Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Unibet par US Open: Lielais četrinieks? Nu jau vairs ne!

Unibet.com
Unibet.com

Unibet par US Open: Lielais četrinieks? Nu jau vairs ne!
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

“Lielais četrinieks” ir dominējis vīriešu tenisā pēdējo piecu gadu garumā. Taču nupat šķiet, ka tas sāk nedaudz pašķīst. Nevis tāpēc, ka Ferers, Bērdihs vai Del Potro būtu sākuši uzbrukumu pasaules ranga top pozīcijām, bet gan tāpēc, ka Šveices maestro Rodžers Federers sācis slīdēt lejā pa ranga pakāpieniem. Bāzelē dzimušais Federers nu jau atrodams vien 7.pozīcijā, kas ir viņam zemākā 11 gados. Vai tas nozīmē, ka varam viņu skaitīt ārā no titula pretendentu loka?

Minētais kritums rangā notika pēc 2012.gadā iegūtā Sinsinati titula zaudēšanas. Visu gadu Federers nav bijis pats, kas ir noslēdzies, piemēram, ar zaudējumu pasaules ranga 117.numuram Stahovskim Vimbldonā. Kopš tā brīža viņa bilance tūrē ir 5 uzvaras un 3 zaudējumi. Tā rezultātā lielais četrinieks ir izjucis arī Unibet prognozēs US Open uzvarētājam, kur šveicietis ir tikai piektais ar koeficientu 14.00. Viņam priekšā aizsteidzies Huans Martins Del Potro. Argentīnietis šogad rāda solīdu sniegumu un viņa koeficients šobrīd ir 10.00.

Līdzšinējā sezona ir parādījusi, ka US Open ir jābūt sacensībai triju tenisistu starpā – māla karalis un lieliskā formā esošais Rafaels Nadals, serbu džokers Novāks Džokovičs un patreizējais titula īpašnieks Endijs Marejs. Nadals pēc atkopšanās no traumas aizvada fenomenāli 2013.gadu. Viņa bilance tūrē ir 53-3, bet uz cietajiem laukumiem spānis cīnās bez zaudējumiem (16-0) un ir vinnējis deviņus titulus, no kuriem trīs uz hard seguma. Līdz ar to nav pārsteigums, ka Nadala izredzes uz viņa otro US Open titulu tiek vērtētas ar koeficientu 2.80. Pasaules ranga līderis Džokovičs piekāpās Nadalam Montreal Masters pusfinālā šī mēneša sākumā. Tomēr serba kontā jau ir viens hard Grand Slam tituls šajā sezonā un viņš lūkos atriebt savu French Open pusfināla zaudējumu Nadalam. Džokoviča izredzes atkārtot savu 2011.gada panākumu tiek vērtētas ar koeficientu 3.00. Mareja sezona jau ir izdevusies, jo šogad viņš piepildījis savu bērnības sapni un uzvarējis Vimbldonā. Viņa gatavošanās posms US Open nav bijis gluds, ieskaitot, protams, zaudējumu Ernestam Gulbim Monreālā. Tomēr bukmeikeri sagaida, ka brits atgūs koncentrāciju uz svarīgajām spēlēm Ņujorkā, kas ļauj viņam noslēgt galveno pretendentu trio ar koeficientu 4.50.

Ko tad bukmeikeri domā par jau minēto Ernestu? Jāsaka, ka Latvijas pirmais numurs kotējas visnotaļ labi. Favorītu sarakstā viņš atrodams augstajā 11.vietā, lai gan izsēts ir vien ar 30.numuru. Gulbja izredzes vēl atpaliek tikai no Bērdiha (35.00), Isnera (75.00), Janoviča (80.00) Ferera (100.00) un Raoniča (120.00). Ja esiet optimisti, tad latvieša triumfs Ņujorkā jums ir pieejams ar koeficientu 170.00.

Dāmu turnīra gaidīšana notiek krietni klusākā gaisotnē. Šķiet, ka skaļākais notikums līdz šim ir bijis Marijas Šarapovas uzvārda maiņas stāsts, kas beidzās ar viņas atteikumu spēlēt Flushing Meadows kortos. Līdz ar to turnīrā palikušas divas skaidras favorītes – Serēna Viljamsa un Viktorija Azarenka. Ja notikumi attīstīsies tieši šādi, tad mūs sagaida 2012.gada fināla atkārtojums, kurā pārāka bija amerikāniete. Serēnas koeficients 1.80 norāda uz absolūtas favorītes status arī šogad un labām iespējām iegūt savu piekto US Open titulu. Azarenka tikko pierādīja, ka viņas negatīvā bilance pret Viljamsu (3-12) nav nekāds bubulis un uzveica ranga līderi Sinsinati. Ja viņa spētu šādu pašu sniegumu nodemonstrēt Ņujorkā, tad koeficients 4.10 ir tikai adekvāts viņas uzvarai.

Tenisa aprindās valda uzskats, ka tieši uzvara US Open noteiks, kurš – Džokovičs, Nadals vai Marejs – būs šī gada veiksmīgākais tenisists pasaulē, jo katrs no viņiem ir uzvarējis pa vienam Grand Slam, un vēl viens tituls dotu iespēju nostāties galvas tiesu augstāk par konkurentiem.

Unibet piedāvās saviem klientiem plašāko pirmsspēles un Live likmju piedāvājumu internetā visa US Open garumā. Tāpat noteikti jāpiemin, ka lielākā daļa spēļu un visas izšķirošās spēles būs pieejamas Unibet TV.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-26 12:50, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Lielais trijnieks Marejs, Nadals, Džokovičs
Nu jā, bija četrinieks, tagad trijnieks..

  -1 [+] [-]

, 2013-08-26 14:08, pirms 11 gadiem
Kaut nu Nole beidzot spētu iztikt bez sev neraksturīgām kļūdām izšķirošos mačos .Fr Open 1/2 fin. , Vimbldonas fin., Monreālas 1/2 fin. Nole zaudēja tieši tādēļ(vimbldonā gan garais 1/2fin. un izcili spēlējošais Marejs "teica savu ").no šīs trijotnes (spriežot pēc līdzšinējiem turnīriem) patreiz ,šķiet, Rafa ir vislabākajā formā

  +2 [+] [-]

, 2013-08-26 14:37, pirms 11 gadiem
Tas četrinieks nemaz nav bijis četrinieks.
Iesākumā Marejs dažādu problēmu dēļ nevilka; kad Marejs iekļuva topā, Nadals uz 7 mēnešiem izlidoja savainojuma dēļ. Kad atgriezās Nadals, Federers jau vairs nebija Federers.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja