Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Regbijs-7 sievietēm: Austrālija, Jaunzēlande un Francija sāk pārliecinoši

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Regbijs-7 sievietēm: Austrālija, Jaunzēlande un Francija sāk pārliecinoši
Austrālijas kapteine Šarni Viljamsa, neviena netraucēta, tuvojas ieskaites zonai. Foto: AFP/Scanpix

Tokijas olimpiskajās spēlēs šodien startēja regbija-7 sacensības sieviešu konkurencē. Pašreizējās olimpiskās čempiones austrālietes turnīru iesāka ar divām pārliecinošām uzvarām pret Japānu un Ķīnu, bet vicečempiones no Jaunzēlandes apspēlēja Kenijas un Lielbritānijas regbistes. Bez zaudējumiem olimpiskās spēles iesākusi arī Francijas sieviešu regbija-7 valstsvienība.

A grupa

Spraiga spēle izvērtās starp Krievijas Olimpiskās komitejas un Lielbritānijas komandām. Spēles priekšpēdējā minūtē KOK pārstāves izvirzījās vadībā ar 12:7, bet jau pēc mača pamatlaika iztecēšanas Ebija Brauna guva savu otro piezemējumu mačā, savukārt Hollija Eitčinsone ar precīzu realizāciju izrāva uzvaru Lielbritānijai - 14:12. Pie pārliecinošāka panākuma pirmajā mačā tika Jaunzēlandes pārstāves, kas ar 29:7 pieveica kenijietes.

Pēcpusdienas sesijā Jaunzēlandes regbistēm padevās varena atspēlēšanās, kas ļāva nostiprināties pirmajā vietā A apakšgrupā. Lielbritānija spēles piektajā minūtē izvirzījās vadībā ar 21:0, bet līdz puslaika izskaņai Mikeila Blaida veica divus piezemējumus un Taila Neitana Vonga trāpīja realizāciju, deficītu samazinot līdz deviņiem punktiem. Otrajā puslaikā laukumā dominēja jaunzēlandietes, izceļoties ar diviem piezemējumiem un tikpat realizācijām, kas ļāva svinēt panākumu ar 26:21. Otro vietu grupā pēc pirmās dienas izdevās nodrošināt Krievijas Olimpiskās komitejas regbistēm, ar 35:12 sakaujot Keniju.

A grupa, regbijs-7 sievietēm

VKomandaU-Z+/-
1.Jaunzēlande2-0+27
2.KOK1-1+21
3.Lielbritānija1-1-3
4.Kenija0-2-45

B grupa

Olimpiskais turnīrs regbijā-7 sieviešu konkurencē startēja ar mazrezultatīvu Francijas uzvaru pār Fidži ar 12:5. 2016. gada olimpiskajās spēlēs francūzietes ierindojās sestajā vietā, bet Fidži salu pārstāves ieņēma astoto vietu. Pie krietni vieglāka panākuma pirmajā mačā tika Kanāda, kas ar 33:0 pieveica Brazīliju. Tiesa, pēc spēlētām septiņām minūtēm nekas par iespējamu sagrāvi neliecināja, jo kanādietes atradās vadībā ar septiņu punktu pārsvaru. Žisleina Lendrija Kanādas izlasē izcēlās ar 13 punktiem - viens piezemējums un četras realizācijas.

Grupu turnīra otrajā mačā pie pirmā panākuma izdevās tikt Fidži regbistēm, kas ar 26:12 apspēlēja Kanādu. Pamati uzvarai tika ielikti jau pirmajā puslaikā, ko izdevās uzvarēt ar 21:0. Repi Ulujnasau uzstādīja līdz šim ātrāko piezemējumu olimpiskajās spēlēs - Fidži regbiste bumbu ieskaites zonā nogādāja vien 14 sekunžu laikā pēc mača sākuma. Grupas galvgalī izvirzījās Francija, kas ar 40:5 sagrāva Brazīliju.

B grupa, regbijs-7 sievietēm

VKomandaU-Z+/-
1.Francija2-0+42
2.Kanāda1-1+19
3.Fidži1-1+7
4.Brazīlija0-2-68

C grupa

C apakšgrupā pirmā olimpiskā titula aizstāvēšanu veiksmīgi uzsākusi Austrālijas sieviešu regbija-7 izlase. Pirmajā mačā austrālietēm ar 48:0 izdevās sagraut mājinieci Japānu, bet dienas otrajā cīņā ar 26:10 tika pārspēta Ķīna. Divas uzvaras izcīnījusi arī Amerikas Savienoto Valstu komanda, kas ar 28:14 un 17:7 pārspēja attiecīgi Ķīnu un Japānu.

C grupa, regbijs-7 sievietēm

VKomandaU-Z+/-
1.Austrālija2-0+64
2.ASV2-0+24
3.Ķīna0-2-30
4.Japāna0-2-58

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...