Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijerei un Baltačai sakāve 2. kārtā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijerei un Baltačai sakāve 2. kārtā
Jeļena Baltača un Līga Dekmeijere
Foto: PA Wire/Scanpix

Ar pārliecinošu zaudējumu krievietei Marijai Kiriļenko un polietei Agneškai Radvanskai „Australian Open” sieviešu dubultspēļu turnīru noslēdzis Latvijas un Lielbtirānijas duets Līga Dekmeijere un Jeļena Baltača. Ar 15. numuru izliktajām pretiniecēm Līga un Jeļena zaudēja ar 0:6, 2;6.

Otrās kārtas maču „Australian Open” sieviešu dubultspēļu turnīrā Līga Dekmeijere un viņas pāriniece Jeļena Baltača aizvadīja pret krievietes Marija Kiriļenko un polietes Agneškas Radvanskas duetu, kuram turnīrā 15. numurs. Dekmeijeres un Baltačas pretinieces ir ne vien krietni labi zināmas vienspēļu speciālistes, bet arī dubultspēļu rangā ieņem augstās 21. un 48. vietu, kamēr Līgai un Jeļenai tikai 70. un 660. vieta. Dubultspēlēs reitinga vietām dažkārt gan nav tik izšķiroša nozīme, ko Latvijas un Lielbritānijas duets parādīja arī pirmās kārtas spēlē, kad prata tikt galā ar čehietes Lusijas Safarovas un kanādietes Aleksandras Vozņakas pāri – 7:5, 6:2. Bukmeikeru prognozēs Dekmeijerei un Baltačai lielas cerības netika dotas, tāpēc atlika gaidīt maču, lai redzētu kā ir patiesībā. Jāpiemin, ka pirms šī mača vienspēļu turnīra 3. kārtā spēlēja Agneška Radvanska un cieta sāpīgu neveiksmi pret itālieti Frančesku Skjavoni – 2:6, 2:6.

Līdzīgi kā 1. kārtas spēlē, arī šodien Dekmeijerei un Baltačai neizdevās spēles sākums – 0:3. trešajā geimā pie pretinieču serves Latvijas un Lielbritānijas duets gan bija priekšā ar 40:0, taču savas iespējas neizmantoja. Arī seta turpinājums nebija iepriecinošs – vēl trīs zaudēti geimi pēc kārtas, un jau otro spēli pēc kārtas Kiriļenko un Radvanska maču sāka ar 6:0 (pirmajā spēlē ar šādu rezultātu tika sakautas rumāniete Sorana Kirsteja un krieviete Anastasija Pavļučenkova). Otrā seta sākumā Latvijas un Lielbritānijas duets pie savas serves beidzot uzvarēja pirmo geimu, bet mirkli vēlāk to nespēja, nokļūstot iedzinējos ar 1:3. Lai gan šajā mirklī izdevās uzvarēt arī geimu pie pretinieču serves, tomēr pavērsienu mačā tas neienesa. nākamajos trīs geimos pārākas atkal bija pretinieces, nodrošinot uzvaru ar 6:0, 6:2 un vietu 3. kārtā.

Lai arī otro kārtu pārvarēt neizdevās, tomēr šī gada turnīrs Melburnā Līgai nav jāsauc par izgāšanos. Nopelnīti vērtīgi 160 reitinga punkti, kas ļaus nedaudz uzlabot pozīciju WTA dubultspēļu rangā. Tāpat iegūta arī 8500 ASV dolāru prēmija. Tagad Līgas ceļi vedīs uz Portugāli, kur kopā ar citām Latvijas tenisistēm viņa startēs Federācijas kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
australianopen.com