Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kanādai zelts snovborda paralēlajā milzu slalomā

Kanādai zelts snovborda paralēlajā milzu slalomā
Džeisijs Džejs Andersons
Foto: AFP/Scanpix
22:15
Vankūvera 2010, OS-Snovbords, Vīrieši, paralēlais slaloms (fināls)
Jasey Jay Anderson
3.75
Benjamin Karl
4.20
Andreas Prommegger
5.00

Kanādietis Džeisijs Džejs Andersons kļuvis par Vankūveras olimpiādes čempionu snovborda sacensībās paralēlajā milzu slalomā. Uz goda pjedestāla kāpj arī austrietis Bendžamins Karls un francūzis Matjē Bezoto.

Šodien ar paralēlā milzu slaloma sacensībām tika pielikts punkts snovborda programmai Vankūveras olimpiādē. Vakar medaļas tika sadalītas sieviešu sacensībās, bet šodien kārtas stiprā dzimuma pārstāvjiem.

Finālā bija iekļuvuši kanādietis Džeisijs Džejs Andersons un austrietis Bendžamins Karls. Pirmo nobraucienu ātrāk veica Karls, kuram bija 0,76 sekunžu handikaps pirms otrā brauciena. Andersons spēja to atgūt un uzvarēja ar 0,35 sekunžu pārsvaru, kļūstot par olimpisko čempionu. Bronzas godalga francūzim Matjē Bezoto, kura pretinieks bronzas nobraucienos krievs Staņislavs Detkovs tika diskvalificēts.

Vankūveras olimpiāde

Paralēlais milzu slaloms snovbordā. Vīrieši

VSportistsValsts
1.Džeisijs Džejs AndersonsKanāda
2.Bendžamins KarlsAustrija
3.Matjē BezotoFrancija
4.Staņislavs DetkovsKrievija
5.Simons SkohsŠveice
6.Zans KosirsSlovēnija

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-28 00:44, pirms 14 gadiem
krievi atkal bezšā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-28 01:43, pirms 14 gadiem
viennozīmīgi prieks par kanādiešiem ar šo disciplīnu un vīriešu stafeti ātrslidošanā viņi jau ir uzvarējuši zelta medaļās šajā olimpiādē .. tā ir savā ziņā fantastika, jo pirms 22 gadiem Kalgari spēlēs viņiem nebija neviena (!!!) zelta medaļa .. kāda izaugsme, vienkārši spēks un vēl taču ir hokeja un kērlinga fināli !
Aleksandrs Starkovs
Foto: Lauris Vīksne, f64
17

Starkovam un olimpiskajiem medaļniekiem - Triju Zvaigžņu ordeņi

Valsts prezidenta kancelejas Ordeņu kapituls nolēmis piešķirt Latvijas futbola izlases un „Skonto” galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.
Aigars Apinis lodes grūšanas sektorā
Foto: Andris Pimenovs
2

Piektdien Vankūverā tiks atklātas X Ziemas Paralimpiskās spēles

Spēles notiks Vankuverā un Vistlerā – kur nupat ir noslēgušas Ziemas Olimpiskas spēles. Šis augstākais sporta forums pulcēs sportistus no visas pasaules un turpināsies līdz 21. martam. Sportisti ar īpašam vajadzībām sacentīsies piecos sporta veidos: hokejā, biatlonā, distanču slēpošanā, kērlingā un kalnu slēpošanā. Ar nožēlu jāatzīst, ka šoreiz Latvijas delegācija šajās Paralimpiskās spēlēs nepiedalīsies. Finansu trūkuma dēļ Latvijas sportisti nevarēja sagatavoties un kvalificēties šīm spēlēm.
Edgars Maskalāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
242

Maskalāns: "Miņins nepelnīti saņēma gada sportista titulu"

Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns intervijā "Latvijas Avīzei" asi kritizējis savu komandas biedru Jāni Miņinu, uzskatot, ka pērnā gada nogalē viņš nepelnīti saņēmis gada sportista titulu. Tāpat Maskalāns izteicis neapmierinātību ar bobsleja saimniecībā pastāvošo kārtību.