Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Kanādas kērlingistes turpina uzvarēt

Kanādas kērlingistes  turpina uzvarēt
Kanādietes var smaidīt
Foto: AP/Scanpix

Vankūveras olimpisko spēļu sieviešu kērlinga turnīrā svētdien piekto uzvaru piecās spēlēs izcīnīja Kanādas komanda, kas ar 9:2 apspēlēja kaimiņvalsts ASV kērlingistes.

Kanāda joprojām ir vienīgā valstsvienība, kas dāmu kērlinga turnīrā cīnās bez zaudējumiem. Nākamo spēli kanādietes aizvadīs pirmdienas rītā plkst. 5:00, sacenšoties ar Ķīnu, kam sešās spēlēs četras uzvaras.

Citas svētdienas vakara spēles izvērtās krietni vien sīvākas. Šveice ar 10:6 pieveica Lielbritāniju, izcīnot trešo uzvaru, Dānija principiālā un sīvā cīņā ar 6:5 pārspēja Vācijas komandu, savukārt Japāna ar 12:9 tika galā ar Krievijas kērlingistēm.

Izmantotie resursi:
vancouver2010.com


Aleksandrs Starkovs
Foto: Lauris Vīksne, f64
17

Starkovam un olimpiskajiem medaļniekiem - Triju Zvaigžņu ordeņi

Valsts prezidenta kancelejas Ordeņu kapituls nolēmis piešķirt Latvijas futbola izlases un „Skonto” galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.
Aigars Apinis lodes grūšanas sektorā
Foto: Andris Pimenovs
2

Piektdien Vankūverā tiks atklātas X Ziemas Paralimpiskās spēles

Spēles notiks Vankuverā un Vistlerā – kur nupat ir noslēgušas Ziemas Olimpiskas spēles. Šis augstākais sporta forums pulcēs sportistus no visas pasaules un turpināsies līdz 21. martam. Sportisti ar īpašam vajadzībām sacentīsies piecos sporta veidos: hokejā, biatlonā, distanču slēpošanā, kērlingā un kalnu slēpošanā. Ar nožēlu jāatzīst, ka šoreiz Latvijas delegācija šajās Paralimpiskās spēlēs nepiedalīsies. Finansu trūkuma dēļ Latvijas sportisti nevarēja sagatavoties un kvalificēties šīm spēlēm.
Edgars Maskalāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
242

Maskalāns: "Miņins nepelnīti saņēma gada sportista titulu"

Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns intervijā "Latvijas Avīzei" asi kritizējis savu komandas biedru Jāni Miņinu, uzskatot, ka pērnā gada nogalē viņš nepelnīti saņēmis gada sportista titulu. Tāpat Maskalāns izteicis neapmierinātību ar bobsleja saimniecībā pastāvošo kārtību.