Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

"Riga Open" ceturtdaļfinālus sasniedz 24 Latvijas tenisisti

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Riga Open" ceturtdaļfinālus sasniedz 24 Latvijas tenisisti
Kipras tenisa cerība Marija Siopača sasniegusi meiteņu sacensību pusfinālu U16 vecuma grupā, tālāk viņai jāspēlē pret Lielbritānijas pirmo numuru Maju Lumsdenu
Foto: Jānis Blaus, "Riga...

Lielākā Baltijas valstīs notiekošā jauniešu turnīra "Riga Open" pirmo kārtu vienspēlēs pārvarējuši 17 no 44 Latvijas tenisistiem – septiņi zēni un desmit meitenes visās vecuma grupās. Ceturtdaļfinālā iekļuva astoņi jaunie spēlētāji – trīs puiši un piecas meitenes. Dubultspēlēs labāko astoņnieku sasniedza 16 spēlētāji – septiņi zēni un deviņas meitenes.

Otrajā kārtā no tālākas cīņas izstājās mājinieku pārstāvji U14 vienspēļu turnīros (Gustavs Lukstiņš, Edīte Mitrēvica), kā arī U16 turnīros (Kirils Kuzņecovs, Elīna Zīverte, Anna Annija Veinšteina, Krista Cērpiņa).

Labāk veicās jaunākās un vecākās grupas spēlētājiem. U12 vecuma grupā ceturtdaļfinālos iekļuva Teodors Pukše un Daņiils Batmanovs, kuri pārspēja Lietuvas un Baltkrievijas jaunās cerības.Vēl labāku sniegumu rādīja meitenes, Top 8 iekļūstot Marijai Isahanovai, Denīzai Marcinkēvičai un Danielai Vismanei. Gan Marija, gan Daniela pēc neveiksmēm pirmajā setā parādīja raksturu, uzvarēja sāncenses no Baltkrievijas un Krievijas divos nākamajos setos, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Cīņas beidza Roberts Jaričevskis un Patriks Pušmucāns.

Vecākajā, U18 grupā, par trešo Latvijas pārstāvi ceturtdaļfinālā kļuva ar trešo numuru izliktā Madara Straume, kurai pietika ar diviem setiem, lai pārspētu Baltkrievijas tenisisti Paļinu Dubavecu. Arkādijs Slobodkins un Luīze Līva Strīķe otro kārtu pārvarēja jau iepriekš. Tālāk netika Katrīna Andržejevska, trīs setos atzīstot krievietes Anastasijas Pribilovas pārākumu.

Dubultspēļu pusfinālos iekļuvuši jau septiņi Latvijas spēlētāji
Dubultspēļu ceturtdaļfināliem kvalificējās 16 Latvijas tenisisti, pārstāvot 11 dažādus duetus – piecus vietējos un sešus starptautiskos. Liela daļa no viņiem turpināja sekmīgi cīnīties. Septiņi spēlētāji iekļuvuši pusfinālā – divu Latvijas un trīs starptautisko pāru sastāvos. Trīs spēlētājām turnīrs beidzies, bet sešiem tenisistiem cīņas par labāko četrinieku vēl priekšā.

U12 vecuma grupā zēniem pusfinālos iekļuva Artjoms Špakovs pārī ar Austrālijas spēlētāju Entoniju Popirinu, kā arī Daņiils Batmanovs kopā ar krievu tenisistu Alekseju Zaharovu. Meitenēm pusfinālu sasniedza Denīza Marcinkēviča un Daniela Vismane, no tālakas cīņas liekot izstāties Igaunijas pārim. Cits igauņu duets sagādāja zaudējumu Annai Jakovļevai un Stefānijai Poļiščukai.

Nākamajā vecuma grupā, U14, pusfinālu sasniedza Gustavs Lukstiņš un Rūdolfs Mednis, trīs setu cīņā salaužot Krievijas/Austrālijas dueta pretestību. Meiteņu cīņās Gundega Pastore un poliete Alicja Sižputovska netika galā ar Krievijas spēlētājām.

Ceturtdaļfinālu cīņas turpinās U16 vecuma grupā. Savukārt U18 grupas pusfinālā iekļuva ar trešo numuru izliktais Madaras Straumes un rumānietes Andreas Gitesku pāris, divos setos apspēlējot Baltkrievijas tenisistes.

Izmantotie resursi:
Riga Open

     [+] [-]

, 2012-06-21 17:59, pirms 12 gadiem
o, un mazais Pukse jau U 12 pusfinala ielauzies!