Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Klijstersa, Stosura un Dementjeva sasniedz 4.kārtu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Klijstersa, Stosura un Dementjeva sasniedz 4.kārtu
Jeļena Dementjeva
Foto: AFP/Scanpix

„US Open” dāmu vienspēļu tenisa turnīrā šovakar noskaidrotas pirmās sportistes, kas spēlēs 4.kārtā. Pie panākumiem divos setos tika gan pērnā gada čempione Kima Klijstersa, gan austrāliete Samanta Stosura un krieviete Jeļena Dementjeva.

„US Open” piektajā spēļu dienā vairs nav tik karsts kā iepriekš, bet tam arī ir izskaidrojums – Ņujorkai tuvojas viesuļvētra Ērls un pēcpusdienā sola lietu. Pirmās spēles gan sākušās bez kavēšanās un zināmas jau pirmās trīs 4.kārtas jeb astotdaļfināla dalībnieces.

Kā pirmā labāko 16 vidū iekļuva austrāliete Samanta Stosura, kura otro reizi divu nedēļu laikā tika galā ar itālieti Sāru Errani – 6:2, 6:3. Otrajā setā itāliete pabija vadībā ar breiku, tomēr īstas iespējas pacīnīties par uzvaru viņai nebija. Austrālietes pretiniece nākamajā kārtā būs krieviete Jeļena Dementjeva, kura ar 7:5, 6:2 uzveica slovākieti Danielu Hantuhovu. Jāpiemin, ka šī mača pirmajā setā slovākiete bija vadībā ar 5:2, turklāt viņai bija setbumba pie pretinieces serves, tomēr spēle pagriezās kājām gaisā un uzvaras lauri tika krievietei.

Nedaudz vēlāk 4.kārtā iekļuva arī beļģiete Kima Klijstersa, kura Ņujorkā triumfēja pērn. Sākums spēlei pret čehieti Petru Kvitovu gan nebija pārliecinošs – Kvitova raidīja spēcīgus uzbrukuma sitienus, Klijstersa pieļāva vairākas kļūdas un nokļuva iedzinējos ar 0:3 (divi breiki). Saistošs spēles turpinājums gan izpalika, beļģiete saņēmās ļoti ātri, nodzenāja pretinieci un uzvarēja 12 geimus pēc kārtas – 6:3, 6:0. 4.kārtā Klijstersas pretinieces būs serbiete Ana Ivanoviča vai francūziete Virdžinija Razano.

”US Open” sieviešu vienspēļu turnīrs

3.kārtas rezultāti (03.09)

SpēleRezultāts
(2) Kim Clijsters - (27) Petra Kvitova6:3 6:0
(3) Venus Williams - Mandy Minella
(5) Samantha Stosur - Sara Errani6:2 6:3
(6) Francesca Schiavone - (29) Alona Bondarenko
(12) Elena Dementieva - (24) Daniela Hantuchova7:5 6:2
(16) Shahar Peer - (19) Flavia Pennetta
(20) Anastasia Pavlyuchenkova - Gisela Dulko
Ana Ivanovic - Virginie Razzano

Izmantotie resursi:
The US Open 2010 - Grand Slam Tennis - Official...