Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Krievietes iekļūst pusfinālā, ASV 3x3 izlasei pirmais zaudējums

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Krievietes iekļūst pusfinālā, ASV 3x3 izlasei pirmais zaudējums
Krievijas Olimpiskās komitejas komanda. Foto: FIBA

Tokijas olimpisko spēļu 3x3 basketbola sieviešu turnīrā sadalītas vietas pamatturnīrā. Iepriekš pirmo vietu garantējusī ASV pēdējā spēlē pamanījās zaudēt Japānai, bet otro vietu ar uzvaru pār Itāliju izcīnīja Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, arī sasniedzot pusfinālu.

Tokijas olimpisko spēļu 3x3 basketbola sieviešu turnīrā jau pirms pēdējās spēļu kārtas bija zināmas visas izslēgšanas spēļu dalībnieces, cīņu par medaļām neturpinot Rumānijai un Mongolijai. Tikmēr ASV bija garantējusi pirmo vietu grupā un vietu pusfinālā. Vēl atlika noskaidrot otro pusfinālisti un sarindot ceturtdaļfināla dalībnieces.

Par pārsteigumu jau dienas ievadā parūpējās Japānas basketbolistes, kuras mērojās spēkiem ar ASV. Stefānija Dolsone izvirzīja ASV vadībā ar 3:0, bet tad Žaklīna Janga panāca arī 5:0. Japānas basketbolistes spēja saņemties pēc sliktā sākuma un līdz spēles laika vidum atjaunot līdzsvaru uz tablo (8:8). ASV basketbolistes vēlreiz ieguva piecu punktu pārsvaru, kas lika domāt, ka nu gan viss ir izšķirts, bet mājinieces nākamajās minūtēs panāca savu, pēc Mai Jamamoto tālmetiena pirmo reizi izvirzoties vadībā (16:15). Pēc minūtes precīza no distances bija arī Mio Šinozaki, japānietēm līdz spēles laika beigām noturot nelielo pārsvaru un sagādājot ASV pirmo zaudējumu turnīrā ar 20:18. Jamamoto spēlē guva astoņus punktus, bet ASV izlases labā septiņi punkti Dolsonei.

Japānas uzvara jau pēc nākamās spēles kļuva nevērtīga, jo likumsakarīgu panākumu pār Mongoliju izcīnīja Ķīnas basketbolistes (21:9). Līdz ar to bija skaidrs, ka japānietes nevarēs pakāpties uz otro vietu, jo savstarpējās spēlēs zaudēja gan Ķīnai, gan Krievijas Olimpiskās komitejas komandai, kas ar uzvaru pār Itāliju varēja Ķīnu pabīdīt uz trešo vietu.

Arī francūzietes pēc vakar izcīnītās uzvaras pār krievietēm vēl varēja viņas apsteigt, bet tas vien nozīmētu vēl vienu dueli ar viņām ceturtdaļfinālā. Lai piepildītos šāds scenārijs, pašām vispirms vajadzēja pieveikt Rumāniju, kas izrādīja labu pretestību. Rumānietes atspēlēja piecu punktu deficītu, bet spēles otrajā pusē Francija pretinieces tomēr spēja nolauzt - 22:12. Mamiņana Turē guva 11 punktus, bet Rumānijas izlasē par četriem Ankutai Stoenesku un Sonjai Ursu.

Krievijas Olimpiskās komitejas komanda ar uzvaru pār Itāliju varēja garantēt vietu pusfinālā, bet zaudējums nozīmētu cīņu ceturtdaļfinālā ar Franciju. Itālietes spēli sāka ar lielu enerģiju, gatavojoties ceturtdaļfinālam. Daudz uz sevi uzņēmās Relina D'Alī, bet krievietes izmantoja auguma pārsvaru un izvirzijās vadībā ar 4:2. Itālietes panāca izlīdzinājumu, bet tad rezultāta virzība iestrēga. Olga Frolkina turpināja būt galvenā punktu guvēja Krievijas komandā, trāpot tālmetienu pēc soļa atpakaļ. Brīdi vēlāk Jevgēņija Frolkina dubultoja savas komandas pārsvaru (8:4).

Čiara Konsolini un Džūlija Rulli ļāva itālietēm palikt spēlē, bet krievietes tomēr spēja apliecināt savu pārākumu. Viņas izmantoja auguma pārsvaru, izslēdzot aizsardzībā no spēles līderi D'Alī, bet pašas līdz spēles beigām nokārtoja pārliecinošu uzvaru ar 17:9, iekļūstot pusfinālā. Uzvarētāju labā sešus punktus guva Olga Frolkina, bet Itālijai piecus Džūlija Rulli.

Tādējādi šodien ceturtdaļfinālā par pārējām divām vietām pusfinālā Ķīna mērosies spēkiem ar Itāliju, bet Japāna ar Ķīnu.

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm, 27. jūlijs

SpēleRezultāts
ASV-Japāna18:20
Ķīna-Mongolija21:9
Francija-Rumānija22:12
ROC-Itālija17:9

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm, ceturtdaļfināls, 27. jūlijs

SpēleRezultāts
Ķīna-Itālija
Japāna-Francija

Tokijas olimpiskās spēles, 3x3 basketbols sievietēm

VietaValstsSUZGP
1.ASV761136
2.ROC752129
3.Ķīna752127
4.Japāna752130
5.Francija743118
6.Itālija72598
7.Rumānija71689
8.Mongolija70779

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!