Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

papildināts S.Viljamsai piespriež vien 2000 ASV dolāru soda naudu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

S.Viljamsai piespriež vien 2000 ASV dolāru soda naudu
Serēna Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

Daudzkārtējā „Grand Slam” turnīru čempione un bijusī WTA ranga līdere, amerikāniete Serēna Viljamsa saņēmusi ļoti maigu sodu par savu nepieklājīgo uzvedību aizvadītajā „US Open” finālā. Mačā, kurā viņa piekāpās austrālietei Samantai Stosurai, amerikāniete vārdiski apvainoja mača galveno tiesnesi Evu Asderaki, taču tas nav traktēts kā rupjš pārkāpums, un viņai būs jāšķiras tikai no diviem tūkstošiem ASV dolāru.

Jau ziņojām, ka aizvadītajā naktī savu pirmo „Grand Slam” vienspēļu titulu karjerā izcīnīja Austrālijas tenisiste Samanta Stosura, kura apgāza bukmeikeru prognozes un izrādījās pārāka par mājinieci Serēnu Viljamsu – 6:2, 6:3. Daudziem šī spēle gan paliks atmiņā ar amerikānietes kārtējo nesportisko rīcību.

Otrā seta sākumā viņa vēl pirms uzvarētas izspēles skaļi nobļāvās „Come on”, ko mača arbitre, grieķiete Eva Asderaki traktēja kā pārkāpumu, ļaujot Stosurai izvirzīties vadībā. Viljamsa par šo situāciju bija pavisam citās domās un pēc nākamās uzvarētās izspēles raidīja vairākus nekorektus izteicienus tiesneses virzienā. Nedaudz vēlāk mača pārtraukumā amerikāniete nerimās, turpinot diskusijas ar vienu no labākajām tiesnesēm tenisā, bet pēc mača viņa nepaspieda tai roku. Pēc spēles preses konferencē amerikāniete neatklāja, ko tieši viņa tiesnesei teikusi, piebilstot, ka bijusi ļoti emocionāla. Vairāki Serēnas citāti gan bija dzirdami. Viņa nosaukusi tiesnesi par sliktu personību, kura nekontrolē notikumus.

Lai arī spekulācijas par piespriežamo soda mēru bija dažādas (līdz pat diskvalifikācijai), turnīra galvenais tiesnesis Braiens Ērlijs paziņojis, ka šie vārdiskie apvainojumi, nav vērtējami kā ļoti rupjš pārkāpums, tāpēc amerikānietei piespriests vien 2000 ASV dolāru naudas sods. Ņemot vērā, ka par fināla sasniegšanu amerikāniete nopelnīja 900 000 ASV dolāru, bet vēl 500 000 viņai pienācās kā "Olympus US Open Series" čempionei, tad šāda soda nauda patiešām ir nieks.

Jāatceras, ka Serēnai šis nebija pirmais starpgadījums Ņujorkā – pirms diviem gadiem pusfināla mačā pret beļģieti Kimu Klijstersu viņa rupji aizvainoja līnijtiesnesi, par ko vēlāk tika sodīta ar 82 500 ASV dolāru soda naudu un divu gadu nosacīto diskvalifikāciju „Grand Slam” turnīros. Tā noteica, ka Serēnai labi jāuzvedas šāda līmeņa sacensībās, citādi viņa var saņemt arī reālu diskvalifikāciju. Nosacītais sods bija spēkā tieši līdz šī gada turnīra beigām, tādējādi amerikānietes fani var uzelpot - nākamajos "Grand Slam" turnīros Serēna spēlēs.

Spēles epizode 2011.gada finālā

Spēles epizode 2009.gada pusfinālā

Vai Viljamsai būtu jāpiespriež kāds sods?

  • 134

  • 36

  • 36


  +7 [+] [-]

, 2011-09-12 10:38, pirms 11 gadiem
nekas jau traks nebūs, uzliks naudas sodu un tas arī būs viss, bet vajadzētu gan iedot kādu diskābeli uz turnīriem

 +11 [+] [-]

, 2011-09-12 10:39, pirms 11 gadiem
nemāk zaudēt Serēnas dāmīte
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 11:01, pirms 11 gadiem
Tad jau Federeram arī sods pienākas.. turklāt ne viens vien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 11:39, pirms 11 gadiem
psc kādi bicīši šām abām

     [+] [-]

, 2011-09-12 11:39, pirms 11 gadiem
Nu tak tās tik emocijas..tā grieķu Eva šodien iekodīs torti ar šampi uz vārdadienu un aizmirsīs Serēnas lamuvārdus

  -1 [+] [-]

, 2011-09-12 11:41, pirms 11 gadiem
Pff, nekas tur nebija. Dīvaini, ka par "come on" par labu winneru, atņem punktu - pie tam pie 30:40. bet par "aaagh", ko bļauj gandrīz visas sievietes, un kas pie tam, skan līdzīgāks autam, nekā come on, neko.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-12 12:34, pirms 11 gadiem
Ja par šito jādiskvalificē tad es nezinu. Tādam Rodikam jau sen vajadzētu būt izmestam no visām sacensībām.

     [+] [-]

, 2011-09-12 13:34, pirms 11 gadiem
srax0 rakstīja: Pff, nekas tur nebija. Dīvaini, ka par "come on" par labu winneru, atņem punktu - pie tam pie 30:40. bet par "aaagh", ko bļauj gandrīz visas sievietes, un kas pie tam, skan līdzīgāks autam, nekā come on, neko.
elso cik gribi bet izkliegt visādu "come on" vai "come in" gan nedrīkst

  -1 [+] [-]

, 2011-09-12 13:54, pirms 11 gadiem
par to come on varetu diskutet...kads varbut gudraks var pateikt ar ko atkskiras piemeram Sarapovas mirsanas izsaucieni pec katra sitiena??tie netrauce?Serena vnk pateica ko doma un pareizi vien darija pietam taja situacija lai ari aizskara bumbinu Stosure..vinjai pat ceribas nebiaja atsist.

Seit nak prata Pierluigi Collina jeb fantomasa rakstitais ieks gramatas.Ir reizes kad speletajs aizskat bumbu ar roku futene bet ne visas ricibas vienmer tas tiek izdarits apzinati un nevisas reizes tas ko maina.Ir jaizverte katra situacija un tas tik padara tiesnesi profesionalaku

  +4 [+] [-]

, 2011-09-12 14:01, pirms 11 gadiem
Šeit tomēr Serēnai pilnīgi un galīgi nebija taisnība:
1) Skaņas jau tu pie sitiena drīksti izdvest (tā pati Šarapova kliedz kā traka, bet tā ir daļa no viņas spēles, kas daudziem nepatīk, bet tomēr...), taču, ja tikko esi uzsitis pa bumbiņu un uzreiz jau bļauj Come on pirms vēl izspēle nav beigusies, tad nevajag brīnīties par sekām. Galu galā, savu come on Serēna varēja bļaut sekundi vēlāk un uz cik decibeliem vien gribēja, un viss būtu ok.
2) Manuprāt, trakākais gan ir tas, ko Serēna atļāvās starplaikā starp geimiem - angļu komentētājs teica, ka tur nebija vien daži apvainojumi (cik atceros, tad nosauca par pathetic un hater utt.)
3) Un Serēna pati ļoti labi zin (vismaz šobrīd), ka tiesnese visu izdarīja pareizi...

     [+] [-]

, 2011-09-12 14:40, pirms 11 gadiem
serēnīt, nav ko skriet ratiem pa priekšu, nobļautos sekundi vēlāk un viss būtu kārtībā
serēna vēl varēja rasu kārti izspēlēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-09-12 19:23, pirms 11 gadiem
Var saprast Sereenas emocijas, tachu ne attaisnot.

Sereena ar savu mezhoniigo kliedzienu reaali patrauceeja Semai atsist bumbinju, un kaa video teica experte Fernandesa- punkts Semai tika pieskirts pamatoti - noteikumi patiek noteikumi.

Taalaakie notikumi jau ir sodaami. Viena lieta ir diskuteet ar tiesnesi, tachu teikt " nemaz neskaties manaa virzienaa,.... es teicu neskaties uz mani " jau ir rupjiiiba un sporta etikjetes paarkaapums.

     [+] [-]

, 2011-09-12 19:44, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: elso cik gribi bet izkliegt visādu "come on" vai "come in" gan nedrīkst
vina nosauca tiesnesi par heiteri un ka vinai ieksaa nekaa neesot utt

  +4 [+] [-]

, 2011-09-12 22:48, pirms 11 gadiem
Kurš būs paēdis, ja Serēnu diskvalificēs? Lai noslauc piķi un lieta darīta.
Serēnu vajag kortos, viņas laiks vēl nav prom

  -1 [+] [-]

, 2011-09-13 00:44, pirms 11 gadiem
Serena ir izcila tenisiste,lai ka te daudziem tas nepatik,bet ta tas ir!

Visu turniru organizatori vienmer gribes lai vina spele vinu turniros,tas nozime lielaki bileshu ienakumi,lielaka auditorija un lielaka uzmaniba tieshi tam turniram!

     [+] [-]

, 2011-09-13 00:57, pirms 11 gadiem
viens no izteicieniem ja nemaldos bija what a loser!!!
reikens rakstīja: Šeit tomēr Serēnai pilnīgi un galīgi nebija taisnība:
1) Skaņas jau tu pie sitiena drīksti izdvest (tā pati Šarapova kliedz kā traka, bet tā ir daļa no viņas spēles, kas daudziem nepatīk, bet tomēr...), taču, ja tikko esi uzsitis pa bumbiņu un uzreiz jau bļauj Come on pirms vēl izspēle nav beigusies, tad nevajag brīnīties par sekām. Galu galā, savu come on Serēna varēja bļaut sekundi vēlāk un uz cik decibeliem vien gribēja, un viss būtu ok.
2) Manuprāt, trakākais gan ir tas, ko Serēna atļāvās starplaikā starp geimiem - angļu komentētājs teica, ka tur nebija vien daži apvainojumi (cik atceros, tad nosauca par pathetic un hater utt.)
3) Un Serēna pati ļoti labi zin (vismaz šobrīd), ka tiesnese visu izdarīja pareizi...

     [+] [-]

, 2011-09-13 07:32, pirms 11 gadiem
Nu jā, citādi jau nevarēja, jo uzreiz būtu apvainojumi par rasismu.

Citējot: "par fināla sasniegšanu amerikāniete nopelnīja 900 000 ASV dolāru, bet vēl 500 000 viņai pienācās kā "Olympus US Open Series" čempionei,"

Jūs tikai padomājiet cik daudz banānus var nopirkt par tādu naudu.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-13 07:47, pirms 11 gadiem
Kārtējais pierādījums,ka jeņķiem no bērnības galvās ir iepotēts,ka viņi ir ''pasaules naglas'',un viņi var darīt da jebko,tikai tas nekas,ka lielākajai daļai tajā galviņā ir tik pat cik filmas ''Dumjš,un vēl dumjāks'' varoņiem!
CNNNN - Stupid Americans 3
- YouTube

     [+] [-]

, 2011-09-13 08:45, pirms 11 gadiem
Pat uzskrūvēts Ernests pret tiesnešiem ir pieklājīgāks, piemēram, piedāvā noskatīties mača DVD
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-09-13 09:41, pirms 11 gadiem
Es būtu prasījis 20K, nē labāk 65 820$
Savādāk smieklīga summa, kauns pat maku vaļā vērt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja