Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā divas "Capital One" kausa spēles

Andrejs Siliņš

Otrdien, 29.oktobrī, un trešdien, 30.oktobrī, „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) pārraidīs divas Capital One kausa – Anglijas Futbola Līgas kausa - 4.kārtas spēles. Londonas klubu derbijā savā starpā spēlēs Arsenal un Chelsea, bet Newcastle United tiksies ar Manchester City.

No Capital One kausa 4.kārtas spēlēm VSB piedāvā divas, kurās tiksies četri Anglijas Premjerlīgas klubi. Londonas derbijā Premjerlīgas līderi Arsenal savā Emirates stadionā spēlēs ar Chelsea, kas turnīra tabulā šobrīd ieņem 2.vietu. Līdz šim Arsenal Futbola Līgas kausu izcīnījuši divas, Chelsea četras reizes. Otrajā spēlē Newcastle United tiksies ar Anglijas vicečempioniem Manchester City. Newcastle United Futbola Līgas kausa finālā spēlējuši tikai reizi. 1976.gadā Ņūkāslas klubs ar 1:2 Vemblija stadionā zaudēja saviem trešdienas pretiniekiem. Pēc šī panākuma, arī Mančestras klubs līdz Futbola līgas kausa finālam vairs nav ticis.

Anglijas Futbola Līgas kauss tiek izcīnīts kopš 1961.gada, kad par uzvarētājiem kļuva Aston Villa. Visvairāk, 8 reizes, kausu ieguvuši Liverpool futbolisti. Iepriekšējos deviņus gadus sacensības bija pazīstamas kā Carling kausa izcīņa.

Arsenal šo sezonu aizvada pēdējos gados neierasti labi, un pēc 9 Premjerlīgas kārtām atrodas turnīra līderpozīcijā, tiesa, Chelsea atpaliek tikai par diviem punktiem

VSB komentētājs Oskars Morozovs: “Lai arī statistika liecina, ka Chelsea pēdējās 23 spēlēs pret Arsenal piekāpušies tikai četras reizes, un pēdējais zaudējums fiksēts tieši pirms diviem gadiem - 2011.gada 29.oktobrī, tomēr nevar teikt, ka uzvarētājs jau ir zināms pirms šās spēles. Arsenal šo sezonu aizvada pēdējos gados neierasti labi, un pēc 9 Premjerlīgas kārtām atrodas turnīra līderpozīcijā, tiesa, Chelsea atpaliek tikai par diviem punktiem. Šķiet, vajadzētu būt aizraujošai spēlei, taču abu komandu treneri jau ir brīdinājuši, ka šajā spēlē, noslogotā grafika dēļ, laukumā dosies tie spēlētāji, kas parasti pie spēlēšanas pamatsastāvā netiek vai tiek reti. No otras puses, iespējams, tieši šis fakts spēlei piešķir papildus intrigu un neprognozējamību.”

Kausa ieguvējs izcīna tiesības kvalificēties UEFA Eiropas līgai, kas noteikti ir saistošs Ņūkāslas komandai, kas ir izvirzījusi mērķi kvalificēties Eiropas turnīriem

VSB komentētājs Toms Prāmnieks: “Līgas kausa 4.kārtā Newcastle United savā St.James Park stadionā uzņems divkārtējos kausa ieguvējus Mančestras City. Abas komandas šosezon jau ir tikušās savā starpā Anglijas Premjerlīgas ietvaros, kur atklāšanas mačā City sagrāva United ar 4:0. Kausa ieguvējs izcīna tiesības kvalificēties UEFA Eiropas līgai, kas noteikti ir saistošs Ņūkāslas komandai, kas ir izvirzījusi mērķi kvalificēties Eiropas turnīriem un kauss ir viens no ceļiem, kā turp nokļūt. Grūti spriest, kādos sastāvos šo maču aizvadīs abas komandas, bet kausa spēlēm piemīt īpašs šarms, kur viena spēle, pat viena epizode var izšķirt visu.”

Capital One kausa spēles kanālā „Viasat Sport Baltic”:

Otrdien, 29.oktobrī 21:40 Capital One kauss. Arsenal – Chelsea
Trešdien, 30. oktobrī 21:40 Capital One kauss. Newcastle United – Manchester City