Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Bārtija pieveic bijušo Vimbldonas čempioni Kerberi un sasniedz finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bārtija pieveic bijušo Vimbldonas čempioni Kerberi un sasniedz finālu
Ešlija Bārtija un Andželika Kerbere. Foto: AFP/Scanpix

WTA ranga līdere Ešlija Bārtija pirmajā Vimbldonas pusfinālā ar 6:3, 7:6(3) uzvarēja bijušo planētas pirmo numuru un 2018. gada čempioni Andželiku Kerberi (WTA 28.), otro reizi sasniedzot "Grand Slam" finālu.

Ešlijai Bārtijai nervozs mača sākums ar dubultkļūdu, Austrālijas tenisiste geima turpinājumā pieļāva vēl divas kļūdas, taču arī atspēlēja divas breikbumbas, to izdarot ar pirmo servi un "forehand" uzbrukumu. Arī Andželikai Kerberei pirmajā serves geimā trīs kļūdas, Vācijas tenisistei nebija pa spēka atspēlēt vienu breikbumbu. Kerbere vāji izpildīja "smešu", un Bārtija sodīja ar apvedošo sitienu.

Bārtija pēc nākamā serves geima bija vadībā ar 3:0 un trīs geimu pārsvaru saglabāja arī līdz seta beigām, tur nokļūstot ar diviem grūtiem serves geimiem. Ešlija piektajā geimā uzvarēja no 0:30, bet pēdējā geimā pēc dubultkļūdas bija spiesta atspēlēt breikbumbu, to izdarot ar sekmīgu izgājienu pie tīkla otrās serves izspēlē.

Ranga līderei problēmas arī 2. seta pirmajā serves geimā, šoreiz neizglābjoties. Viņa pēc nokļūšanas iedzinējos ar 0:40 atvairīja divas breikbumbas, bet ar trešo netika galā, bumbiņu raidot autā ar sitienu no labās puses. Tāpat kā Bārtijai iepriekšējā setā – Kerberei šoreiz 3:0 pārsvars un vēlāk 5:2, taču Vācijas kreilei setā uzvarēt gan nebija lemts

Kerbere piektajā geimā atvairīja divas breikbumbas, bet devītajā geimā neizservēja setu, geimā paliekot tukšā. Bārtija svarīgo geimu sāka ar veiksmīgu "smešu", bumbiņai trāpot uz gala līnijas. Kerberei pēc tam divas kļūdas, Bārtija breiku noformēja ar apvedošo sitienu, kad Kerbere divreiz nespēja punktu iegūt pie tīkla.

Bārtijai "sausais" geims arī pie 4:5 un gandrīz perfekts taibreiks. Austrālijas sportiste bija vadībā ar 6:0, kad Kerbere sāka izmisīgu atspēlēšanos. Viņa atvairīja trīs mačbumbas, bet tas arī bija viss – sitiens tīklā nozīmēja viņas 10 uzvaru sērijas beigas. Kerbere pirms Vimbldonas uzvarēja WTA 250 turnīrā Bādhomburgā.

Šodien bija abu spēlētāju piektā tikšanās, Bārtijai esot vadībā ar 3-2. Pirmie četri mači notika 2017. un 2018. gadā, kad Bārtija vēl nebija debitējusi Top 10. Bijusī ranga līdere Kerbere tikai vienreiz (1-13) uzvarējusi pasaules pirmo numuru, 2016. gadā "Australian Open" finālā ar 6:4, 3:6, 6:3 apspēlējot Serēnu Viljamsu.

Kerberes šodienas zaudējums nozīmē to, ka Vimbldonā uzvarēs šo titulu vēl neieguvusi spēlētāja, turklāt tas notiks jau ceturtajā Vimbldonas turnīrā pēc kārtas. Bārtija otro reizi spēlēs "Grand Slam" finālā, viņai pirmais bija ar pozitīvu rezultātu pirms diviem gadiem "Roland Garros".