Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā Eirolīgas "Final Four"

Andrejs Siliņš

VSB piedāvā Eirolīgas "Final Four"
"Maccabi Electra" galvenais treneris Deivids Blats
Foto: AFP/Scanpix

Piektdien, 16.maijā, un svētdien, 18.maijā, „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā Turkish Airlines Eirolīgas Final Four spēles. Piektdien pusfinālos Maskavas CSKA tiksies ar Telavivas Maccabi un Barcelona ar Madrides Real, bet svētdien notiks spēle par 3.vietu un fināls.

Pēdējo gadu viens no labākajiem Eiropas basketbola klubiem, divkārtējie Kontinenta čempioni Barcelona, no šīssezonas Turkish Airlines Eirolīgas Final Four dalībniekiem ir vismazāk titulētais klubs. 8 reizes Eiropas čempionu kausā/Eirolīgā uzvarējis Madrides Real, 6 uzvaras ir Maskavas CSKA, 5 (no tām viena Suproleague 2001.gadā) Telavivas Maccabi. Tas, protams, nekādā gadījumā nenozīmē, ka Barcelona Milānā būs pastarītis. Ceturtdaļfinālā visātrāk iekļuva tieši Barcelona, kas ar 3 – 0 apspēlēja Stambulas Galatasaray. Maccabi, lai uzvarētu Milānas Emporio Armani, bija nepieciešamas četras spēles, bet Maskavas CSKA – Panathinaikos un Madrides Real – Olympiacos sērijās uzvarētāji tiki noskaidroti piecos mačos. Lielu pretestību gan grieķu klubi neizrādīja - Real uzvarēja Olympiacos ar 83:69, bet CSKA sagrāva Panathinaikos ar 74:44.

CSKA nonākšana līdz sezonas izšķirošajiem notikumiem Eirolīgā ir ikdiena, tāpēc Maskavas kluba līdzjutējiem seši gadi bez čempionu titula šķiet ļoti ilgs laiks.

VSB komentētājs Māris Lindenbaums: “Maccabi ir vienīgie, kas, salīdzinot ar pērnās sezonas finālčetrinieku, spējuši tajā radīt izmaiņas, jo pārējās trīs komandas līdz Eirolīgas pusfinālam tika arī pirms gada. Turklāt Telavivas klubs kā vienīgie uzvarēja ceturtdaļfināla sērijā par spīti tam, ka sava laukuma priekšrocības bija pretiniekiem. CSKA nonākšana līdz sezonas izšķirošajiem notikumiem Eirolīgā ir ikdiena, tāpēc Maskavas kluba līdzjutējiem seši gadi bez čempionu titula šķiet ļoti ilgs laiks. Jebkurā gadījumā šī pāra uzvarētājiem finālā būs jāstājas pretī sezonas galvenajiem favorītiem – vienalga, kura no abām spāņu komandām tā būs!”

Kopš gadumijas Barcelona ir bijusi labākā komanda Eirolīgā. Sesto reizi pēc kārtas viņi sāks ceturtdaļfinālu savā laukumā.

VSB komentētājs Madars Bergmanis: “Sezonas gaita un rezultāti liecina, ka šīs ir divas labākās komandas Eirolīgā. Un atkal tās spēlēs savā starpā pusfinālā, tāpat kā pirms gada Londonā, kad Real galotnē uzvarēja 74:67. Tomēr Barcelona un Real cīņas Final Four ietvaros nav parasta parādība – šis būs tikai trešais gadījums turnīra vairāk nekā pusgadsimtu ilgajā vēsturē. Real šosezon ir Eirolīgas rezultatīvākā komanda (vidēji 85.2 punkti), kas labprāt spēlē ļoti ātru un atraktīvu basketbolu. Barcelona tradicionāli izcēlusies ar labu aizsardzību un efektivitāti, prasmi izmantot savā labā katru nieku. Kopumā viņi ir mazliet pārāki par saviem pretiniekiem soda laukumā, par ko liecina arī līderpozīcijas 2-punktu metienu precizitātē (57.1%). Pēdējā gada laikā Real ir uzvarējuši visas nozīmīgās spēles pret Barcelona. Tas tomēr maz pasaka par komandu izredzēm piektdien Milānā. Pietiek atcerēties, ka divus iepriekšējos gadus Eirolīgā triumfēja komanda (Olympiacos), kurai teorētiski izredžu bija vismazāk. Vērtējot visu komandu iespējas tikt pie kārotā čempionu titula, nāk prātā līdzība ar 10 000 m skrējienu. Distances pirmajā pusē Real bija apsteiguši visus par pusapli un bija skaidrs kurp lietas virzās. Tagad atlicis pēdējais aplis un uzvaras pretendenti izkārtojušies cieši cits aiz cita. Skrējēji ir stadiona otrā galā un nevar skaidri saskatīt, kurš ir kurš. Izskatās, ka pirmais ir ar bārdu – tad tas joprojām ir Real. Otrajam ir nekur neredzētas krāsas formastērps – droši vien Barcelona. Un pārējie divi nepārprotami gatavi finiša spurtam, kas prognozes atkal apgāztu kājām gaisā.”

Turkish Airlines Eirolīgas Final Four kanālā VSB:

• Piektdien, 16.maijā 18:50 TA Eirolīga. Pusfināls. Maskvas CSKA – Telavivas Maccabi
• Piektdien, 16.maijā 21:50 TA Eirolīga. Pusfināls. Barcelona – Madrides Real
• Svētdien, 18.maijā 17:50 TA Eirolīga. Spēle par 3.vietu.
• Svētdien, 18.maijā 20:50 TA Eirolīga. Fināls.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja