Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Štrobinders ar sezonas labāko rezultātu Latvijā uzvar ''Sportland'' kausa posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Štrobinders ar sezonas labāko rezultātu Latvijā uzvar ''Sportland'' kausa posmā
Rolands Štrobinders. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Jelgavā notika priekšpēdējais ''Sportland'' kauss vieglatlētikā. Šķēpmešanā sezonas labāko rezultātu starp latviešiem sasniedza Rolands Štrobinders, kura mestais šķēps lidoja 82.55 metrus tālu. Personīgo rekordu tāllēkšanā sasniedza Kitija Paula Melnbārde, bet ar augstvērtīgu rezultātu diska mešanā izcēlās lietuvietis Martins Alekna.

Šodien Jelgavā, Jāņa Lūša stadionā notika Latvijas vieglatlētikas ''Sportland'' kauss priekšpēdējais šī gada posms. Labvēlīgie laika apstākļi un tuvojošās sezonas atbildīgākās sacensības, deva iespēju daudziem vieglatlētiem sasniegt savus šogad labākos rezultātus. Piecās disciplīnās (3000m vīriešiem un sievietēm, šķēpa un diska mešanā, kā arī tāllēkšanā) sasniegti sezonas labākie rezultāti pieaugušajiem. Vēl 14 disciplīnās arī junioriem un jauniešiem.

Jelgavā bija ieradušies Lietuvas labākie diska metēji, kuri sasniedza teicamus rezultātus. Leģendāra lietuviešu diska metēja Virgīlija Aleknas vecākais dēls Martins Alekna tieši Jelgavā sasniedza izcilu pasaules klases rezultātu – 67.23 metri. Jaunākais dēls Mikolas, viņpus okeānam, studentu sacensībās startē ar 70 metru tāliem metieniem. Arī sievietēm labākā bija lietuviete Ieva Zarankaite – 60.24 metri.

Priecēja arī vairāku Latvijas vieglatlētu starti un rezultāti. Rolands Štrobinders pirmo reizi šopavasar pārvarēja 80 metru robežu – 82.55 metri, un vēl divi metieni bija pāri 80 metru atzīmei. Gunta Vaičule 200m finālskrējienu veica 23,59 sekundēs – diemžēl ar vēja palīdzību (+2,9 m/sek.). Personīgais rekords tāllēkšanā pēc vairāku gadu pārtraukuma arī Kitijai Paulai Melnbārdei – 6.30 metri.

Ar visiem posma rezultātiem iespējams iepazīties ŠEIT.

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv/lv/article/477...

     [+] [-]

, 2023-06-10 06:57, pirms 11 mēnešiem
Hm, sektors sākās nevis no nulles atzīmes, bet gan 2-3 metriem?