Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Serēna apspēlē pasaules vicelīderi Kontaveitu un tiek tālāk "US Open"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Serēna apspēlē pasaules vicelīderi Kontaveitu un tiek tālāk "US Open"
Serēna Viljamsa. Foto: US Open Tennis

ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā turpinās gada pēdējais "Grand Slam" jeb "US Open". Sieviešu turnīra otrajā kārtā pasaules otrā rakete Anete Kontaveita piekāpās tenisa leģendai Serēnai Viljamsai - 6:7, 6:2, 2:6.

Pasaules lielākajā tenisa stadionā spēkojās ranga vicelīdere Aneti Konatveitu (Igaunija) un 23kārtējā "Grand Slam" čempione Serēna Viljamsa (ASV), kurai zaudējumā gadījumā tā būtu iespējamā karjeras pēdējā vienspēle.

Trešajā geimā servētāja Anete nonāca iedzinējos ar 15-40, taču uzvarēja nākamajās četrās epizodēs - 2:1. "Arthur Ashe" stadionā spēli apmeklēja daudzas slavenības, pēc piektā geima Serēnas vecākā māsa Venusa Viljamsa aprunājās ar golferi Taigeru Vudsu. Ilga izspēle beidzās ar igaunietes sitienu tīklā (40-40), amerikānietes spēcīgais raidījums deva breika iespēju, turpinājumā bija vēl divas breikbumbas, tomēr Anete izglābās un panāca 4:3. Serēna pārliecinoši noformēja 4:4, savukārt Anete savā serves geimā izvirzījās vadībā ar 30-15 un nākamajās trijās izspēlēs izsita autā - 4:5. Mača ilgākā izspēle noslēdzās ar Serēnas sitienu tīklā bet turpinājumā rezultāts kļuva 5:5. Taibreika pirmajās septiņās epizodēs uzvarēja servētāja, bet tad Anete iesita tīklā (3-5). Serēna finišēja ar divām izcilām servēm. Pirmajā setā Anete zaudēja ar 6(4):7.

→ → Otrā seta sākumā servētāja Serēna zaudēja visās četrās epizodēs - 1:0. Anete panāca 3:0, nenoturēja servi (3:1) un uzvarēja nākamajos divos geimos (4:1). Šajā setā mača favorīte triumfēja ar 6:2.

→ → → Trešā seta pirmajā geimā amerikāniete noservēja pārliecinoši un izvirzījās vadībā. Anete sagādāja divas breikbumbas leģendai un izglābās, Serēna ar neatvairāmu sitienu nopelnīja vēl vienu, bet tad igauniete sita pāri laukumam - 0:2. Anete salauza Serēnas servi (1:2), taču laukuma saimniece atbildēja ar to pašu - 1:3. Piektajā geimā igauniete palika uz nulles (1:4), savukārt Serēna triumfēja mača efektīgākajā izspēlē, panākot 2:5. Anetes sejā jau bija saskatāms zaudējums, līdz ar to savā serves geimā viņa zaudēja visās epizodēs - 2:6.


Serēnas vienspēļu karjera noteikti turpinās. Trešajā kārtā pretī stāsies austrāliete Ajla Tomļanoviča (WTA 46.).

Kādreizējā pasaules pirmā rakete Serēna Viljamsa vairāk nekā gadu nebija piedalījusies turnīros, kur iespējams nopelnīt punktus. Līdz ar to leģendārā tenisiste ir zaudējusi savas pozīcijas un pasaules rangā atrodas 605. vietā.

21. gadsimtā vismaz 40 gadu vecumā WTA spēlē uzvarējušas tikai četras tenisistes: čehu izcelsmes amerikāniete Martina Navrātilova, japāniete Kimiko Date-Krumma, amerikāniete Venusa Viljamsa un amerikāniete Serēna Viljamsa.

Kā jau ziņots, "US Open" vienspēļu pirmajā kārtā Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko zaudēja 21 eisu sakrājušajai ķīnietei.

Izmantotie resursi:
Results - wtatennis.com
Draw - wtatennis.com

Slēpts komentārs: aizermans

  +3 [+] [-]

, 2022-09-01 08:01, pirms 2 gadiem
aizermans rakstīja: Totalizātors darbojās?!
kāds totalizators? Anete zaudēja jau pirms spēles. Protams cīnījās bet psiholoģiski viņai bija par smagu

  +2 [+] [-]

, 2022-09-01 08:07, pirms 2 gadiem
Kura tad vēl ir spējīga šito "tanku" apturēt? Es jau cerēju uz Aneti, vispār jau Tomļanoviča ir diezgan sīksta, bet diezin vai. Varbūt Žabēra vai Kīza, vai tikai finālā Švjonteka vai Benčiča?

     [+] [-]

, 2022-09-01 08:09, pirms 2 gadiem
Kopš Anete pārtraukusi sadarbību ar Tursunovu,rezultāti sāk kristies,to pašu novēroju,kad Šabalenka nomainīja Tursunovu pret citu treneri.

     [+] [-]

, 2022-09-01 08:56, pirms 2 gadiem
piedoshanu, nekad neticeeshu, ka ta Wiljamsa spele tik spiddoshi, ka vareja vinnet igaunieti. Es sapprotu, ka igauniete pedeja laika spej paslidet ,zaudejot negaiditi gados jaunakam un ranga zemakam sportistem, bet shoreiz te kaut kas nav tiirs. Ka tik organizatori ,zinot ,ka SERENAI tas ir pedejais turnirss ,neizmaksa zaudetajai miljionus, par to, ka zaude, lai pec iespejas ilhgaak WILJAMSA noturetos turnira un piublika, kas parpilda kortu tribiines, lai izpirktu biletes! kaut kaa ja 1. kartas uzvarai noticeju, soreiz kaut kaa mac shaubas! Lai gan varu kluudiities, jo speli neskatijos. ieprieksejaa turniira redzeju WILSJAMSAS speli, kad vina zauderja,- liela klumba, sttaav uz vietas, absoluuti nekustas laukuma! Ja uzsit virsu, tad ok, bet ja pa sturiem ,tad bezceriig

  -3 [+] [-]

, 2022-09-01 08:59, pirms 2 gadiem
"US Open" laikam blacklivesmatter spiež lai speciāli kāš.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-01 09:04, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: piedoshanu, nekad neticeeshu, ka ta Wiljamsa spele tik spiddoshi, ka vareja vinnet igaunieti. Es sapprotu, ka igauniete pedeja laika spej paslidet ,zaudejot negaiditi gados jaunakam un ranga zemakam sportistem, bet shoreiz te kaut kas nav tiirs. Ka tik organizatori ,zinot ,ka SERENAI tas ir pedejais turnirss ,neizmaksa zaudetajai miljionus, par to, ka zaude, lai pec iespejas ilhgaak WILJAMSA noturetos turnira un piublika, kas parpilda kortu tribiines, lai izpirktu biletes! kaut kaa ja 1. kartas uzvarai noticeju, soreiz kaut kaa mac shaubas! Lai gan varu kluudiities, jo speli neskatijos. ieprieksejaa turniira redzeju WILSJAMSAS speli, kad vina zauderja,- liela klumba, sttaav uz vietas, absoluuti nekustas laukuma! Ja uzsit virsu, tad ok, bet ja pa sturiem ,tad bezceriig
Uzzinot, ka jāspēle pret tik titulētu pretinieci, daudzas zaudē psiholoģiski pirms spēles. Eiropietēm Amerikā varētu but aklimatizācijas problēmas, jo sanāk spēlēt nakts vidū, pēc sliktas gulēšanas.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-01 09:42, pirms 2 gadiem
Davz rakstīja: "US Open" laikam blacklivesmatter spiež lai speciāli kāš.
Raudi tālāk. Iedot tev puņķdrāniņu?🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  +2 [+] [-]

, 2022-09-01 11:00, pirms 2 gadiem
Serēna skrēja kā stirna! Milzīgs kontrasts ar Vimbldonas mazkustīgo Serēnu.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-01 11:31, pirms 2 gadiem
Kurš redaktors te vakar rakstīja, ka Serēnas pēdējais mačs? Nebūs traumu, pacels savu pēdējo karjeras titulu, un aizies kā tenisa leģenda!!!
Ostapenko savos 25 gados nespēlē tā kā Serēna savos 40!!!

     [+] [-]

, 2022-09-01 12:10, pirms 2 gadiem
Einarsd32 rakstīja: Raudi tālāk. Iedot tev puņķdrāniņu?🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ieej ar savu īsto profilu, puišel.

     [+] [-]

, 2022-09-01 14:04, pirms 2 gadiem
Sammo rakstīja: Kurš redaktors te vakar rakstīja, ka Serēnas pēdējais mačs? Nebūs traumu, pacels savu pēdējo karjeras titulu, un aizies kā tenisa leģenda!!!
Ostapenko savos 25 gados nespēlē tā kā Serēna savos 40!!!
Nui gan Tu muļkības pateici. Neviena tā nav spējīga nospēlēt. Serēna Viljamsa ir tenisa leģenda. Šaubos, ka viņa šo turnīru uzvarēs, bet līdz ceturtdaļfinālam vai pusfinālam viņai vajadzētu tikt.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-01 14:48, pirms 2 gadiem
Regbists nekad nav ar sportu nodarbojies. Kur tādu figņu var sarakstīt 😂

  -2 [+] [-]

, 2022-09-01 15:16, pirms 2 gadiem
Davz rakstīja: Ieej ar savu īsto profilu, puišel.
Es atšķirībā no Tevis sajēdzu kas Serēna Viljamsa ir. Serēna Viljamsa ir viena no visu laiku izcilākajām tenisistēm. Viņai ir 23 Grand Slam vienspēļu tituli, 13 Grand Slam dubultspēļu tituli un 3 jaukto dubultspēļu tituli. Viņa arī vairākkārt bijusi pasaules ranga līdere gan vienspēlēs gan dubultspēlēs un bijusi pasaules ranga līdere vienspēlēs un dubultspēlēs vienlaicīgi. Viņai ir arī 1 Olimpiskā zelta medaļa vienspēlēs un 3 Olimpiskās zelta medaļas dubultspēlēs. Kopā viņai ir 73 vienspēļu tituli un 23 dubultspēļu tituli. Kopumā viņa ir bijusi 319 nedēļas vienspēlēs pasaules ranga līdere no kurām 189 nedēļas pēc kārtas un viņa 5 reizes vienspēlēs finišēja kā pasaules ranga līdere. Anete Kontaveita zaudēja šo maču vēl pirms šī mača sākuma. Tas jau ir labs panākums, ka šajā turnīrā Anete Kontaveita spēja tik ļoti sīvi nocīnīties ar šo izcilo tenisa leģendu. Ajlu Tomļanoviču 3.kārtā gaida sagrāve.

     [+] [-]

, 2022-09-01 19:22, pirms 2 gadiem
Einarsd32 rakstīja: Es atšķirībā no Tevis sajēdzu kas Serēna Viljamsa ir. Serēna Viljamsa ir viena no visu laiku izcilākajām tenisistēm. Viņai ir 23 Grand Slam vienspēļu tituli, 13 Grand Slam dubultspēļu tituli un 3 jaukto dubultspēļu tituli. Viņa arī vairākkārt bijusi pasaules ranga līdere gan vienspēlēs gan dubultspēlēs un bijusi pasaules ranga līdere vienspēlēs un dubultspēlēs vienlaicīgi. Viņai ir arī 1 Olimpiskā zelta medaļa vienspēlēs un 3 Olimpiskās zelta medaļas dubultspēlēs. Kopā viņai ir 73 vienspēļu tituli un 23 dubultspēļu tituli. Kopumā viņa ir bijusi 319 nedēļas vienspēlēs pasaules ranga līdere no kurām 189 nedēļas pēc kārtas un viņa 5 reizes vienspēlēs finišēja kā pasaules ranga līdere. Anete Kontaveita zaudēja šo maču vēl pirms šī mača sākuma. Tas jau ir labs panākums, ka šajā turnīrā Anete Kontaveita spēja tik ļoti sīvi nocīnīties ar šo izcilo tenisa leģendu. Ajlu Tomļanoviču 3.kārtā gaida sagrāve.
Zini cik viņai dārgakmeņu šajā melnajā atvadu kokteiļkleitiņā?