Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Lielākie 2021. gada sporta notikumi

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Pēc tam, kad koronavīrusa pandēmija 2020. gada sporta kalendārā izraisīja pilnīgu apjukumu, sporta līdzjutējos parādījās jaunas cerības uz 2021. gadu. Iespējams, ka šogad mēs netiksim pie diezgan normāla ritma sporta pasaulē, bet daudzi no galvenajiem sporta notikumiem, kas tika atcelti pagājušajā gadā, joprojām notiek. Apskatīsim tuvāk, ko aizrautīgie sporta fani var sagaidīt no 2021. gada.

Tokijas vasaras olimpiskās spēles pulcē labākos sportistus pasaulē

Tokijas olimpiskās spēles, kas sākotnēji bija plānotas 2020. gadā, ir lielākais sporta pasākums, kas pandēmijas uzliesmojuma dēļ tika pārcelts uz 2021. gadu. Gan Starptautiskā Olimpiskā komiteja, gan Tokijas spēļu organizatori ir apstiprinājuši, ka spēles jebkurā gadījumā notiks un pašlaik to sākums paredzēts 23. jūlijā un beigsies 8. augustā.

Tokijā uzmanība, protams, ir pievērsta tādiem klasiskajiem sporta veidiem kā vieglatlētika un peldēšana, taču daudzus interesē arī basketbols. Tā kā NBA, kas ir spēcīgākā basketbola līga pasaulē, sezonu plāno pabeigt pirms olimpisko spēļu sākuma, ir lielas cerības, ka basketbola turnīrā piedalīsies arī basketbola superzvaigznes.

Olimpisko sporta veidu sarakstā, kas pašlaik sastāv no 33 dažādiem sporta veidiem, iekļauti pieci jauni sporta veidi: skrituļošana, alpīnisms, sērfošana un Japānai – beisbols un softbols, kā arī karatē. Esošie sporta veidi, piemēram, braukšana ar kanoe, boksu un paukošanu, arī ievēro virzību uz dzimumu līdztiesību, pievienojot jaunas medaļas.

Tiem, kuri vēlas piedzīvot olimpiskās spēles kopā ar saviem tautiešiem laba iespēja ir likmju izdarīšana uz dažādām sacensībām sporta totalizatorā. Sporta derības piešķir papildu sajūsmu sporta vērošanai un papildus jautri pavadītam laikam, bankas kontā var dot pienācīgus ienākumus.

2021. gada Pasaules čempionāts hokejā

2021. gada Pasaules čempionāts hokejā tiek paredzēts, ka notiks Latvijā, Rīgā. Tas norisināsies no 2021. gada 21. maija līdz 6. jūnijam. Šajā sporta notikumā piedalīsies 16 komandas.

Sākotnēji čempionāta rīkošana bija uzticēta Latvijai un Baltkrievijai. Biļešu tirdzniecības dēļ tika noteikts, ka Somijas hokeja izlase spēles aizvadīs Rīgā, bet Krievijas izlase Minskā. Tomēr politisko nemieru dēļ, Baltkrievijai tika atņemtas tiesības rīkot čempionātu, pamatojot to ar drošības apsvērumiem. IIHF Padome to apliecināja 2021. Gada 18. janvārī.
Latvija un Baltkrievija sākotnēji bija iesniegusi kopīgu čempionāta organizēšanas piedāvājumu, tādēļ jāpiebilst, ka Latvijas kā organizētāja statuss vēl nav zināms, tādēļ ir jāseko līdzi IIHF Padomes turpmākajiem lēmumiem.

Eiropas čempionāts futbolā jeb Euro 2020

Viens no futbola lielākajiem notikumiem – Euro 2020 – arī kļuva par koronavīrusa pandēmijas upuri. Eiropas labāko futbolistu noskaidrošana tika atlikta no 2020. gada uz 2021. gadu, un turnīrs tagad notiks no 2021. gada 11. jūnija līdz 11. jūlijam

Šobrīd turnīru plānots rīkot pat 12 dažādās valstīs. Tā kā turnīrā piedalās daudzas no lielākajām futbola valstīm, līdzjutēji noteikti izlems doties uz stadionu, ja viņiem būs tāda iespēja.

Grand Slam tenisa turnīri

Teniss ir viens no populārākajiem sporta veidiem pasaulē gan amatieru, gan skatītāju skaita ziņā. Diemžēl pagājušajā sezonā daži galvenie turnīri tika izlaisti (ieskaitot Vimbldonu), taču šogad visi turnīri ir plānoti.

Grand Slam turnīru sezona sāksies, kā ierasts, kur februārī notiks Australian Open. Tad pasaules labākos tenisistus uzņems Francijas māla smilšu tenisa korti. Pēc tam tenisisti dosies spēlēt uz zālāju klātajiem laukumiem Anglijā. "Grand Slam" turnīri, iespējams, beigsies ar "US Open" rudenī.

Olimpiskais turnīrs olimpisko spēļu ietvaros noteikti būs svarīgs arī šogad, jo, lai arī tenisisti katru gadu var iegūt Grand Slam turnīru uzvaras, olimpisko spēļu turnīrs notiek tikai reizi četros gados. Tas padara to par nedaudz atšķirīgu gadu un nedaudz aizraujošāku sezonu tenisistiem.
Ir arī citi sporta pasākumi
Protams, dažādu sporta pasākumu sarakstu var padarīt daudz garāku. Tomēr šeit ir tikai daži no svarīgākajiem. Pēc Tokijas olimpisko spēļu beigām paralimpiskās spēles notiks tajā pašā vietā.

Rezumējot, sporta līdzjutējiem ir pamats priecāties. Salīdzinot ar pagājušo gadu, notikumu ir pietiekami daudz, lai dzīvotu, un aizrautība turpinās visu gadu un katru mēnesi.