Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ribakina žēlojas par uzmanības trūkumu: "Nejūtos kā Vimbldonas čempione"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ribakina žēlojas par uzmanības trūkumu: "Nejūtos kā Vimbldonas čempione"
2022. gada Vimbldonas čempione Jeļena Ribakina. Foto: Reuters/Scanpix

Kazahstānas tenisiste Jeļena Ribakina jūlijā pārsteidzoši triumfēja Vimbldonas čempionātā, taču šis notikums nav izraisījis būtisku pavērsienu minētās sportistes karjerā.

"Es teiktu, ka tas man bija lielisks sasniegums, taču ne pieredzes ziņā," atklāj Jeļena Ribakina. "Bija sapnis tur uzvarēt, tomēr man šķiet, ka patiesībā neesmu Vimbldonas čempione. Ir vajadzīgs laiks, lai aptvertu, bet patlaban jūtos šādi."

Prestižākajā tenisa turnīrā šogad netika piešķirti ranga punkti - tā bija tenisa vadošo organizāciju WTA un ATP reakcija uz Vimbldonas organizatoru lēmumu nepielaist Krievijas un Baltkrievijas sportistus. "Tā punktu situācija... Nedomāju, ka tas ir godīgi. Runāju ne tikai par sevi, bet arī kopumā - daudzi spēlētāji tādējādi cieš," norāda Ribakina, kura pasaules rangā joprojām atrodas vien trešajā desmitā, šobrīd 25. pozīcijā.

"Manuprāt, tā ir tūres struktūras problēma. Nedaudz vāja vadība, godīgi sakot," iemeslu meklē Vimbldonas čempione, kura normālā situācijā būtu nopelnījusi 2000 punktus, kas ļautu ielauzties pasaules reitinga "top 6", bet sezonas rangā viņa būtu pat otrajā vietā. Sezonas ranga "top 8" tenisistes sezonas noslēgumā piedalīsies prestižajās WTA finālsacensībās.

"Neesmu izjutusi, kā ir būt #2, bet joprojām ir atšķirīga attieksme, ja esi "top 10" vai "top 20". Man kā Vimbldonas čempionei būtu jājūt, ka tagad ir pievērsta uzmanība," uzskata Maskavā dzimusī un tur dzīvojošā Kazahstānas tenisiste. "Pēc tam vienā turnīrā sacentos ar lielisko čempioni Garbijni Mugurusu, bet mēs spēlējām 4. laukumā - nedomāju, ka tas ir godīgi."

Augstāka ranga spēlētāji, "Grand Slam" čempioni, populārākie tenisisti un vietējās zvaigznes tradicionāli bauda dažādas privilēģijas, tostarp spēlē centrālajā laukumā, piedalās mediju pasākumos un ir uzmanības centrā.

Gada pēdējais "Grand Slam" turnīrs no 29. augusta līdz 11. septembri risināsies Ņujorkas rajonā Kvīnsā, kas atrodas Longailendas salā. "Billie Jean King National Tennis Center" galvenais stadions ir "Arthur Ashe" ar 23 771 skatītāju vietu (lielākais pasaulē), tur ierīkoti vēl trīs "šova" stadioni - "Louis Armstrong" (14 000), "Grandstand" (8 125) un 17. korts (2 500). "US Open" kopumā ir 22 korti, lielai daļai gan jāspēlē mazāk nozīmīgos laukumos (žargons "auto stāvvietas") bez lielas ažiotāžas.

30. augusta dienas sesijā Jeļena Ribakina pirmo spēli aizvadīs 12. laukumā, bet Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko cīnīsies 4. kortā. Tie ir mazāk nozīmīgi laukumi, taču "auto stāvvietas" būtu stipri vien pārspīlēts apzīmējums.

Izmantotie resursi:
tennismajors.com
eurosport.com

     [+] [-]

, 2022-08-27 16:31, pirms 2 gadiem
Vajag uzvarēt biežāk, paņemt vēl pāris GS, tad jau viss notiks.
Vēl arī labāk pārcelties dzīvot uz Nursultanu un pieņemt Islāmu.

  +4 [+] [-]

, 2022-08-28 00:27, pirms 2 gadiem
Lieliska meitene, bet nevar šobrīd dzīvot Maskavā un gribēt, lai tevi pieņem izredzēto pulciņā. Tiešām, laiks vispirms doties uz Kazahstānu.

     [+] [-]

, 2022-09-06 11:22, pirms 2 gadiem
orku mātīte vēl neko nav sapratusi