Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Titulēts Brazīlijas svarcēlājs diskvalificēts no Tokijas olimpiskajām spēlēm

Rolands Eliņš

Titulēts Brazīlijas svarcēlājs diskvalificēts no Tokijas olimpiskajām spēlēm
Fernando Reiss. Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas svarcēlājs Fernando Reiss nepiedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs, kurās viņš būtu bijis favorīts uz medaļu vissmagakajā svara kategorijā.

Fernando Reisam iepriekšējā mēnesī esot konstatēts pozitīvs dopinga tests, un tagad Brazīlijas Olimpiskā komiteja apstiprinājusi, ka viņš olimpiskajās spēlēs nevarēs piedalīties, jo ticis diskvalificēts uz izmeklēšanas laiku.

Reiss gatavojās piedalīties savās trešajās olimpiskajās spēlēs. Iepriekš viņš Londonā ieņēma desmito vietu, bet savās mājas spēles Rio bija piektajā vietā. Iepriekšējā pasaules čempionātā viņš ieguva bronzas medaļu, viņš ir trīskārtējs Panamerikas spēļu čempions un tika pieskaitīts pie galvenajiem favorītiem Tokijas spēlēs.

Reisa advokāts Brazīlijas medijiem norādījis, ka viņa klients nav lietojis aizliegtās vielas un gatavs cīnīties par savu taisnību.
Reisam bija diskvalifikācija arī pirms desmit gadiem, kad par nekonkretizētas aizliegtās vielas atrašanu viņa organismā ASV koledžu sacensībās viņš bija diskvalificēts uz pusgadu.

Svarcelšanas sacensībās Tokijā Latviju pārstāvēs svarcēlāji Artūrs Plēsnieks un Ritvars Suharevs. Plēsnieks startēs vienu svara kategoriju zem Reisa pārstāvētās.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...