Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Eiropas vadošie garo distanču skrējēji piedalās Rīgas maratona rīkotajās starptautiskajās sacensībās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eiropas vadošie garo distanču skrējēji piedalās Rīgas maratona rīkotajās starptautiskajās sacensībās
Sondre Nordstads Moens

Šonedēļ pilnā sparā norisinās Rimi Rīgas maratona rīkotās starptautiskās sacensības “Run for Future by Neste”, kurās pieteikušies jau teju 2500 dalībnieku no 36 valstīm, tajā skaitā vadošie garo distanču skrējēji no Lielbritānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Vācijas, Krievijas un Baltijas valstīm. Sacensību mērķis ir iedvesmot sabiedrību uz videi draudzīgiem paradumiem ikdienā un apliecināt, ka nozīmīgas starptautiskas sacensības var norisināties pilnībā virtuāli, saudzējot planētu ilgtermiņā. Sacensības 5 km un 10 km distancē norisināsies līdz pat 11. aprīlim Rimi Rīgas maratona virtuālajā Skriešanas klubā. Tajās var piedalīties ikviens skriešanas entuziasts, un dalība sacensībās ir bez maksas.

Par sacensību lielāko intrigu parūpējies viens no Eiropas vadošajiem maratonistiem norvēģis Sondre Nordstads Moens, Rio olimpisko spēļu dalībnieks, kurš sacensībās centīsies uzstādīt Norvēģijas valsts rekordu 10 km distancē. Lai potenciālo rekordu reģistrētu, Sondre Nordstads Moens klātienē startēs Rekordløpet sacensībās Norvēģijā, rezultātu fiksējot gan klātienē, gan ar viedierīces palīdzību Rimi Rīgas maratona virtuālā skriešanas kluba platformā.

Izmantojot videi visdraudzīgāko – virtuālo – sacensību formātu, Rimi Rīgas maratona organizētajās starptautiskajās sacensībās piedalās arī tādi Eiropas elites atlēti kā britu skrējēja Eiliša Makolgana, Rio un Londonas olimpisko spēļu dalībniece, zviedrs Deivids Nilsons nacionālais rekordists 5 km distancē, dvīņu māsas vācietes Anna un Lisa Hāneres , Rio olimpisko spēļu dalībnieces, labākā Krievijas maratoniste Sardana Trofimova, un, protams, Baltijas kaimiņi – igaunis Romāns Fosti, Rio olimpisko spēļu dalībnieks un Lietuvas jaunā daudzsološā maratoniste Vaida Zusinaite.

Vadošos Latvijas skrējējus “Run for Future by Neste” pārstāvēs un uz ilgtspējīgiem ieradumiem ikdienā iedvesmos titulētā Jeļena Prokopčuka, kā arī Jānis Višķers un Ilona Marhele.

Ikviens ir aicināts līdz 11. aprīlim pievienoties “Run for Future by Neste” sacensībām, izvēloties 5 km un/vai 10 km distanci. Dalība sacensībās ir bez maksas un tās norisināsies Rimi Rīgas maratona virtuālajā Skriešanas klubā, rezultātus fiksējot ar viedpulksteņiem un skriešanas lietotnēm. Pieteikšanās sacensībām un plašāka informācija pieejama Rimi Rīgas maratona oficiālajā mājas lapā Rimi Riga Marathon sadaļā “Run For Future”.

Skriet par tīrāku planētu
Rimi Rīgas maratona Skriešanas klubs pats par sevi jau iemieso ideju par tīrāku planētu, ņemot vērā, ka atlēti skrien un sacenšas katrs savās mājās. Tādējādi netiks atstāts ekoloģiskās pēdas nospiedums, ko neizbēgami rada klātienes sacensības ar vairākiem tūkstošiem dalībnieku. Sacensību mērķis nebūt nav tikai noskriet 5 km vai 10 km jebkurā vietā pasaulē. To mērķis ir arīdzan vērst sabiedrības uzmanību un aicināt ikvienu no mums paspert soli tuvāk tīrākai planētai, ikdienā ieviešot vidi saudzējošus paradumus, piemēram, aizgriezt krānu, ziepējot rokas vai mazgājot traukus, izmantojot vairākkārt lietojamus plastmasas traukus un termokrūzes, dodoties uz veikalu ar savu iepirkuma maisiņu, šķirojot atkritumus, skriešanas treniņu laikā satīrot apkārtni, pārvietojoties biežāk ar velosipēdu vai kājām un citus. “Run for Future by Neste” elites skrējēji un vēstneši dalās ar idejām un saviem ieradumiem, kuri palīdz saudzēt planētu, tādējādi atstājot to nākamajām paaudzēm tīrāku.

Rimi Rīgas maratons šogad augustā notiks bez masu starta
Rimi Rīgas maratona organizatori atgādina, ka pandēmijas dēļ maratons šogad pārcelts uz vasaras izskaņu – 28. un 29. augustu. Organizatori paredz, ka pulcēšanās ierobežojumi joprojām saglabāsies, tāpēc 31. Rimi Rīgas maratonu plāno rūpīgi bez masu starta ar ierobežotu dalībnieku skaitu, lai tiktu ievēroti visi epidemioloģiskās drošības pasākumi. Reģistrēties Rimi Rīgas maratona 42 km, pusmaratonam, 10 km, 5,5 km un Ģimeņu skrējienam iespējams jau tagad oficiālajā maratona mājaslapā Rimi Riga Marathon

Reģistrācija būs atvērta līdz 15. augustam vai dalībnieku limita sasniegšanai atsevišķās distancēs. Rimi Rīgas maratona organizatori aicina dalībniekus gatavoties maratonam un aktīvi izmantot gan virtuālā Skriešanas kluba treniņu programmu, gan arī izaicinājumus, kuri motivē kustēties ikdienā.

Informāciju sagatavoja:
Inese Ķīkule