Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Šveices pludmales volejbolistēm jau pirmajā dienā svarīgas uzvaras pār vācietēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šveices pludmales volejbolistēm jau pirmajā dienā svarīgas uzvaras pār vācietēm
Joana Haidriha. Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadīta pirmā sacensību diena pludmales volejbola sieviešu turnīrā. Interesantākās spēles notika A un F grupā, kurā trīs setu cīņas aizvadīja Šveices un Vācijas dueti, pārākām esot šveicietēm.

Olimpisko pludmales volejbola turnīru vajadzēja ievadīt Japānas un Čehijas duetu cīņai F grupā, bet jau vakar bija zināms, ka pie uzvaras tiks Miki Iši un Megumi Murakami, jo Marketas Slukovas saslimšana ar Covid-19 neļāva Čehijas pārim doties laukumā.

Interesanta spēle bija gaidāma starp divām citām F grupas komandām, kas varēja būt spēle pat par uzvaru grupā. Laura Ludviga pārī ar Margaretu Kozuhu olimpiskās čempiones titula aizstāvēšanu sāka ar cīņu pret šveicietēm Taņu Huberli un Ninu Betšartu. Pirmā seta sākums ļoti labs padevās vācietēm, tiekot pie punktiem pēc diviem Kozuhas blokiem un Ludvigas serves (5:0). Šveicietēm izdevās izlīdzināt spēli, kā arī pamazām atspēlēties pēc sekmīgas spēles aizsardzībā (8:10). Šveicietes ar divu atkārtojumu pieprasījuma palīdzību izglābās no lielāka deficīta. Seta otrajā pusē Šveices duets prata pārņemt vadību, piespiežot uzbrukumos kļūdīties pretinieces (16:14). Seta galotnē Vācijas duetam izdevās veikt izrāvienu, iegūt vadību, bet pie pirmās setbumbas tomēr tika šveicietes. Vācietes atguva vadību, bet Laura Ludviga atspēlēja izšķirošo bumbu aizsardzībā. Huberli skāra tīklu, ļaujot vācietēm uzvarēt setu ar 25:23.

Otrajā setā pirmās pie divu punktu pārsvara tika šveicietes, kad ar Huberli serbi netika galā Kozuha (5:3). Šveicietēm bija iespēja iegūt arī trīs punktu pārsvaru, bet vairākas kļūdas uzbrukumos liedza iegūt lielāku vadību. Brīdi vēlāk Kozuha atzīmējās ar bloku, izvirzot vadībā Vācijas duetu (7:6). Līdz tehniskajam pārtraukumam cīņa ritēja līdzīgi, bet pēc tā notika vadības maiņa, šveicietēm iegūstot divu punktu vadību (13:11). Seta beigās Šveices duets bija vadībā un tika pie trim setbumbām, bet vācietes tās visas atspēlēja. Tad Huberli sekmīgi nospēlēja pie tīkla, atnesot uzvaru ar 22:20.

Trešā seta ievadā Kozuha atzīmējās ar eisu, dodot vācietēm divu punktu pārsvaru (3:1). Brīdi vēlāk Vācijas duets ieguva arī trīs punktu pārsvaru, ko noturēja līdz seta vidum. Pāris kļūdas, Huberli darbības pie tīkla un rezultāts jau bija Šveicei labvēlīgs (10:9). Vācijai vadību ar eisu atguva Ludviga, aizvedot Vācijas komandu līdz mačbumbai. Šveicietes to atspēlēja, bet pēc tam uzvarēja garāku izspēli. Spēli ar lielisku darbību aizsardzībā izšķīra Betšarta, gūstot arī uzvaru nesošo punktu - 2-1 (23:25, 22:20, 16:14).

Vēl viens Šveices un Vācijas komandu duelis risnījās A grupā, ko var uzskatīt par vienu no līdzvērtīgākajām un kurā visas četras komandas ir spēkos gana līdzīgas. Anuka Verge-Deprē un Joana Haidriha mērojās spēkiem ar Karlu Borgeri un Jūliju Zūdi. Spēli ar labām darbībām aizsardzībā un eisu sāka Haidriha, izvirzot vadībā Šveices duetu ar 4:1. Vācietes uz brīdi atguvās, bet tad Haidriha ar lieliskām servēm un spēli blokā panāca septiņu punktu pārsvaru (11:4). Vācietēm bija lielas problēmas servju uzņemšanā, kas beidzās ar sagrāvi pirmajā setā - 21:8.

Otrajā setā šveicietes ar labu darbību aizsardzībā no minimāla deficīta panāca divu punktu pārsvaru (4:2). Tālāk cīņa ritēja līdzīgi, kad pēc tehniskā pārtraukuma Borgere atspēlēja divas bumbas aizsardzībā un atjaunoja minimālu vadību Vācijas duetam (13:12). Pēc kāda laika Haidriha ar bloku panāca divu punktu pārsvaru šveicietēm, bet tas tā palika vien īsu laiku, kad Borgere atkal labi nospēlēja aizsardzībā. Lai arī Šveices pāris ieguva divas mačbumbas, Borgere pacēla vairākas svarīgas bumbas aizsardzībā, izraujot uzvaru setā ar 23:21.

Trešo setu ar četru punktu izrāvienu sāka šveicietes. Ar Borgeres pūlēm aizsardzībā izdevās divus punktus atspēlēt, bet seta vidū šveicietes veica izšķiroši izrāvienu. Haidriha atzīmējās ar eisu un bloku, Verge-Deprē pacēla vairākas bumbas aizsardzībā, rezultātam kļūstot 12:4. No šīs bedres vācietes neizrāpās, Šveices duetam svinot uzvaru ar 2-1 (21:8, 21:23, 15:6).

Svētdien sieviešu turnīrā paredzētas vien četras spēles B un E apakšgrupā, bet Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka olimpisko debiju piedzīvos pirmdien.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 24. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
FIši/Murakami (Japāna) - Hermanova/Slukova (Čehija)2-0 (21:0; 21:0)
CAgata/Duda (Brazīlija) - Galaja/Pereira (Argentīna)2-0 (21:19; 21:11)
APavana/Melisa (Kanāda) - Stama/Šona (Nīderlande)2-0 (21:16; 21:14)
FHuberli/Betšarta (Šveice) - Ludviga/Kozuha (Vācija)2-1 (23:25; 22:20; 16:14)
AVerge-Deprē/Haidriha (Šveice) - Zūde/Borgere (Vācija)2-1 (21:8; 21:23; 15:6)
CBenslija/Brendija (Kanāda) - Vaņa/Ksia (Ķīna)1-2 (21:18; 15:21; 11:15)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums