Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Mihaiļenko: "Garsijam vajadzētu nolikt Džudu uz dēļiem līdz 8. raundam"

Jānis Pārums

Mihaiļenko: "Garsijam vajadzētu nolikt Džudu uz dēļiem līdz 8. raundam"
Elvis Mihaiļenko

Šajā svētdienā, 28.aprīlī, „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvās divas boksa cīņas. Bijušais Pasaules Boksa Asociācijas (WBA) un Starptautiskā Boksa Fedrācijas (IBF) titulu īpašnieks 2.vieglajā svarā Amirs Kāns cīnīsies ar Hulio Diasu un Pasaules Boksa Padomes (WBC) un WBA pasaules čempions Denijs Garsija tiksies ar bijušo pasaules čempionu Zabu DžUdu. Boksa cīņu latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Elvis Mihaiļenko un Aivars Zahārovs.

Amirs Kāns (27-3, 19KO) pret Hulio Diasu (40-7-1, 29KO)

26 gadus vecais Anglijas bokseris Amirs Kāns 2004.gada Atēnu Olimpiskajās spēlēs kļuva par jaunāko Lielbritānijas bokseri, kurš izcīnījis medaļas. 2009.gadā Kāns, uzvarot ukraini Andreasu Kotelniku, kļuva par WBA pasaules čempionu 2.vieglajā svarā. 2011.gadā pēc uzvaras pār Zabu Džudu, angļu bokseris savā īpašumā ieguva arī IBF titulu. Taču jau pēc nepilna pusgada Kāns zaudēja abus titulus amerikānim Lamontam Pītersonam. Vēl sāpīgāks bija zaudējums ar tehnisko nokautu Denijam Garsijam. Hulio Diass ir 33 gadus vecs meksikāņu bokseris, kurš savā karjerā piedalījies 48 profesionālajās cīņās, no kurām 40 uzvarējis.

Denijs Garsija (25-0, 16KO) pret Zabu Džudu (42-7, 29KO)

25 gadus vecais amerikānis Denijs Garsija ir WBC un WBA titulu īpašnieks 2.vieglajā svarā. Savu pirmo titulu Garsija izcīnīja 2012.gadā, uzvarot meksikāņu veterānu Eriku Moralesu. Pēc nepilniem četriem mēnešiem Denijs 4.raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja Amiru Kānu, iegūstot arī WBA titulu. 35 gadus vecais amerikānis Zabs Džuda ir bijis pasaules čempions piecas reizes. Savu pēdējo titulu Džuda zaudēja Hānam 2011.gadā.

Mihaiļenko: Garsija noliks Džūdu uz dēļiem līdz 8.raundam

VSB komentētājs Elvis Mihaiļenko: „Kānam, neskatoties uz uzvaru pēdējā cīņā ar Karlosu Molinu, joprojām jāatgūstas pēc diviem sāpīgiem zaudējiem, jo īpaši jau cīņā ar Garsiju, kurš Kānu uzvarēja certutajā raundā ar tehnisko nokautu. Domāju, ka Kāna aģents šoreiz nav riskējis un angļa pretinieks nebūs pārāk bīstams. Nakts otrajā cīņā Garsijam vajadzētu Džudu nolikt uz dēļiem līdz astotajam raundam. Džuda ir pieradis boksēties ar nolaistām rokām un paļauties uz savu ātrumu. Taču Džudam šobrīd ir jau 35 gadi, ātrums ir zudis un arī izturība nav agrākā. Garsija tieši otrādi ir jauns – 25 gadi – varbūt nav pārāk ātrs, bet ar ļoti spēcīgu sitienu ar kreiso no sāniem. Ar to Denijs jau daudzus savus pretiniekus nolicis uz grīdas. Protams, iesist var arī Džuda. Tā principā ir arī viņa vienīgā cerība – sagaidīt īsto mirkli un trāpīt spēcīgu sitienu. Tomēr kā jau teicu, domāju, ka līdz astotajam raundam Garsija Džudu būs nolicis uz dēļiem.”

Bokss kanālā VSB:

• Svētdien, 28.aprīlī 0:00 Boksa cīņa 2.vieglajā svarā. A.Kāns – H.Diass
• Svētdien, 28.aprīlī 4:00 WBC un WBA titulu cīņa 2.vieglajā svarā. D.Garsija – Z.Džuda