrs, ka pasaules čempionātā nebūšu optimālajā formā. Uztaisīju kontroltreniņu, kurā 800 metrus noskrēju minūtē un 45 sekundēs. Sapratu, ka ar tādu rezultātu pasaules čempionātā nav ko darīt. Varēju, protams, piedalīties, bet maksimums, ko no sevis izspiestu, būtu 1:44. Taču, lai tiktu pie medaļas, vajadzētu skriet aptuveni 1:43," atklāja Borzakovskis.

"Negribu sarūgtināt savus līdzjutējus. Man ir ļoti žēl, ka tā ir noticis, esmu tik sarūgtināts, ka nolēmu vispār beigt sezonu," sacīja krievu skrējējs. "Žēl, ka 800 metros nebūs neviena krieva. Skrienu jau 15 gadus, bet jaunās maiņas diemžēl nav. Lužņiku stadionā būšu līdzjutēja lomā. Paskatīšos, kā startē mani konkurenti, jutīšu līdzi Krievijas izlases dalībniekiem."

Jāpiebilst, ka savainojumu dēļ nestartēs virkne spēcīgu 800 metru skrējēju – pasaules rekordists un olimpiskais čempions Deivids Rudiša, olimpiskais vicečempions Naidžels Amoss, kā arī bijušie pasaules čempioni Abubakers Kaki un Mbulaeni Mulaudzi.

Pērn Borzakovskis kļuva par Eiropas čempionu, bet Londonas olimpiskajās spēlēs piedzīvoja fiasko, izstājoties pusfinālā. Iepriekšējā pasaules čempionātā 2011.gadā Tegu (Dienvidkoreja) Borzakovskis izcīnīja bronzas medaļu. Šīs sezonas rangā ar rezultātu 1:45.24 ieņem tikai 39.vietu.

Izmantotie resursi:
RusAthletics - Легкая атлетика России

     [+] [-]

, 2013-08-09 10:37, pirms 11 gadiem
neticu!
Melnie pārņem visu celiņu!

     [+] [-]

, 2013-08-09 12:29, pirms 11 gadiem
Būtu pateicis ,ka kaut ko nolaidis greizi dopingkursā ,un nevar paspēt to noslēpt.

     [+] [-]

, 2013-08-09 16:03, pirms 11 gadiem
"Uztaisīju kontroltreniņu", lasām veicām kontrolpārbaudi! Zaškaļivajet!