Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijerei cīņa par 3. kārtu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijerei cīņa par 3. kārtu
Jeļena Baltača un Līga Dekmeijere
Foto: PA Wire/Scanpix

Rīt no rīta otro maču „Australian Open” sieviešu dubultspēļu turnīrā aizvadīs Līga Dekmeijere un viņas pāriniece Jeļena Baltača. Viņu pretinieces būs ar 15. numuru izliktās Marija Kiriļenko (Krievija) un Agneška Radvanska (Polija), kurām labas sekmes ir arī vienspēļu sacensībās.

Startējot savās ceturtajās „Australian Open” sieviešu dubultspēļu turnīra sacensībās, Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere par pārinieci izvēlējusies Ukrainā dzimušo Lielbritānijas pārstāvi Jeļenu Baltaču. Lai arī viņa WTA dubultspēļu rangā atrodas krietni zemāk nekā Līga (660. pret 70.), tomēr saspēle abām padevusies laba, kas arī ļāvis pārvarēt pirmās kārtas barjeru – 7:5, 6:2 pret čehieti Lusiju Safarovu un kanādieti Aleksandru Vozņaku. Šīs spēles sākumā Līga un Jeļena gan zaudēja ar 0:3, taču turpinājumā bija krietni precīzākas un pārliecinošākas par pretiniecēm.

Otro kārtu Austrālijā Dekmeijere sasniegusi otro reizi karjerā, bet tālāk par to viņai vēl nav izdevies tikt. Arī Baltačai tas nav izdevies, jo viņa šogad tikai pirmos reizi startē šajās sacensībās. Pretinieces cīņā par trešo kārtu gan būs spēcīgas – ar 15. numuru izliktās krieviete Marija Kiriļenko un poliete Agneška Radvanska. Lai arī abas vairāk zināmas kā vienspēļu speciālistes (to parāda arī panākumi Melburnā), tomēr arī dubultspēļu rangā abas ir augstu – attiecīgi 21. un 48. vietā. Turnīra pirmajā kārtā viņas ar 6:0, 6:7(4), 6:2 pārspēja rumānietes Soranas Kirstejas un krievietes Anastasijas Pavļučenkovas pāri. Kopumā Melburnā Kiriļeko labākais panākums ir ceturtdaļfināla sasniegšana, bet Radvanska tālāk par otro kārtu tā arī nav tikusi.

Cīņa par 3. kārtu abiem duetiem paredzēta ap septiņiem rītā pēc Latvijas laika – ceturtais mačs astotajā kortā. Spēli videoformātā gan nebūs iespējams vērot. Bukmeikeru prognozes atkal nav iepriecinošas Līgai un Jeļenai, jo pārliecinošas favorītes ir viņu pretinieces. Atcerēsimies gan, ka tāda pati situācija bija pirms pirmās kārtas spēles. pati Dekmeijere ir atzinusi, ka ar Baltaču saspēle ir izdevusies un abas jūtas pārliecinātas par savu varējumu. Lielbritānijas tenisistes garastāvoklis gan var būt nedaudz drūmāks pēc vakar ciestās neveiksmes vienspēļu turnīra trešajā kārtā pret ranga vicelīderi Dinaru Safinu (1:6, 2:6), bet varbūt tas būs papildus dzinulis. Tikmēr Radvanskai vēl pirms dubultspēles būs jāspēlē vienspēļu sacensībās, tiekoties ar itālieti Frančesku Skjavoni.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja