Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Rosa/Klainmena izslēdz nīderlandietes, Makroguzovai/Holominai pirmā vieta grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Rosa/Klainmena izslēdz nīderlandietes, Makroguzovai/Holominai pirmā vieta grupā
Eiprila Rosa un Aliksa Klainmena. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu sieviešu pludmales volejbola turnīrā noskaidroti vēl divi dueti, kas spējuši izcīnīt pirmo vietu grupā. Pie trešās uzvaras trīs spēlēs tika Eiprila Rosa un Aliksa Klainmena no ASV, kā arī krievietes Nadježda Makroguzova un Svetlana Holomina.

Tokijas olimpisko spēļu grupu turnīrs pludmales volejbolā sievietēm strauji tuvojas savai izskaņai. Šodien galējo vietu sadalījumu noskaidroja B un E grupas komandas. Pēdējā iespēja izkļūt no grupas dienas ievadā bija nīderlandietēm Sanei Kaizerei un Madelēnai Mepelinkai, kuras mērojās spēkiem ar ASV pludmales volejbolistēm Eiprilu Rosu un Aliksu Klainmenu.

Spēli labāk sāka ASV duets, ātri iegūstot divu punktu pārsvaru, bet tad kļūdījās Rosa (5:5). Pēc Mepelinkas bloka nīderlandietes tika pie divu punktu pārsvara (9:7). Seta otrajā pusē ASV pludmales volejbolistes veica vadības maiņu, bet pie lielāka pārsvara netika. Līdzīga spēkošanās ritēja līdz seta biegām, kad Kaizere sagādāja Nīderlandes duetam pāris setbumbas, bet Mepelinka ar bloku lika punktu setam - 22:20.

Otrajā setā Mepelina ar eisu izvirzīja divu punktu vadībā Nīderlandes duetu (6:4), bet tehniskajā pārtraukumā pēc Klainmenas kļūdas nīderlandietes devās ar trīs punktu pārsvaru (12:9). Pēc pārtraukuma izrāvienu veica ASV pludmales volejbolistes, pārņemot vadības grožus (16:13). Līdz seta beigām ASV duets vairs nepielaida pretinieces klāt, gūstot panākumu ar 21:17.

Tādējādi spēles liktenis izšķīrās trešajā setā, kurā sekmīgi aizsardzībā darbojās Rosa, bet Klainmena ar sekmīgu servju sēriju nodrošināja ASV duetam ļoti pārliecinošu uzvaru un pirmo vietu grupā, kamēr Kaizerei un Mepelinkai olimpiskās spēles nu ir galā - 2-1 (20:22, 21:17, 15:5).

Tikmēr E grupā krievietes Nadježda Makroguzova/Svetlana Holomina un austrālietes Mariafe Artačo Del Solara/Talikva Klensija tiecās pēc pirmās vietas grupā pēc uzvaras iepriekšējās divās spēlēs. Makroguzovas serves pirmajā setā bija neatminama mīkla austrālietēm. Piepalīdzot Holominai aizsardzībā, Krievijas Olimpiskās komitejas duets izvirzījās vadībā ar 17:7. Arī seta atlikušajā laikā austrālietes turpināja kļūdīties, krievietēm gūstot panākumu ar 21:8.

Otrā seta sākumā austrālietes jau darbojās pārliecinošāk, arī izvirzoties vadībā ar 4:2 pēc pretinieces kļūdas pie tīkla. Līdz seta vidum cīņa ritēja līdzīgi, bet tad austrālietēm izdevās iekrāt trīs punktu pārsvaru (14:11). Brīdi vēlāk Austrālijas duets uzvarēja garāku izspēli, iegūstot arī četru punktu pārsvaru. Uz brīdi likās, ka krievietes atgūst iniciatīvu uz pretinieču kļūdu rēķina, bet seta galotnē austrālietes nokārtoja drošu uzvaru - 21:15.

Trešo setu daudz labāk sāka krievietes, atspēlējoties aizsardzībā un iegūstot trīs punktu pārsvaru (3:0). Austrālietes paņēma pārtraukumu, bet pēc tā uzreiz Klensija atdūrās Makroguzovas blokā. Spēle izlīdzinājās, bet ar to Artačo Del Solarai un Klensijai bija par maz. Seta otrajā pusē vajadzēja atspēlēt četru punktu deficītu. Krievietes nevainojami nospēlēja pie pretinieču serves, nedodot tām nekādas cerības uz atspēlēšanos. Makroguzova un Holomina uzvarēja spēlē un ierindojās pirmajā vietā E grupā - 2-1 (21:8, 15:21, 15:12).

Itālija šodien pludmales volejbola turnīrā zaudēja Adrianu Karambulu un Enriko Rosi, kuri nespēja izkļūt no grupas. Negaidīti līdzīgs liktenis piemeklēja arī vienīgo sieviešu duetu - Martu Menegati un Viktoriju Orsi Totu. Itālietes E grupas pēdējā spēlē mērojās spēkiem ar Lidianiju Benitesu un Leilu Martinesu Ortegu no Kubas. Kubietes pirmajās divās spēlēs piedzīvoja bezierunu zaudējumus, bet atbildīgākajā spēlē spēja parādīt labāko sniegumu. Martinesa Ortega pirmā seta otrajā pusē ar darbībām aizsardzībā panāca četru punktu pārsvaru, kas palīdzēja uzvarēt setā ar 21:16. Otrajā setā Benitesa atzīmējās ar diviem eisiem, palīdzot veikt izrāvienu un iegūt piecu punktu pārsvaru. Itālietes neko nespēja likt pretī, kapitulējot ar rezultātu 0:2 (16:21, 16:21).

Der atgādināt, ka, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, grupā jāizcīna vismaz otrā vieta vai jābūt starp diviem labākajiem trešo vietu ieguvējiem. Pārējie četri trešo vietu īpašnieki 31. jūlijā aizvadīs "Lucky losers" izslēgšanas maču, lai noskaidrotu vēl divas komandas, kas iekļūs 1. un 2. augustā paredzētajā astotdaļfinālā.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 30. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
BRosa/Klainmena (ASV) - Kaizere/Mepelinka (Nīderlande)2-1 (20:22; 21:17; 15:5)
EArtačo Del Solara/Klensija (Austrālija) - Makroguzova/Holomina (ROC)1-2 (8:21; 21:15; 12:15)
BLiliana/Elsa (Spānija) - Sjue/Vana (Ķīna)0:2 (13:21; 10:21)
EMenegati/Orsi Tota (Itālija) - Lidija/Leila (Kuba)0:2 (16:21; 16:21)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-07-30 15:18, pirms 3 gadiem
nu kur tik švaki,Martuci:?!