Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē VSB - F1 no Monako

Jānis Pārums

Nedēļas nogalē VSB -  F1 no Monako
Ģirts Timrots

Šonedēļ kanāls „Viasat Sport Baltic” tiešraidēs pārraidīs F1 pasaules čempionāta Monako GP treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand prix izcīņas. Līdzšinējos piecos sezonas posmos ir bijuši pieci dažādi uzvarētāji no piecām dažādām komandām – Džensons Batons, Fernando Alonso, Niko Rosbergs, Sebastians Fetels un Pastors Maldonado no attiecīgi „McLaren”, „Ferrari”, „Mercedes”, „Red Bull” un „Williams”. Sekojiet F1 treniņbraucieniem, kvalifikācijai un Grand prix izcīņai no 24.maija līdz pat svētdienai tikai „Viasat Sport Baltic” kanālā!

Cīņa Monako

Monako GP notiks 59.reizi un pirmajā Lielās Balvas izcīņā 1950.gadā uzvarēja pieckārtējais pasaules čempions argentīnietis Huans Manuels Fanhio. Visvairāk – veselas sežas reizes – Monte Karlo šaurajās ielās uzvarējis trīskārtējais F1 čempions Airtons Senna. Pa piecām uzvarām ir Greiemam Hilam un Mihaelam Šūmaheram. 2011.gadā „Red Bull” pilots Sebastians Fetels uzvarēja gan kvalifikācijā, gan arī pašās sacīkstēs. Nu jau divkārtējam pasaules čempionam tā bija pirmā uzvara Monako.

Nedaudz vēstures

Iespējams, labākajam pilotam visā F1 vēsturē Džimam Klarkam Monako neizdevās uzvarēt ne reizi. Divkārtējais pasaules čempions četras reizes uzvarēja kvalifikācijā, bet uzvara rokā nedevās arī šajās reizēs. 1965.gadā Klarks uzvarēja sešos no pirmajiem septiņiem posmiem, bet Monako vietā, kas bija otrais posms, izvēlējās doties pāri okeānam un piedalīties Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs. Tur leģendārais skots uzvarēja, bet divās atlikušajās Monako GP triumfēja Džekijs Stjuarts un Denijs Hjulms. 1968.gada 7.aprīlī Džims Klarks gāja bojā F2 sacīkstēs Hokenheimā.

Nozīmīgā nedēļas nogale

F1 Monako GP latviešu valodā komentēs „Viasat Sport Baltic” (VSB) komentētāji Jānis Janševics, Ģirts Timrots un Aldis Putniņš. A.Putniņš par Monako GP: “Šī ir viena no svarīgākajām nedēļas nogalēm visā motoru sporta sezonā, jo vienlaicīgi notiek Monako Grand Prix un Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstes. Uzvarēt abās sacīkstēs ir izdevies retajam: Grehems Hils, kurš Monako triumfējis piecas reizes, 1966.gadā uzvarēja arī Indy 500, bet pēdējais, kas to paveica ir Huans Pablo Montoija. Kamēr Indianapolisas ovālā debitēs bijušais F1 pilots Žans Alezī, Formula 1 Monako ielās iespējams noskaidros savu sesto uzvarētāju šogad. Šoreiz pirmais prātā nāk Luiss Hamiltons - britam šogad ir divas „pole position”, vēl divi starti no pirmās starta rindas un atņemta „pole” Spānijā. Paturot prātā Monako šauro ielu specifiku un apgrūtināto apdzīšanu pat ar cimperlīgajām "Pirelli" riepām, laba starta pozīcija būs puse no darbiņa. Otra puse - bez kļūdām un atpūtas noriņķot 78 apļus šaurajās un bedrainajās Montekarlo ielās, kur Hamilotns triumfēja jau 2008.gadā. Neaizmirstam arī par Spānijas GP sensāciju Pastoru Maldonādo, kurš zemākajās formulu klasēs ir izcīnījis vairākas uzvaras Monako - arī pērn venecuēlietis bija ceļā uz labāko "Williams" rezultātu visā sezonā pirms sastapās ar Hamiltona ietiepību un „Sainte Devote” līkumā izstājās.”

F1 Monako GP pārraides VSB tiešraidē:

• Ceturtdien, 24.maijā, 11:00 F1 Monako GP 1.treniņbraucieni.
• Ceturtdien, 24.maijā, 15:00 F1 Monako GP 2.treniņbraucieni.
• Sestdien, 26.maijā, 11:55 F1 Monako GP 3.treniņbraucieni.
• Sestdien, 26.maijā, 14:55 F1 Monako GP kvalifikācija.
• Svētdien, 27 maijā, 14:50 F1 Monako GP.

Informāciju sagatavoja:
Viasat Sport Baltic

     [+] [-]

, 2012-05-23 18:31, pirms 12 gadiem
Tā bilde vnk iespārda