Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Tiks prezentēta grāmata par olimpisko čempioni Jaunzemi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tiks prezentēta grāmata par olimpisko čempioni Jaunzemi
Grāmata "Mana mamma - Dieva lutekle"
Foto: olimpiāde.lv

Tiks laista klajā grāmata par pirmo Latvijas Olimpisko čempioni šķēpmešanā - Inesi Jaunzemi. Grāmatas prezentācijas pasākums notiks 2013.gada 11.aprīlī, pulksten 13.00, Olimpiskajā sporta centrā Rīgā, Grostonas ielā 6b, 2.stāva konferenču zālē, informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

Grāmatas autore ir Ineses Jaunzemes meita Vita Jaunzeme, kura grāmatas lapaspusēs ir iedziļinājusies ne tikai izcilā cilvēka sportiskajos sasniegumos, bet arī atklājusi Ineses Jaunzemes iekšējo pasauli un skatu uz to.

Prezentācijas pasākumā piedalīsies: Vita Jaunzeme (grāmatas autore), Aldons Vrubļevskis (LOK prezidents), Vija Kilboka (apgāda "Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētāja), Raimonds Bergmanis (Latvijas Olimpiešu kluba prezidents), Jānis Streičs (kinorežisors).

“Šī grāmata gribētu pretendēt uz patiesību par cilvēku, kurš ir tās galvenais varonis. Un tā ir mana mamma – Inese Jaunzeme. Tomēr, jo vairāk tika rakstīts, pētīts un uzrakstīts, jo mazāka skaidrība radās,” tā par grāmatas tapšanas procesu izsakās tās autore Vita Jaunzeme.

“Grāmata tapa ļoti smagā brīdī, kad Inesei tika konstatēts vēzis pavisam ielaistā stadijā. Tas bija smags posms visai ģimenei, īpaši tiem, kuri tajā brīdī bija līdzās. Rakstīšana kā terapija, kā dziedniecisks seanss, kas palīdzētu meklēt pieļautās kļūdas, tās izceļot gaismā un, iespējams, tādejādi dziedinoties - tāda bija sākotnējā iecere. Tie bija bezgalīgi dialogi ar mammu, kuru laikā viņa manās acīs iemantoja kādu, līdz tam brīdim, neapjaustu atklāsmi - viņa – mana mamma, ir īpaša. Un iemesls tam – viņas spēja pēc sitieniem un pazemojumiem celties un ar taisnu muguru un smaidu sejā iet tālāk. Viņas stāja bija ne tikai muskuļu trenētība. Inese pa īstam turēja vertikāli. Jo grūtāk bija, jo vairāk turēja. Līdz beigās tas kļuva par patiesa garīguma paraugdemonstrējumu – īpaši man,” tā autore.

Izmantotie resursi:
www.olimpiāde.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja