Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča Beļģijā turpina cīņu par diviem tituliem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča Beļģijā turpina cīņu par diviem tituliem
Diāna Marcinkeviča
Foto: Bernhards Funks

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Diāna Marcinkeviča piektdien guva divas uzvaras Šarleruā notiekošajā ITF 25 000 turnīrā, vienspēlēs sasniedzot pusfinālu, bet dubultspēlēs iekļūstot finālā.

Diāna Marcinkeviča savu piektdienas divu spēļu programmu sāka ar ranga 329. vietā esošās Čīles tenisistes Danielas Segelas uzveikšanu – 6:4, 6:3. Salīdzinoši vieglā uzvara bija iespējama, pat neskatoties uz to, ka četras reizes tika zaudēta sava serve. Dienvidamerikas tenisistei ar serves noturēšanu bija vēl lielākas problēmas – tas viņai izdevās tikai trīs reizes.

Marcinkeviča savā sezonas trešajā pusfinālā sacentīsies ar turnīra pirmo raketi, Slovākijas tenisisti Kristinu Kučovu, ar kuru līdz šim nav tikusies. 23 gadus vecā tenisiste pašreiz reitingā atrodas 182. vietā, bet rekordu sasniedza 2009. gada augustā, kad atradās ļoti tuvu simtniekam – 103. vietā. Iekļūšana pusfinālā Diānai jau devusi 24 reitinga punktus. Fināliste saņems 34, bet čempione 50.

Dubultspēļu turnīrā Marcinkeviča kopā ar Krievijas tenisisti Irinu Hromačovu pusfinālā ar 6:2, 6:4 pārspēja Nīderlandes pāri Leslija Kerhove un Aranča Rusa. Ar 2. numuru izliktās Marcinkeviča un Hromačova abos setos atspēlēja breika deficītu.