Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Sevastova uzsāks dubultspēļu turnīru

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Sevastova uzsāks dubultspēļu turnīru
Līga Dekmeijere
Foto: Rolands Norietis

“Australian Open” tenisa turnīra ceturtajā spēļu dienā notiks vairākas sieviešu dubultspēļu turnīra spēles, kurās piedalīsies arī abas Latvijas pārstāves Līga Dekmeijere un Anastasija Sevastova. Tā kā katra no sportistes spēlēs ar savu pārinieci, tad līdzjutējiem īkšķus būs jātur divas reizes.

Pirmās cīņas sieviešu dubultspēļu turnīrā notika jau trešdien, kad pie uzvarām tika gan WTA ranga līderes Lizele Hūbere un Kara Bleka, gan māsu Viljamsu duets. Ceturtdien pirmās kārtas cīņas tiks turpinātas un spēlēs arī labas Latvijas tenisistes. Ja Līgas Dekmeijeres starts Melburnā ir tikai loģisks, tad Sevastovas spēlēšana dubultspēlēs ir kaut neliels pārsteigums.

Dekmeijerei ceturtais starts

26 gadus vecā Dekmeijere nu jau labu laika ir WTA dubultspēļu ranga pirmajā simtniekā, šo nedēļu iesākot 70. vietā. Arī Melburnas kortos Līga jau spēlējusi, un šo turnīru nosaukusi par vienu no iecienītākajiem, kaut arī lieli panākumi izpalikuši – tikai reizi no trijām izdevies sasniegt otro kārtu. Jācer, ka šoreiz izdosies vismaz atkārtot savu labāko sniegumu. Pie pastāvīgas partneres Līgai joprojām nav izdevies tikt, tāpēc šajā turnīrā viņai cita pāriniece – Ukrainā dzimusī Jeļena Baltača, kura šobrīd pārstāv Lielbritāniju. Dubultspēļu rangā viņai šobrīd zemā 660. vieta, tomēr vienspēlēs 26 gadus vecā sportiste ir 83. Jāpiemin arī tas, ka Baltača vienspēļu sacensībās šogad jau pārvarējusi divas kārtas, kas var ietekmēt dueta spēli – varbūt abām nebūs izdevies pietiekami daudz saspēlēties. Dubultspēļu turnīrā Melburnā šogad būs debija.

Par pretiniecēm. Tās būs vienspēļu turnīros labus panākumus gūstošās čehiete Lūsija Safarova un kanādiete Aleksandra Vozņaka. Vienspēļu rangā viņas šobrīd ieņem attiecīgi 41. un 34. vietu, kamēr dubultspēlēs ir 122. un 212. Abas tenisistes vienspēlēs zaudējušas jau 1. kārtā. Safarovas labākais sasniegums dubultspēlēs Melburnā ir trešās kārtas sasniegšana pērn, bet Vozņaka dubultspēļu turnīrā Austrālijā spēlējusi tikai reizi, kad pirms gada zaudēja pirmajā kārtā. Toreiz viņa spēlēja tieši kopā ar Dekmeijeri. Bukmeikeru skatījumā šī mača favorītes ir Vozņaka un Safarova, Dekmeijerei un Baltačai ir visas iespējas pierādīt, ka speciālisti kļūdās. Mača sākums plānots divos naktī pēc Latvijas laika septītajā spēļu kortā.

Sevastovai debija „Grand Slam” pamatturnīros

Anastasija Sevastova līdz šim nebija spēlējusi par WTA dubultspēļu turnīros, bet Melburnā uzreiz debitēs „Grand Slam” līmenī. Dubultspēļu rangā Anastasijai ir 245. vieta, kamēr viņas pāriniecei, krievietei Marijai Kondratjevai 71. vieta. Arī Kondratjevai šī būs debija Melburnā un abām varētu būt iznācis pietiekami daudz laika, lai patrenētos kopā. Atgādinām, ka Sevastovai vienspēļu turnīrs noslēdzās jau pirmdien pēc zaudējuma savai vārda māsai Pavļučenkovai, kamēr Kondratjeva zaudēja vienspēļu kvalifikācijā.

Arī Sevastovas un Kondratjevas duetam pretī stāsies zināmas tenisistes, tomēr arī viņām lielākie panākumi bijuši vienspēlēs. Beļģiete Janīna Vikmaijere WTA vienspēļu rangā ir 16. vietā, bet dubultspēlēs 79., kamēr francūzietei Virdžinijai Razano šīs pozīcijas ir attiecīgi 20. un 258. Dubultspēļu turnīros Melburnā abām tenisistēm gan pārāk nav veicies – Razano bijusi 2. kārtā, bet Vikmaijere spēlējusi tikai reizi, pērn zaudējot jau pirmajā kārtā. Šis mačs gaidāms kā trešais pēc kārtas 14. kortā un varētu sākties ap sešiem rītā. Arī šajā spēlē favorītes būs Latvijas un Krievijas sportistu pretinieces

Uzvaras cena – ļoti liela

Par vienu uzvaru dubultspēļu turnīrā tenisistes uzreiz iegūst 160 reitinga punktus, kamēr zaudētājas saņem tikai piecus punktus. Gan Dekmeijerei, gan Sevastovai tas ļautu tikt augšup rangā. Tāpat arī abām Latvijas tenisistēm vajadzētu apdomāt iespējamo spēlēšanu kopā – vienai ir labs vienspēļu rangs, otrais dubultspēļu un ar šādu shēmu arī abas var tikt klāt citiem turnīriem. Jau februāra sākumā Līga un Anastasija spēlēs pārī Federācijas kausā un, iespējams, tad varēs pārrunāt iespējamās saspēlēšanās iespējas nākotnē.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-20 22:32, pirms 14 gadiem
cienītais Jāni .. kaut kāds video būs online?? no šīm divām spēlēm?

  +1 [+] [-]

, 2010-01-20 22:33, pirms 14 gadiem
tikums rakstīja: cienītais Jāni .. kaut kāds video būs online?? no šīm divām spēlēm?
nebuus gan.. no shiem kortiem neraada tieshraides..

     [+] [-]

, 2010-01-20 22:39, pirms 14 gadiem
nu ja tad var gulēt mierūgi un gaidīt rezultātus..

     [+] [-]

, 2010-01-20 23:58, pirms 14 gadiem
var jau sekot līdz live score!

     [+] [-]

, 2010-01-21 01:16, pirms 14 gadiem
Latvijas tenisistēm vajadzētu apdomāt iespējamo spēlēšanu kopā – vienai ir labs vienspēļu rangs, otrais dubultspēļu un ar šādu shēmu arī abas var tikt klāt citiem turnīriem------------------

Issti nasaprotu sho apgalvojumu, prasaas peec paskaidrojuma

     [+] [-]

, 2010-01-21 03:46, pirms 14 gadiem
Nu tad beidzot - Latvijai 1.uzvara AO! respect!