Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Šovakar Dimanta līgas posmā Cīrihē startēs Radeviča un Palameika

Jānis Pārums

Šovakar Dimanta līgas posmā Cīrihē startēs Radeviča un Palameika
Ineta Radeviča
Foto: AFP/Scanpix

Priekšpēdējā IAAF Dimanta līgas posmā, kas šovakar norisināsies Šveices pilsētā Cīrihē, startēs arī divas Latvijas pārstāves – pasaules čempionāta bronzas medaļniece tāllēkšanā Ineta Radeviča un šķēpmetēja Madara Palameika.

21:25 pēc Latvijas laika uz starta izies šķēpmetējas, starp kurām būs arī Palameika. Konkurence praktiski neatšķirsies no tās, kas bija pasaules čempionāta finālā, kur Palameika ieņēma 11.vietu. Cīrihē startēs gan pasaules čempione Marija Abakumova, gan pasaules rekordiste Barbora Špotakova, gan bronzas medaļniece Sanete Viljoena, Dimanta līgas kopvērtējuma līdere Kristīna Obergfola un citas.

Savukārt plkst. 21:45 sāksies sacensības tāllēkšanā sievietēm – starp Inetas Radevičas konkurentēm amerikānietes Britānija Rīza, Fanmi Džimo, Džaneja Deloaha, krieviete Olga Kučerenko un citas.

No citām disciplīnām vērts izcelt 100 metru skrējienu, kur ierindā būs pasaules čempions, jamaikietis Johans Bleiks, turklāt starta sarakstos ir arī viņa tautietis un sezonas līderis (9.78) Asafa Pauels, kurš pasaules čempionātā nestartēja savainojuma dēļ. Cīrihē startēs arī pasaules vicečempions 100 un 200 metru skrējienos Volters Dikss un bronzas medaļnieks 100 metros Kims Kolinss. Starts plkst. 22:00.

Interesantu cīņu var sagaidīt arī 110 metru barjerskrējienā, kur startēs Dairons Robless, Džeisons Ričardsons un Deivids Olivers. Jāatgādina, ka pasaules čempionātā sākotnēji triumfēja Robless, kurš vēlāk tika diskvalificēts, jo ar roku patraucēja ķīnietim Ļu Sjanam. Tādejādi par čempionu kļuva Ričardsons, kuram šīs būs pirmās sacensības čempiona godā. Savukārt sezonas līderis Olivers, kurš pasaules čempionātā netika pat uz goda pjedestāla, varēs mēģināt vismaz daļēji reabilitēties par savu neveiksmi.

Cīrihē notiks 13. no 14 Dimanta līgas posmiem. Dimanta līgas sezona noslēgsies 16. septembrī Beļģijas pilsētā Briselē. Pilni Cīrihes posma dalībnieku starta saraksti pieejami šeit: Weltklasse Zürich, Provisional Time Schedule

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja