Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā vieglatlētikā piedalīsies valstu un sportistu rekordskaits

Jānis Pārums

Pasaules čempionātā vieglatlētikā piedalīsies valstu un sportistu rekordskaits
Pasaules čempionāta spilgtākais dalībnieks būs jamaikiešu sprinteris Useins Bolts
Foto: AFP/Scanpix

IAAF pasaules čempionāts vieglatlētikā, kas no 10.līdz 18.augustam norisināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā, kļūs par lielāko pēc dalībvalstu skaita, vēsta IAAF mājaslapa.

Noslēgusies valstu pietiekšanās gada nozīmīgākajam notikumam vieglatlētikā un kļuvis zināms, ka dalību Maskavā gaidāmajā pasaules čempionātā apstiprinājušas 206 valstis, kas ir jauns rekords. Iepriekšējais piederēja Seviļai (Spānija) 1999.gadā un Berlīnei (Vācija) 2009.gadā, kad dalībvalstu skaits bija tieši 200.

Labots arī dalībnieku skaita rekords – čempionātā startēs 1974 dalībnieki, no kuriem 1106 ir vīrieši, bet 868 sievietes. Iepriekš dalībnieku skaita ziņā lielākais čempionāts notiks 2009.gadā Berlīnē, kad piedalījās 1895 vieglatlēti.

Jau ziņots, ka Latvija pasaules čempionātā vieglatlētikā piedalīsies ar desmit sportistiem - Laura Ikauniece (septiņcīņa), Madara Palameika, Līna Mūze, Vadims Vasiļevskis (visi – šķēpmešana), Lauma Grīva (tāllēkšana), Igors Sokolovs (vesera mešana), Mareks Ārents (kārtslēkšana), Agnese Pastare, Anita Kažemāka un Arnis Rumbenieks (visi – soļošana).

Izmantotie resursi:
IAAF - International Association of Athletics...