Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Nadals: "Pat ar manu vislabāko tenisu bija par maz, lai uzvarētu"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals: "Pat ar manu vislabāko tenisu bija par maz, lai uzvarētu"
Novaks Džokovičs atkal priekšā Rafaelam Nadalam
Foto: Reuters/Scanpix

"US Open" finālā Novakam Džokovičam četros zaudējušais pagājušā gada čempions Rafaels Nadals spiests atzīt, ka pat ar viņa labāko tenisu nebija pietiekami, lai uzvarētu "fantastisko" Novaku Džokoviču. Tikmēr jaunais čempions jau nomērķējis uz vēl vienu spānim piederošu trofeju - "French Open" titulu.

"Sajūtas ir neticamas! Šis gads man ir apbrīnas vērts un vēl turpinās. Katru reizi spēlējot pret Rafu, ir milzīgs izaicinājums. Viņam arī bija lielisks turnīrs. Ceru, ka tuvāko gadu laikā mums būs vēl vairāki smagi mači," pēc uzvaras staroja 24 gadus vecais Džokovičs, kurš šogad zaudējis tikai divas no 66 spēlēm (pret Rodžeru Federeru Parīzē un Endiju Mareju Sinsinati (izstāšanās)).

Neskatoties uz neiedomājami izcilu gadu, Serbijas un pasaules pirmais numurs norādīja, ka vēl nav sasniedzis maksimumu: "Joprojām vēlos uzvarēt vēl vairākos "Grand Slam" turnīros. Izcīnīt arī iztrūkstošo – "French Open" – titulu būtu neticami. Tas nešaubīgi ir manu ambīciju sarakstā, taču šī mērķa sasniegšanai būs nepieciešams laiks. Vai varu uzvarēt 2012. gadā visos četros "Grand Slam" turnīros? Negribu teikt, ka tas ir neiespējams. Viss ir iespējams."

Džokovičs atklāja, ka šogad lielajos mačos mainījis taktiku, kas devis pozitīvu rezultātu: "Agrāk "Grand Slam" pusfinālos un finālos pret tādiem spēlētājiem kā Federers un Rafa gaidīju viņu kļūdas un spēlēju negatīvu tenisu, tāpat arī neticēju, ka varu uzvarēt. Mainīju šīs lietas, un, šķiet, pagājušā gada "US Open" bija viens no manas karjeras pagrieziena punktiem."

Nadals atzina, ka pat ar viņa labāko tenisu nebija pietiekami, lai uzvarētu: "Esmu vīlies, taču Novaks kortā dara neticamas lietas. Tas, ko viņš paveicis šogad, iespējams, būs neiespējami atkārtot. Katrā punktā nospēlēju tik labi, cik vien iespējams. Mēģināju spēlēt agresīvi, bet viņa aizsardzība bija fantastiska. Cīnījos līdz pēdējai bumbiņai, taču nekā. Smagi jāstrādā, lai nākamgad atgrieztos stiprāks!"

"Mentālais izaicinājums – biju tam gatavs pēc visiem šī gada zaudējumiem. Pieņēmu to un cīnījos par katru bumbiņu. Neslēpšu – spēlēt pret Džokoviču šogad nav bijusi liela bauda – seši zaudējumi pēc kārtas ir sāpīgi. Strādāšu, lai tas mainītos. Man ir mērķis – viņš ir mans šī brīža mērķis!"

Spānis centās sevi mierināt ar domu, ka arī nokļūšana finālā ir labs rezultāts: "Nejūtu nepieciešamību obligāti uzvarēt turnīros. Neesmu no tiem, kas uzskata, ka zaudēšana finālā ir slikta lieta, neuzskatu sevi par tik labu. Novērtēju šeit sasniegto rezultātu, kas ir lielisks."

Izmantotie resursi:
The New York Times - Breaking News, World News...
Tennis - ATP World Tour - Home

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-13 10:00, pirms 13 gadiem
Lieliska spēle, Sākuma puiši ņēma gaimus kad pretinieks servē, tas bija dīvaini.

  +2 [+] [-]

, 2011-09-13 10:16, pirms 13 gadiem
kur Gulbis?

  +2 [+] [-]

, 2011-09-13 10:33, pirms 13 gadiem
"Agrāk "Grand Slam" pusfinālos un finālos pret tādiem spēlētājiem kā Federers un Rafa gaidīju viņu kļūdas".... nu tieshi uz Federera kljudaam macha beigaas ari izbrauci, Nole...

  +3 [+] [-]

, 2011-09-13 10:42, pirms 13 gadiem
''Neslēpšu – spēlēt pret Džokoviču šogad nav bijusi liela bauda ''
Šis man patīk

  +3 [+] [-]

, 2011-09-13 11:25, pirms 13 gadiem
Nez vai Ērnijs skatījās finālu, viņš jau saka ka tenisu neskatoties. Tas bija mačs ar tik daudzāmn neticamām izspēlēm, tāpēc jau publika palika gandrīz traka...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-13 14:42, pirms 13 gadiem
Jā, bet Rafam neko nevar pārmest, kā pats teica vakar pēc spēles, ka viņš neko nenožēlo, jo cīnījās līdz pēdējam katrā situācijā, to mēs redzējām, tā kā, par to arī - respect. Vakardiena Rafas izpildījumā bija nepadošanās paraugstunda, no kuras daudz ko mācīties ne tikai tenisistiem. Bet Nole gluži vienkārši ir labāks.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-13 21:34, pirms 13 gadiem
timoty rakstīja: "Agrāk "Grand Slam" pusfinālos un finālos pret tādiem spēlētājiem kā Federers un Rafa gaidīju viņu kļūdas".... nu tieshi uz Federera kljudaam macha beigaas ari izbrauci, Nole...
Bet runa jau ir par pašu spēles manieri. Nole "vinneru" ziņā manuprāt viennozīmīgi ir labākais pasaulē. Bet vienmēr riskēt ir stulbi, arī tas ir jāapzinās. Likt pretiniekam kļūdīties ir augstākā māksla. Jā, serbs pietiekoši daudz mēdz kļūdīties, bet kad viņš ir sasniedzis augstāko punktu, viņa spēle ir "nāvējoša".

  +1 [+] [-]

, 2011-09-13 21:38, pirms 13 gadiem
Lai kā man arī nepatiktu Rafa un viņa spēles stils, šonakt viņa priekšā noņemtu cepuri, ja man tāda būtu. Trešajā setā spānis nospēlēja tieši tā, kā būtu vēlējies, ja būtu viņa fans. Bija gan meistarība, gan attieksme. Spēle vienos vārtos skatītājus nogurdina, bet cīņa par katru punktu uztur spriedzi līdz pat spēles beigām. Vamos!

     [+] [-]

, 2011-09-16 11:58, pirms 13 gadiem
Rafa tiešām arī spēlēja labi, visu cieņu.Pat bikses aizmirsa raustīt (vismaz retāk kā citreiz)