Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijā trīs olimpiešiem konstatēts pozitīvs Covid-19 tests

Rolands Eliņš

Tokijā trīs olimpiešiem konstatēts pozitīvs Covid-19 tests
Foto: Reuters/Scanpix

Olimpisko spēļu organizētāji apstiprinājuši, ka Tokijas olimpisko spēļu ciematā diviem sportistiem konstatēts pozitīvs Covid-19 tests, tāpat šī infekcija konstatēta vēl vienam sportistam, kurš neuzturas olimpiskajā ciematā.

Organizatoru sniegtā informācija norāda, ka visi trīs sportisti ar pozitīvajiem testiem ir no ārzemēm, proti, ne no Japānas. Nekāda cita informācija par viņu identitāti vai pārstāvēto valsti netiek sniegta.

Tāpat Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) apstiprinājusi, ka ar Covid-19 inficējies arī SOK loceklis Rju Seunmins no Dienvidkorejas, 2004. gada olimpiskais čempions galda tenisā. Viņam pozitīvs tests konstatēts Tokijas lidostā.

OS organizētāji snieguši informāciju, ka kopumā kopš pirmā jūlija ar Covid-19 inficējušās 55 personas, kas saistītas ar olimpisko spēļu aizvadīšanu. Šajā aprēķinā nav iekļauti sportisti un delegāciju pārstāvji, kuri jau ieradušies Japānā, bet vēl nav nonākuši SOK jurisdikcijā.

Olimpiskajā ciematā no visas pasaules ieradīsies un olimpisko spēļu laikā dzīvos vairāk nekā desmit tūkstoši sportisti, kā arī vēl vairāki tūkstoši citu personu no valstu delegācijām.

Tokijā šomēnes tiek novērots Covid-19 saslimstības statistikas pieaugums, un olimpiskās spēles, kas tiks oficiāli atklātas piektdien, norisināsies brīdī, kad pilsētā izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...

  -1 [+] [-]

, 2021-07-18 17:43, pirms 3 gadiem
Es novēlu lai izgāžās šis OS un pēkšņi atklājas liels perēklis kā rezultātā inficētie paliek aizvien vairāk un vairāk sākumā 5% tad 10 un tad jau nekontrolējams uzliesmojums. Lai atcelas šis nejedzigas spēles kurās nav pat skatītāji, takoj sport nam nenuzhen