Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB tiešraidēs cīņas par pasaules čempionu tituliem spīdvejā un boksā

Jānis Pārums

VSB tiešraidēs cīņas par pasaules čempionu tituliem spīdvejā un boksā
Elvis Mihaiļenko

Šonedēļ "Viasat Sport Baltic" tiešraidēs pārraidīs Lielbritānijas GP Pasaules čempionātā spīdvejā un Roberta Štiglica cīņu ar Arturu Abrahamu par WBO titulu 2.vidējā svarā. Lielbritānijas GP ir Pasaules čempionāta spīdvejā 9.posms, savukārt par čempiona titulu WBO versijā 2.vidējā svarā cīnīsies divi PSRS dzimuši bokseri, kuri šobrīd pārstāv Vāciju.

Lielbritānijas GP spīdvejā

Lielbritānijas GP ir Pasaules čempionāta 9.posms. Kopvērtējumā vadībā ir amerikānis Gregs Henkoks, no kura 10 punktus atpaliek dānis Nikijs Pedersens. Pēc Kardifas Pasaules čempionāta kalendārā paliks vēl trīs posmi – Malilā Zviedrijā, Vojensā Dānijā un Toruņā Polijā. Pēdējos 5 gados Pasaules čempionātos divreiz ir uzvarējis Pedersens, pa reizei austrālietis Džeisons Kramps, polis Tomašs Golobs un Henkoks, kurš arī šobrīd ir titula īpašnieks. Lielbritānijas GP spīdvejā latviešu valodā komentēs „Viasat Sport Baltic” (VSB) komentētājs Anatolijs Kreipāns.

Jautājums par titula ieguvēju vēl atklāts
Anatolijs Kreipāns par Pasaules čempionātu spīdvejā: “Pasaules 67.čempionāts spīdvejā un tajā skaitā Grand Prix 18.seriāls (GP posmos pasaules čempionu spīdveja nosaka kopš 1995. gada) ir garākais šā sporta veida vēsturē - sākums bija 31.martā, bet finišs būs 6.oktobrī. Pirmo reizi GP seriālā ir 12 posmi, aizvadīti jau astoņi no tiem, bet tikai vienam motobraucējam - dānim Nikijam Pedersenam - ir izdevies uzvarēt divos posmos. Toties šosezon savas pirmās uzvaras GP posmos svinēja slovāks Martins Vaculiks, zviedrs Fredriks Lindgrens un brazīliešu izcelsmes zviedrs Antonio Lindbeks. Ne reizes šosezon vēl nav uzvarējis kāds no Polijas spīdvejistiem. Tas viss sola aizraujošu spēkošanos GP seriāla 9.posmā Millenium Stadionā Kardifā. Līderis kopvērtējumā ir pašreizējais titula īpašnieks un vienīgais, kurš piedalījies pilnīgi visos GP posmos kopš 1995.gada, amerikānis Gregs Henkoks. Tikai par 10 punktiem no viņa atpaliek N.Pedersens, par 14 punktiem - austrālietis Džeisons Kramps, kurš vienīgais pēdējos piecos gados Kardifā ir uzvarējis divas reizes, bet par 17 punktiem - cits austrālietis Kriss Holders, kurš savu pirmo uzvaru GP posmos savulaik guva tieši Kardifā. Tā, ka jautājums par titula ieguvēju vēl ir atklāts...”

Roberts Štiglics pret Arturu Abrahamu

Par Pasaules Boksa Organizācijas (WBO) titulu 2.vidējā svarā cīnīsies divi PSRS dzimuši bokseri, kas šobrīd abi pārstāv Vāciju. Titula īpašnieks Roberts Štiglics (Sergejs Štiglics) dzimis Jeiskā, Krievijā, Arturs Abrahams (Avetiks Abrahamjans) Erevānā, Armēnijā. Štiglics ir WBO 2.vidējā svara titula īpašnieks un pēdējo zaudējumu piedzīvojis 2008.gada martā cīņā ar meksikāni Librado Andradi. Abrahams uzvarējas pirmajā 31 profesionālajā cīņā, bet pēdējo divu gadu laikā zaudējis trijiem spēcīgiem bokseriem - Andrē Direlam, Karlam Fročam un Andrē Vordam. Štiglica - Abrahama cīņu latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Elvis Mihaiļenko un Aivars Zahārovs.

50 pret 50
Elvis Mihaiļenko par gaidāmo cīņu: “Divi nosacīti vācieši Štiglics un Abrahams cīnīsies par pirmajam piederošo WBO titulu. Štiglicam ir divas uzvaras 44 cīņās un abi zaudējumi ir līdz šim nopietnākajiem Roberta pretiniekiem – Librado Andradem un Alehandro Berio. Ar citiem spēcīgiem bokseriem Štiglics nav cīnījies. Abrahams to ir darījis, bet Super Six turnīrā zaudējis gan Direlam, gan Fročam un Vordam. Es domāju, ka šajā cīņā izredzes ir 50 pret 50. Štiglicam ir jānotur Abraham presings, jāiztur psiholoģiski un tad uzvarai vajadzētu būt. Bet ja Štiglics iesaistīsies garākās sitienu apmaiņās, nogurs un izlaidīs cauri kādu stipru sitienu, uzvarēt var arī Abrahams.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-23 14:56, pirms 12 gadiem
Kur "Sunderland"-"Reading"? Vel pāris tādu joku un Viasats zaudēs vienu no klientiem