Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: ''Spēlei piegājām ar cīnītāju mentalitāti - visu vai neko''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Graudiņa: ''Spēlei piegājām ar cīnītāju mentalitāti - visu vai neko''
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Foto: F64

Latviešu pludmales volejbolistes Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa pēc iekļūšanas Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā medijiem pauda prieku un gandarījumu par gūto panākumu. Graudiņa atklāja, ka trešā seta laikā ticējusi uzvarai un ka uz spēli abas devušies ar cīnītāju mentalitāti.

Šodien Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola ceturtdaļfinālā iekļuva latvietes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras, trešajā setā atspēlējoties no 8:12, prata salauzt Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāvju Nadeždas Makrogruzovas un Svetlanas Holominas pretestību (16:21, 21:17, 15:13). Ceturtdaļfināls gaidāms 3. augustā, pagaidām vēl nav zināms konkrēts laiks.

"Esam neizmērojami laimīgas. Esam eiforijā. Laukumā vēlamies būt pēc iespējas ilgāk. Gribam vairāk spēlēt, lai dabūtu emocijas un spēļu praksi. Dienā ir tikai viena spēle, tāpēc jāizbauda. Jo ilgāk, jo labāk,'' interviju medijiem ar prieku iesāka Anastasija Kravčenoka. Viņai piebalsoja pāriniece Tīna Graudiņa: ''Spēlei piegājām ar cīnītāju mentalitāti - visu vai neko. Spēle bija traka. Mēs bijām iedzinējos, tamdēļ mums nebija jāuzvar. Izrādījām bezbailību un kārtīgi ieķērāmies spēlē."

Tīnai Graudiņai atspēlēšanās trešajā setā atgādināja olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālu, kad sportistes noslēdzošajā setā prata atspēlēties no līdzīga rezultāta: "Arī toreiz bijām iedzinējos ar šādu pašu rezultātu, bet uzvarējām. Visa seta garumā man iekšā bija ticība, ka varam uzvarēt." Savukārt Kravčenoka piebalsoja, ka paņemtais video atkārtojums seta laikā bijis taktisks gājiens: ''Laiks ļoti labi noderēja. Gan brīdī, kad viņas vēlējās ņemt "challenge", gan arī mūsu gadījumā. Bija laiks apdomāt, ko mēs varam darīt labāk, un noticēt sev."

Ceturtdaļfinālā par iekļūšanu pusfinālā latvietes spēkosies pret Kanādas pludmales volejbolistēm Heteri Bensliju un Brendiju Vilkersoni. "Katra spēle ir citādāka, tāpēc nevar zināt, kas notiks nākošajā mačā. Laukumā jādodas ar tādu pašu pārliecību," pauž Kravčenoka. "Tas ir pavisam cits stāsts, cits pretinieks un citas sajūtas." Spēlētāja piekodināja, ka uz nākamo maču jāsamazina nepiespiesto kļūdu daudzums.

Video: LTV

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2021-08-01 11:04, pirms 3 gadiem
Malaces ! Riktígas cínítájas ar uzvarétáju mentalitáti !

  +3 [+] [-]

, 2021-08-01 11:04, pirms 3 gadiem
Lielas malaces! Firmas zīme atspēlēšanās no gandrīz zaudētas situācijas! Nākošās pretinieces pilnīgi ņemamas! Savstarpējās spēlēs 2:0!

  +5 [+] [-]

, 2021-08-01 11:29, pirms 3 gadiem
Ar tādu mentalitāti ir jāpieiet arī nākamajām cīņām, citādi viss būs beidzies! Turam īkšķus!

  +2 [+] [-]

, 2021-08-01 11:59, pirms 3 gadiem
NeHumanZ rakstīja: Malaces ! Riktígas cínítájas ar uzvarétáju mentalitáti !
Pie tam, netipiski lielākai daļai mūsējo sportistu...

  -2 [+] [-]

, 2021-08-01 12:10, pirms 3 gadiem
Nu, protams, neatņemot neko meičām par cīnīšanos, nepadošanos un turpināšanu spēlēt savu spēli... tomēr krievietes salauza tas trešā setā atņemtais punkts, par it kā bumbas aiztikšanu mūsu pusē, bet reāli bumba bija virs tīkla. Tam viņas emocionāli vairs pāri netika, bet mūsējām tas iedeva izredzes un iedvesmu.

  +6 [+] [-]

, 2021-08-01 12:23, pirms 3 gadiem
Lielisks sasniegums. Meitenēm tas jāizbauda un uz pareizā emociju viļņa ir visas iespējas tikt pāri arī 1/4finālam. Par to strīdīgo epizodi nevajag pārspīlēt. Pirmkārt, vismaz TV atkārtojumos tā arī nebija iespējams precīzi saskatīt, kur ir bumba, tāpēc uzticēsimies ķīniešu tiesnesei. Otrkārt, cik šādas epizodes citās sacensībās nav bijis pret LV sportistiem? Ne tikai bīčā, bet vispār. Parasti jau beigās paliekam pie viedokļa, ka ne tiesneši, bet paši vainīgi, ka nepaņēmām savas iespējas. Nu šoreiz bija pretēji. Lielajā sportā vienmēr būs šādas strīdus epizodes. Īstie čempioni pēc šādām epizodēm nesalūzt.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-01 12:38, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu, protams, neatņemot neko meičām par cīnīšanos, nepadošanos un turpināšanu spēlēt savu spēli... tomēr krievietes salauza tas trešā setā atņemtais punkts, par it kā bumbas aiztikšanu mūsu pusē, bet reāli bumba bija virs tīkla. Tam viņas emocionāli vairs pāri netika, bet mūsējām tas iedeva izredzes un iedvesmu.
Ja beigās mūsējās guva 7 punktus, bet krievietes 1, tad nevar teikt, ka viens tiesneses lēmums salauza spēli. Krievietēm bija vairākas iespējas pabeigt setu un spēli savā labā, kuras viņas neizmantoja, tātad pašas vien vainīgas.

  -2 [+] [-]

, 2021-08-01 13:27, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Ja beigās mūsējās guva 7 punktus, bet krievietes 1, tad nevar teikt, ka viens tiesneses lēmums salauza spēli. Krievietēm bija vairākas iespējas pabeigt setu un spēli savā labā, kuras viņas neizmantoja, tātad pašas vien vainīgas.
Es nerunāju par iespējām, es runāju par morālu sabrukšanu.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-01 13:47, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Es nerunāju par iespējām, es runāju par morālu sabrukšanu.
bet kāpēc,lai viņas sabruktu?ja pretī būtu Agata Pavana vai Rosa tad vēl varētu saprast,bet bija vēl salīdzinoši "zaļās latvietes,kuras vienmēr ir apspēlētas

     [+] [-]

, 2021-08-01 15:35, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: bet kāpēc,lai viņas sabruktu?ja pretī būtu Agata Pavana vai Rosa tad vēl varētu saprast,bet bija vēl salīdzinoši "zaļās latvietes,kuras vienmēr ir apspēlētas
JO, pretī bija latvietes !

     [+] [-]

, 2021-08-01 22:32, pirms 3 gadiem
Būsim godīgi paši pret sevi. Nu nedaudz paveicās, it īpaši 3 setā. Vēl Tiesneši piepalidzēja momentā kurā tieši bija lūzuma punkts. Kopumā spēle nebija mūsējām labā līmenī. It sevišķi Kravčenokai.
Bet uzvara ir uzvara. Ejam tālāk. Jauna spēle cits stāsts.
Veiksmi meičām!

  -1 [+] [-]

, 2021-08-01 22:33, pirms 3 gadiem
Ja izcīņīs zeltu tad ceru tieši uz tādu pašu foto lā šī , tik absolūti bez nekādām lupatām - pilnīgi pa kailo !

     [+] [-]

, 2021-08-01 22:56, pirms 3 gadiem
Supermeitenes 💪💪💪

     [+] [-]

, 2021-08-02 00:25, pirms 3 gadiem
Graudina izmazgaa smiltis no sevis.lab joks. bichaa tas ir ok