Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietim un Kazijevam dramatiski zaudējumi "Australian Open" 1. kārtā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lībietim un Kazijevam dramatiski zaudējumi "Australian Open" 1. kārtā
Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis
Foto: Valdis Lībietis

Latvijas jaunie tenisa censoņi Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis šodien ar zaudējumiem debitējuši „Australian Open” junioru vienspēļu turnīrā. Artūrs, nesekmīgi nospēlējot setu izskaņas, piekāpās Janikam Lupesku ar 5:7, 5:7, bet Miķelis Lībietis otrajā setā atspēlēja pat 8 (!!!) mačbumbas, tomēr beigās zaudēja Robinam Olinam ar 4:6, 7:6(4), 1:6.

Lībietis rāda brīnumus, tomēr ne līdz galam

17 gadus vecais cēsnieks Miķelis Lībietis uz „Australian Open” junioru turnīru bija devies jau pērn. Toreiz izdevās uzvarēt tikai vienu maču kvalifikācijā, tomēr pieredzei šāds turnīrs nebija slikts. Šogad Lībietim Melburnā sekmējas labāk – lai arī 2010. gadā bija jāspēlē kvalifikācija, tomēr tajā Miķelis jau bija viens no favorītiem, ko pierādīja uzvarot visās trijās spēlēs un sasniedzot pamatturnīru. Izloze cēsniekam nebija tā sliktākā, pretiniekos tika ielozēts vēl viens kvalifikācijas veiksminieks, zviedrs Robins Olins, kuram junioru rangā šobrīd nedaudz zemāka vieta – 111. pret Miķeļa 86. Abiem tenisistiem šī bija pirmā savstarpējā spēle, bet uzvaras iespējas abiem varēja vērtēt vienādi.

Pirmais sets arī aizritēja ļoti līdzīgā cīņā – trešajā geimā iespējas uzvarēt pie pretinieka serves bija Lībietim, bet jau nākamajā geimā Olinam. Neviens no tenisistiem savu iespēju nerealizēja, bet līdz pat 10. geimam tādu vairāk nebija. Seta izskaņā Miķeli tomēr pievīla paša serve un zviedrs ieguva breiku reizē ar uzvaru setā – 6:4. Arī otrā seta sākumā zviedram bija labi varianti iegūt breiku, taču Miķelis prata aizstāvēties – 1:1. Kas neizdevās otrajā geimā, to zviedrs paveica ceturtajā. otro reizi mačā viņš uzvarēja pie Latvijas tenisista serves un, stabili spēlējot pats pie savas serves, nostiprināja vadību setā (4:1) un mačā.

Lībietis gan nepadevās – pie 2:5 viņš atspēlēja pirmo mačbumbu, pie 3:5 vēl divas un jau bija gandrīz līdzās – 4:5 un sava serve. Pie tās iesākums nebija labs – 15:40, taču arī šīs divas mačbumbas un vēl vienu vēlāk latvietis atsita un panāca jau 5:5. Mačbumbu epopeja turpinājās arī 12. geimā (zviedrs ne bez pūlēm uzvarēja 11. geimu) – Lībietis atkal atspēlējās no 15:40, novedot setu līdz taibreikam. Līdz tam cēsnieks bija atspēlējis jau astoņas (!!!) mačbumbas. Taibreika sākumā visu laiku vadībā bija zviedrs (mainoties tīkla pusēm 4:2 viņa labā), bet pēc tam Lībietis uzvarēja piecas izspēles pēc kārtas un neticamā veidā bija līdzsvarojis rezultātu pa setiem.

Pauze starp setiem šoreiz krietni par labu bija nākusi zviedram. Viņš ātri vien ieguva drošu handikapu, uzvarot pirmo četrus geimus pēc kārtas. No šāda deficīta Miķelis atspēlēties vairs nespēja un tika uzvarēts tikai goda geims. Jāpiezīmē, ka arī šajā setā Lībietis pamanījās atspēlēt divas mačbumbas, bet ar 11. iespēju Olins tomēr maču uzvarēja – 6:4, 6:7(4), 6:1.

Kazijevs neiztur setu galotnes

Lai arī Artūrs Kazijevs jau labu laiciņu ir varējis cīnīties un startēt „Grand Slam” turnīru kvalifikācijas vai pamatturnīros, tomēr debija viņam iznākusi tikai šajā gadā 17 gadu vecumā, kad kopā ar Miķeli Lībieti viņš ir devies uz Austrāliju. Artūra reitinga vieta (59.) bija pietiekami augsta, lai viņš uzreiz iekļūtu pamatturnīra dalībnieku vidū, bet par pretinieku viņam tika ielozēts Nīderlandes tenisists Janiks Lupesku. Junioru rangā viņš šobrīd ieņem 52. vietu, bet pret Artūru spēlējis jau divas reizes. Pērn Marokā uz māla seguma ar 4:6, 7:6(5), 6:1 pārāks izrādījās Latvijas tenisists, bet tikai pagājušajā nedēļā citā Austrālijas pilsētā Trerelgorā Lupesku revanšējās ar 6:4, 6:2.

Pirmajos četros spēles geimos stabili uzvarēja servētājs, bet tad problēmas radās Artūram. Vispirms viņš gan atspēlēja divas breikbumbas, taču ar trešo netika galā - 2:3. Seta turpinājumā Lupesku droši kontrolēja notikumus un pie 5:4 viņam vajadzēja tikai izservēr setu, taču ar šo uzdevumu viņš netika galā. Kazijevs panāca 40:0 uz pretinieka serves un ar trešo piegājienu līdzsvaroja rezultātu – 5:5. Diemžēl grūtā cīņā iegūtais ātri tika zaudēts – nākamos divus geimus visai pārliecinoši uzvarēja Nīderlandes sportists, noslēdzot setu ar 7:5. Arī otrā seta sākumā Kazijevam neveicās ar servi un pretinieks izvirzījās vadībā ar 2:0. Iespājas atspēlēties Artūram gan bija un tās viņš izmantoja sestajā geimā, panākot neizšķirtu setā. Pēc tam ar lielām pūlēm tika gūta uzvara arī tenisā tik svarīgajā septītajā geimā, dodot cerības, ka viss vēl nav zaudēts. Lupesku vadību atguva devītajā geimā, tomēr atkal neprata izservēt setu (šoreiz arī maču) – 5:5. Diemžēl arī turpinājums šim setam bija kā pirmajā. Kazijevs vēlreiz zaudēja savu servi (vispirms gan pamanījās atspēlēties no 0:40), bet ar otro reizi Lupesku savas iespējas izmantoja – 7:5, 7:5.

Turpinājums dubultspēlēs

„Australian Open” abiem Latvijas censoņiem gan vēl nav beidzies – kopā viņi startēs arī dubultspēļu turnīrā. Latvijas dueta pirmie pretinieki būs īrs Džons Morisejs un Bartošs Savickis no Polijas. Šis mačs notiks naktī uz pirmdienu.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-01-24 09:51, pirms 14 gadiem
žēl , lai veicas dubultspēlēs

  +4 [+] [-]

, 2010-01-24 10:38, pirms 14 gadiem
lībietis vismaz raksturu paradija...gan dzekiem viis bus vel prieksa...

  +4 [+] [-]

, 2010-01-24 11:31, pirms 14 gadiem
abiem kaut kas ir iekšā, bet tagad atliek turēt īkšķus dubultspēles!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-24 16:23, pirms 14 gadiem
Nu žēl,es kaut kā biju sadomājies,ka Kazijevs var vismaz vienu kārtu vinnēt.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-24 16:26, pirms 14 gadiem
raimis40 rakstīja: Nu žēl,es kaut kā biju sadomājies,ka Kazijevs var vismaz vienu kārtu vinnēt.
Piekrītu.

  -2 [+] [-]

, 2010-01-24 16:52, pirms 14 gadiem
A, kur tas dramatisms ? Tas, ka pakāsa ? Da visiem tā var gadīties, pat Gulbim arī !