Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai neglīts zaudējums ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai neglīts zaudējums ceturtdaļfinālā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 405.) piektdien nespēja iekļūt Lencerhaides ITF 25 000 sērijas turnīra pusfinālā, divos setos ar rezultātu 4:6, 5:7 piekāpjoties Slovēnijas sportistei Tadejai Majeričai (WTA 253.).

Marcinkeviča Majeriču bija sagrāvusi abos iepriekšējos mačos, arī toreiz spēlējot uz māla. Diāna 2009. gadā ITF turnīrā Gruzijā bija pārāka ar 6:1, 6:1, bet 2013. gadā Katovices WTA kvalifikācijā uzvarēja ar 6:2, 6:3. Trešo uzvaru gūt jeb apliecināt favorītes statusu Marcinkevičai neizdevās.

Spēlējot haotiski, Marcinkeviča ar sasteigtu tenisu pieļāva ļoti daudz kļūdu un nokļuva iedzinējos ar setu un 2:5, kas Majeričai bija dubultbreika pārsvars. Slovēnijas tenisiste pēc tam divreiz nespēja izservēt maču. Pirmajā reizē breiks notika lielā mērā viņas kļūdu dēļ, bet otrajā reizē Diāna nospēlēja precīzi. 10. geimā breikbumba iegūta ar "dropšotu", bet realizēta, uzvarot garā izspēlē, kurā Latvijas tenisiste dominēja un punktu pielika ar "forehand" sitienu pa līniju – 5:5.

No lielās atspēlēšanās Diānai jēgas nebija, jo 11. geimā vēlreiz zaudēta serve. Marcinkevičai bija geimpunkts, pēc kura iegūšanas sekoja vairākas kļūdas, geimu pabeidzot ar saīsinātās bumbiņas trāpīšanu tīklā. Majeriča ar trešo mēģinājumu beidzot spēja izservēt maču, turklāt šoreiz ar servi nezaudēja nevienu punktu. Slovēnijas tenisiste joprojām spēlēja mierīgu un pacietīgu tenisu. Tāda spēle kombinācijā ar Marcinkevičas dāvanām ļāva tikt pie uzvaras.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Šveicē Marcinkevičai ir atkārtots sezonas labākais rezultāts ITF 25 000 sērijas turnīros. Astoņniekā viņa iekļuva arī maija beigās Grado. Divu uzvaru gūšana šāda līmeņa turnīros dod deviņus reitinga punktus.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-24 15:55, pirms 8 gadiem
lielais karstums pie vainas.