Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ščerbatihs: "Vakcinēšanās gadījumā varētu normāli trenēties pēc 4-5 sutkām"

Ščerbatihs: "Vakcinēšanās gadījumā varētu normāli trenēties pēc 4-5 sutkām"
Viktors Ščerbatihs. Foto: olimpiadef64.lv

Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidents Viktors Ščerbatihs paskaidro, kāpēc Tokijas olimpisko spēļu dalībnieki Ritvars Suharevs un Artūrs Plēsnieks nav vakcinējušies. Viņaprāt, vakcinēšanās traucētu treniņprocesam vairāku diennakšu garumā, par to tika vēstīts LTV1 Sporta ziņas un TV3 Ziņās.

Tokijas olimpiskajām spēlēm tika pieteikti 33 mūsu sportisti, no kuriem 29 vakcinēti. Divi no nevakcinētajiem ir svarcēlāji Ritvars Suharevs (81kg) un Artūrs Plēsnieks (109kg). "Cilvēkam, kurš vakcinējas, pēc dažām stundām vai nākamajā dienā ir slikti. Viņš apmēram sutku [diennakti] nevar trenēties. Tātad svarcēlājs sutku netrenēsies, vienu divas sutkas viņš atjaunosies un kaut kur pēc četrām piecām sutkām varēs normāli trenēties," skaidro Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidents.

"Ja būtu izvēle maksāt štrāfus [sodus] vai kaut ko, mēs maksātu štrāfu, bet pirms olimpiskajām spēlēm maniem sportistiem es neatļautu vakcinēties. Saprotu, ka ir problēmas, bet nē," norāda Viktors Ščerbatihs. "Mēs braucam startēt un sasniegt lielu rezultātu. Tā vakcinācija, saku godīgi, sabojās treniņu posmu un gatavošanos. Pietiek uz vienu dienu sabojāt veselību, un rezultāts jau būs slikts. Pēc olimpiskajām spēlēm - obligāti, bet pirms tām es neatļautu. Neatļautu un viss."

Tokijas olimpiskajās spēlēs Latvijas svarcēlāji Suharevs un Plēsnieks startēs attiecīgi 31. jūlijā un 3. augustā.

Izmantotie resursi:
LTV1 Sporta ziņas
TV3 Ziņas

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!


, 2021-07-27 19:40, pirms 3 gadiem
nu nezinu, var taču 1 sutku paņemt brīvu, tieši būs labi atiet no visa!
, 2021-07-27 19:41, pirms 3 gadiem
pirms pašas olimpiādes, protams, ne, bet laicīgi varēja un vajadzēja!
, 2021-07-27 19:57, pirms 3 gadiem
Bet ja izdzer pudeli viskija?
, 2021-07-27 20:01, pirms 3 gadiem
Agrāk arī sēdināja ""Uz sutkām ".. Nez,kā tagad?
Slēpts komentārs: varenais_eksperts
Slēpts komentārs: Ravix
, 2021-07-27 21:08, pirms 3 gadiem
Ravix rakstīja: nav jau viņš pats stulbākais no bijušajiem un esošiem saeimas deputātiem
Esi drošs par to? Ja tīri atietu no visām simpātijām un uzskatiem, vnk iedotu šiem kaut kādus testus papildīt, šaubos, vai ščerbim būtu konkurence. Ja nu vienīgi Saskaņas pelēkās masas noneimos, hvz, kas tur savēlēts.
, 2021-07-27 21:10, pirms 3 gadiem
Vēl viens intelektuālis publiski izteicās...
Ko nesapotēja visus savus trenējamos jau laicīgi, nav jau tā, ka nebija pieejamas potes
Laiks bija gandrīz gadu...
Šobrīd tāda kārtējā attaisnošanās, liekuļošana vien sanāk... Tak atzīsti, ka esi pret utt... A tagad kko baigi spekulē, ka pēc jā, bet redz pirms nē...
Un kur risks, ka sportists var vieglāk un noturīgāk saslimt? Tas nebija svarīgi pirms olimpiādes?
, 2021-07-27 21:16, pirms 3 gadiem
Patiesībā viss ir vienkārši - ja treneris uzskata, ka bez potes viņa padotie nostartēs labāk, bet te, kā redzam, ir runa par "lielo rezultātu" un paši atlēti tam piekrīt (beigu beigās, viņi paši ir atbildīgi par sevi, ne treneris), tad ok.

Ja viņi uzrādīs PB vai valsts rekordus vai, kas pavisam labi, tiks pie medaļām, tad trenerim būs bijusi taisnība. Ja nē - tad, visi tie epiteti un heiterisma vilnis būs absolūti pamatots.
, 2021-07-27 21:33, pirms 3 gadiem
Viktoram komunikācijas problēmas izskatās paliek aizvien lielākas.
, 2021-07-27 21:39, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Esi drošs par to? Ja tīri atietu no visām simpātijām un uzskatiem, vnk iedotu šiem kaut kādus testus papildīt, šaubos, vai ščerbim būtu konkurence. Ja nu vienīgi Saskaņas pelēkās masas noneimos, hvz, kas tur savēlēts.
Domāju arī Gobzema un Kaimiņa bandās atrastos konkurenti..
, 2021-07-27 21:57, pirms 3 gadiem
Nu kad izlasi Delfu maksas rakstu par masveida tusēšanu un mjaukošanos OS, tad Viķka izklausās smieklīgs
, 2021-07-27 22:07, pirms 3 gadiem
Izklausās pēc antivaksera runas. Vakcinēties varēja kopš gada sākuma un neticu ka sportists kurš vēlas vakcinēties un piedalās olimpiādē nevarēja vacinēties jau martā, aprīlī. Vai patiešām izlaistas 4-5 dienas 3 mēnešus pirms olimpiādes kaut ko izšķirtu. Un vēl jāpiebilst ka daudziem pēc vakcinācijas nav nekādas problēmas.
, 2021-07-27 22:28, pirms 3 gadiem
Nu, Viktor, tad gaidam medaļas!
, 2021-07-27 22:42, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Domāju arī Gobzema un Kaimiņa bandās atrastos konkurenti..
Man arī viņi besī, bet nepārspīlēsim. Tur viens bariņš arī ļoti apzināti izpildās stulbi, jeb runā to, ko kotlešēdājs grib dzirdēt.
, 2021-07-27 22:55, pirms 3 gadiem
Viktor, ned...s! Sen puikas varēja vakcinēties un pēc tam atkal rukāt treniņos, nekādas sutkas tur netraucētu. Ja tikai būtu gribējuši to darīt!
, 2021-07-27 23:01, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Man arī viņi besī, bet nepārspīlēsim. Tur viens bariņš arī ļoti apzināti izpildās stulbi, jeb runā to, ko kotlešēdājs grib dzirdēt.
Tu vari iedomaties labaku laiku un augsni lai politika atgrieztos visadi buldozeri? Es nevaru... ja nu vienigi gaizinkalnaa notiktu izvirdums un riga nogrimtu
, 2021-07-27 23:20, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Esi drošs par to? Ja tīri atietu no visām simpātijām un uzskatiem, vnk iedotu šiem kaut kādus testus papildīt, šaubos, vai ščerbim būtu konkurence. Ja nu vienīgi Saskaņas pelēkās masas noneimos, hvz, kas tur savēlēts.
Stulbo, zaglīgo, kašķīgo, mīkstmiesīgo cilvēku zemē pat Ščerbatihs var būt gudrs politiķis. 30 neatkarības gadi parādījuši, ka mainās cilvēki pie varas, bet nekas nemainās uz labo pusi. Tāpat katrs, kas pie varas domā par savu kabatu nevis valsts attīstību, reņģēdāju balsis nopērkamas par banāniem. Pirmais to saprata Zīgerists, pēc tam visi turpināja. Muļķu zemē bez pārmaiņām
, 2021-07-27 23:24, pirms 3 gadiem
Es ar interesi gaidu nākamās vēlēšanas, kad pamuļķi nobalsos par Gobzemu, kad Slesers un Šķēle būs pie stūres atkal. Pašvaldības vēlēšanas jau parādīja, ka idiotu citadele Ventspils ceļas un krīt par Lembergu. Prezidenti viens par otru lielāki klauni, latvieši vienkārši ir stulba tauta. Labi, ka es nedzīvoju Latvijā
, 2021-07-27 23:42, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Izklausās pēc antivaksera runas. Vakcinēties varēja kopš gada sākuma un neticu ka sportists kurš vēlas vakcinēties un piedalās olimpiādē nevarēja vacinēties jau martā, aprīlī. Vai patiešām izlaistas 4-5 dienas 3 mēnešus pirms olimpiādes kaut ko izšķirtu. Un vēl jāpiebilst ka daudziem pēc vakcinācijas nav nekādas problēmas.
Oho, vakseris ierunājās!!!! Malacis Viktors, kas zin, kādas blaknes būtu pēc tā mēsla. Varbūt pat piedalīšanās olimpiskajās spēlēs būtu zem jautājuma!!!!! Respect tev!!!!!
, 2021-07-27 23:48, pirms 3 gadiem
A kur mams kotlets???
, 2021-07-27 23:50, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Patiesībā viss ir vienkārši - ja treneris uzskata, ka bez potes viņa padotie nostartēs labāk, bet te, kā redzam, ir runa par "lielo rezultātu" un paši atlēti tam piekrīt (beigu beigās, viņi paši ir atbildīgi par sevi, ne treneris), tad ok.

Ja viņi uzrādīs PB vai valsts rekordus vai, kas pavisam labi, tiks pie medaļām, tad trenerim būs bijusi taisnība. Ja nē - tad, visi tie epiteti un heiterisma vilnis būs absolūti pamatots.
Par ko heiterisms? Par to, ka nenošpricējās ar eksperimentālu huiņu?

Malači svarcēlāji, ka spēj saglabāt saprātu un stāju!
, 2021-07-27 23:51, pirms 3 gadiem
Ravix rakstīja: Stulbo, zaglīgo, kašķīgo, mīkstmiesīgo cilvēku zemē pat Ščerbatihs var būt gudrs politiķis. 30 neatkarības gadi parādījuši, ka mainās cilvēki pie varas, bet nekas nemainās uz labo pusi. Tāpat katrs, kas pie varas domā par savu kabatu nevis valsts attīstību, reņģēdāju balsis nopērkamas par banāniem. Pirmais to saprata Zīgerists, pēc tam visi turpināja. Muļķu zemē bez pārmaiņām
brauc pie 20 gadu putina,mēs vismaz atlaidām saemu!!! pošol jolanta
, 2021-07-27 23:53, pirms 3 gadiem
Edison rakstīja: Oho, vakseris ierunājās!!!! Malacis Viktors, kas zin, kādas blaknes būtu pēc tā mēsla. Varbūt pat piedalīšanās olimpiskajās spēlēs būtu zem jautājuma!!!!! Respect tev!!!!!
Nu redz, kā tie 29 vakcinētie kaut kā tomēr spēj pasportot

Ceru, ka esi konsekvents un tad, kad tev vajadzēs kādu medicīnisku manipulāciju (kaut vai zobārstu), tad neiesi pie īsta speciālista, bet pie ščerbatiha, kiviča utt līmeņa "ekspertiem".
, 2021-07-27 23:54, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Par ko heiterisms? Par to, ka nenošpricējās ar eksperimentālu huiņu?

Malači svarcēlāji, ka spēj saglabāt saprātu un stāju!
nē,šprices vajadzēja laist galvā
, 2021-07-27 23:57, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Nu redz, kā tie 29 vakcinētie kaut kā tomēr spēj pasportot

Ceru, ka esi konsekvents un tad, kad tev vajadzēs kādu medicīnisku manipulāciju (kaut vai zobārstu), tad neiesi pie īsta speciālista, bet pie ščerbatiha, kiviča utt līmeņa "ekspertiem".
hi hi hi hi hi,vēl tak ir pūšļotājas,ar vangu priekšgalā
, 2021-07-28 00:00, pirms 3 gadiem
ingars31 rakstīja: brauc pie 20 gadu putina,mēs vismaz atlaidām saemu!!! pošol jolanta
Man tā valsts ļoti, ļoti nepatīk, mani vectēvi bija leģionā, man tāda reāla nepaoatika, mani droši var saukt par rusofobu. Bet tas jau nenozīmē, ka Latvijā politiķi un ierēdņi nezog, ka viņi strādā tautas un valsts attīstībā, kā netiek izsludināts valsts iepirkums un nedaudz vēlāk krimināllieta par korupciju, kvalitāti, nosacījumiem utt. Un beigās neviens netiek notiesāts, pat ja noķer ar 500k uz rokas. Latvieši nav spējīgi rīkot streikus, demonstrācijas, tātad mīkstmieši. Pērkami ar banāniem un kotletēm, viegli pierādāms fakts, tātad lēti muļķi. Kādi vēl argumenti vajadzīgi?
, 2021-07-28 00:04, pirms 3 gadiem
ingars31 rakstīja: hi hi hi hi hi,vēl tak ir pūšļotājas,ar vangu priekšgalā
Pietiek jau ar homeopātiem. kuri oficiāli skaitās dakteri, joptva. Iemet ibumetīnu upē, pasmel ūdeni un homeopātiskā dzira gatava, pārdod par 7eur 100 miligramos
, 2021-07-28 00:13, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Pietiek jau ar homeopātiem. kuri oficiāli skaitās dakteri, joptva. Iemet ibumetīnu upē, pasmel ūdeni un homeopātiskā dzira gatava, pārdod par 7eur 100 miligramos
Nu, nu... šajā jautājumā vajag sekot veselam saprātam...
Ģimenes ārstu politika ir ļoti slavējama un pareiza, tikai ne visiem krata tā tava veselība 30 gadu garumā, kur nu vēl tavi radu raksti, un visu viņu slimības utt...
Homeopāts, kurš dala cukura graudiņus kā brīnumlīdzekli nav ne pa kapeiku sliktāks par dakteri, kurš uz visu izraksta antibiotikas vai apmāti ārstē simptomus nevis to cēloņus... Un tie otrie ir diezgan nospiedoša pārsvarā mūsu medicīnas apvāršnos...
, 2021-07-28 00:17, pirms 3 gadiem
zinu vienu beibi, kas baigā homeopātijas piekritēja, ķipa palīdzot, bērnam palīdzot. Bet ja paseko konkrētāk, tad tā "palīdzēšana" izpaužas tā - ir temperatūra, tad pie homeopātiskām tabletēm vēl 100 un vienu klepus sīrupu lieto un tad pēc dažām dienām ķipa sāk pāriet. Īsāk sakot, iedarbība pilnīgi nepārbaudāma.

Bet prikols tāds, ka zāles pret migrēnu gan šamā lieto pavisam īstas Jo, redz, to kaiti neapčakarēsi ar kaut kādiem placebo, ūdeņiem un gudru tiršanu, tur viss kā uz delnas.
, 2021-07-28 00:22, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu, nu... šajā jautājumā vajag sekot veselam saprātam...
Ģimenes ārstu politika ir ļoti slavējama un pareiza, tikai ne visiem krata tā tava veselība 30 gadu garumā, kur nu vēl tavi radu raksti, un visu viņu slimības utt...
Homeopāts, kurš dala cukura graudiņus kā brīnumlīdzekli nav ne pa kapeiku sliktāks par dakteri, kurš uz visu izraksta antibiotikas vai apmāti ārstē simptomus nevis to cēloņus... Un tie otrie ir diezgan nospiedoša pārsvarā mūsu medicīnas apvāršnos...
Nu ko tu tikko pateici - ka nedarīt neko (homeopāts) ir labāk, nekā darīt slikti? Bet tas jau nekādi nemaina to, ka homeopāts dara neko.
Sliktie ārsti lai paši ar sevi tiek galā. Homeopātija tik un tā paliek ūdens un gvelšana.
, 2021-07-28 00:33, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Ceru, ka esi konsekvents un tad, kad tev vajadzēs kādu medicīnisku manipulāciju (kaut vai zobārstu), tad neiesi pie īsta speciālista, bet pie ščerbatiha, kiviča utt līmeņa "ekspertiem".
Kovidhaja sākumā dikti bija modē piesaukt dabisko atlasi. Tip lai viss ir kā ir, daba pati visu sakārtos. Bet uz piedāvājumu pašiem ļauties dabiskajai atlasei un uz visiem laikiem atteikties no jebkādas medicīnas, lai kas nenotiktu, kaut kā tā bravūra pazuda. nav konsekvences šajā, to es gribēju pateikt.
, 2021-07-28 00:36, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: zinu vienu beibi, kas baigā homeopātijas piekritēja, ķipa palīdzot, bērnam palīdzot. Bet ja paseko konkrētāk, tad tā "palīdzēšana" izpaužas tā - ir temperatūra, tad pie homeopātiskām tabletēm vēl 100 un vienu klepus sīrupu lieto un tad pēc dažām dienām ķipa sāk pāriet. Īsāk sakot, iedarbība pilnīgi nepārbaudāma.

Bet prikols tāds, ka zāles pret migrēnu gan šamā lieto pavisam īstas Jo, redz, to kaiti neapčakarēsi ar kaut kādiem placebo, ūdeņiem un gudru tiršanu, tur viss kā uz delnas.
Ņemot vērā, ka vairākums cilvēku likstu slēpjas dzīvesveidā (stress, ieradumi, miegs, pārslodze, mazkustība), es teiktu, ka ja dāmai tie sālsūdens pilieni un cukura tabletes palīdz, tad lai tik turpina.. Galvenais ir, ka cilvēks spēj tikt uz pekām bez ķīmiskiem preperātiem, kas izraisa vēl vairāk lērumu problēmu.
Tas vai tas ir siltas tējas un atpūta, vai kaut kādi īpaši graudiņi un tējiņas pat traku naudu, cilvēka organismam nekaitē neviens no šiem
Bet patiesībā, cilvēkam ap saviem 35-40 ir jau savs organismsms jāpārzin pašam un jebkura atkāpe no normālas pašsajūtas ir jāizprot ar tās cēloņiem...
Skaidri jāzina, kad kas ir pārgurums, kaut kāda veida depresijas vai distonijas un kad tiešām ir vajadzīgas kādas recepšu zāles, lai sev palīdzētu...
Par to, ka homeopāts dara "neko", atkarīgs protams no homeopāta, esmu pieredzējis dāžadus variantus...
Bet tam, kurš "nedarot neko" spēj cilvēkā mainīt domāšanu, sajūtas un ikdienas principus, lai viņš justos labāk un veselīgāk, grūti ir tekt, ka viņš nedara neko... pat, ja tikai maina domāšanu un sajūtas, liek lietot pīļu aknas mikroskopiskā devā utt Darbs ar cilvēku domāšanu nedarot tai ķīmisku kaitējumu ir daudz apsveicamāks un materiāli novērtējamāks nekā ērums preperātu izrakstīšana un gadiem cīnīšanās ar to komplikācijām...
, 2021-07-28 00:36, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Ņemot vērā, ka vairākums cilvēku likstu slēpjas dzīvesveidā (stress, ieradumi, miegs, pārslodze, mazkustība), es teiktu, ka ja dāmai tie sālsūdens pilieni un cukura tabletes palīdz, tad lai tik turpina.. Galvenais ir, ka cilvēks spēj tikt uz pekām bez ķīmiskiem preperātiem, kas izraisa vēl vairāk lērumu problēmu.
Tas vai tas ir siltas tējas un atpūta, vai kaut kādi īpaši graudiņi un tējiņas pat traku naudu, cilvēka organismam nekaitē neviens no šiem
Es jau nestrīdos pret to, ka nevajag vienmēr zāļoties. Bet to nezāļošanos mierīgi varētu darīt, apejot tos dārgos šarlatānus Visvairāk fascinē, ka aptiekā vispār cenā nejutīsi starpību starp kaut kādu homeopātisku huiņu un medikamentu, kur reāli zinātnieki ir pie tā strādājuši, gudrojuši, gājuši cauri tūkstoš pārbaudēm. a pretī viens pļavā saplūc kaut kādu zāli, piedzejo iedarbību, kaut ko pašķaida koncentrācijā 1:10 000 un aidā, prasa tādu pašu piķi
, 2021-07-28 00:39, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Es jau nestrīdos pret to, ka nevajag vienmēr zāļoties. Bet to nezāļošanos mierīgi varētu darīt, apejot tos dārgos šarlatānus Visvairāk fascinē, ka aptiekā vispār cenā nejutīsi starpību starp kaut kādu homeopātisku huiņu un medikamentu, kur reāli zinātnieki ir pie tā strādājuši, gudrojuši, gājuši cauri tūkstoš pārbaudēm. a pretī viens pļavā saplūc kaut kādu zāli, piedzejo iedarbību, kaut ko pašķaida koncentrācijā 1:10 000 un aidā, prasa tādu pašu piķi
Nu pag, aptieka ir cits fenomens
Tur arī uztura bagātinātājus simtiem škiebj iekšā... Tā teikt, rīta urinēšanu 20 EUR vērtībā
Bet protams, ir kaudze homeopātu, kuri tikai muld tukšu un izraksta graudiņus un pilienus...
tā pat kā desmitiem gadus izglītoti mediķi, kuri izraksta zāles vienas pēc otrām...
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).