Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB tiešraidē: Malinjadži pret Broneru par WBA titulu pusvidējā svarā

Jānis Pārums

VSB tiešraidē: Malinjadži pret Broneru par WBA titulu pusvidējā svarā
Adriens Broners

Šonedēļ, naktī no sestdienas uz svētdienu, „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā boksa cīņu starp Pasaules Boksa Asociācijas (WBA) titula īpašnieku pusvidējā svarā Pauliju Malinjadži (37-4, 7KO) un bijušo pasaules čempionu 2.pusvieglajā un Pasaules Boksa Padomes (WBC) titula īpašnieku vieglajā svarā Adrienu Broneru (36-0, 22KO). Boksa cīņu latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Elvis Mihaiļenko un Aivars Zahārovs.

Paulijs Malinjadži pret Adrienu Broneru

Paulijs Malinjadži savu WBA titulu pusvieglajā svarā ieguva 2012.gada aprīlī, kad Doņeckā ar tehnisko nokautu 9.raundā uzvarēja ukraini Vjačeslavu Senčenko. Pirms tam Paulijs ir bijis arī Starptautiskās Boksa Federācijas (IBF) čempions 2.vieglajā svarā. 32 gadus vecais bokseris aizvadījis 36 profesionālās cīņas, no kurām 32 uzvarējis. Tiesa, tikai 7 no tām ar nokautu. Adrians Broners ir bijušais pasaules čempions Pasaules Boksa Organizācijas (WBO) versijā 2.pusvieglajā un WBC titula īpašnieks vieglajā svarā. Izlaižot 2.vieglo svaru, Broners izlēma uzreiz pāriet uz pusvidējo svaru. Šobrīd ‘pound for pound’ žurnāla “The Ring” versijā Adriens ir sestais labākais bokseris pasaulē. “The Ring” saraksta pirmajā desmitniekā ir trīs pusvidējā svara bokseri – Huans Manuels Markess, Manijs Pakjao un Timotijs Bredlijs – Broners pārgājis uz ļoti konkurētspējīgu svara kategoriju. Turklāt šī svara WBC tituls pieder arī Nr.1 bokserim Floidam Meivezeram. Broners ir uzvarējis visas 26 savas profesionālās cīņas, 26 no tām ar nokautu.

Malinjadži nenoturēsies ilgāk par 8 raundu

VSB komentētājs Elvis Mihaiļenko: „Nedomāju, ka Malinjadži noturēsies ilgāk par 8 raundu. Viņš nav vecs, 32 gadi, bet aizvadījis jau 36 cīņas – tas ir daudz. Malinjadži ir zaudējis arī par Broneru lēnākiem bokseriem, piemēram, tam pašam Hānam. Malinjadži labi turējās 10 raundus uzvarētājā cīņā ar Koto, bet puertorikānis ir drīzāk stiprs nekā ātrs. Malinjadži nav gatavs tādai cīņai psiholoģiski. Viņam ir maz uzvaru ar nokautu, kas nozīmē, ka stipri trāpīt viņš nevar. Bet Broners tieši pretēji, ir ļoti ātrs un spēcīgs, no savām 26 uzvarām 22 izcīnījis ar nokautu. Kaut arī amerikānis ir 33 gadus vecs, aizvadīto cīņu skaits nav liels. Turklāt šobrīd Broners ir savas karjeras virsotnē un pagaidām nevienam negatavojas zaudēt. Nu vismaz ne Malinjadži.”