Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juškam uzvara vienspēļu pirmajā kārtā

Juškam uzvara vienspēļu pirmajā kārtā
Andis Juška
Foto: Gintars Kavacis

Pēc veiksmīgā turnīra Samarkandā latvieši turpina savas cīņas Uzbekistānas tenisa kortos – citas šīs valsts pilsētas Karši "Challenger" sacensībās pirmo kārtu vienspēlēs pārvarējis Andis Juška, taču dubultspēlēs Andim kopā ar citu Latvijas tenisistu Denisu Pavlovu to pašu paveikt nav izdevies.

Pagājušā nedēļa Andim Juškam un Denisam Pavlovam bija ļoti sekmīga Samarkandā – dubultspēlēs abi kopā tika pie pirmā kopīgā "Challenger" sērijas titula, bet vienspēlēs Andis aizkļuva līdz pusfinālam. Šonedēļ abu Latvijas sportistu ceļš vedis uz citu Uzbekistānas pilsētu Karši, kur uz hard seguma kortiem norisinās arī "Challenger" sērijas tenisa turnīrs ar balvu fondu 35 000 ASV dolāru. Pavlovam aizvakar neizdevās pārvarēt kvalifikācijas barjeru vienspēlēs, taču Juška pamatturnīrā iekļauts uzreiz.

Ar 6. numuru izliktajam Andim Juškam (ATP 313.) vienspēļu pirmajā kārtā bija jātiekas ar vienu no turnīra "wild card" ieguvušajiem tenisistiem, ATP rangā neesošo mājinieku Abduvorisu Saidmuhamedovu. Andis uzvarēja divos setos ar 6:3, 7:5 un iekļuva sacensību otrajā kārtā.

Tikpat labi gan neveicās Juškas un Pavlova duetam dubultspēlēs(izlikti ar 4. numuru). Pēc veiksmīgā pirmā seta, kuru izdevās uzvarēt ar 6:4, latvieši turpinājumā nespēja neko – otrais sets zaudēts ar 0:6, bet supertaibreikā sakāve ar 4:10. Tādējādi nākamajā kārtā iekļuva Aleksejs Kedrjuks no Kazahstānas un Krievijas pārstāvis Deniss Matsukevičs. Jāpiemin, ka Karši dubultspēļu turnīrs Andim Juškam un Denisam Pavlovam pērn izdevās ļoti veiksmīgs - tad mūsējiem izdevās aizcīnīties līdz pat finālam.

Juškas pretinieks otrajā kārtā būs Miloslavs Mecirs(ATP 333.) no Slovākijas, spēles sākums jau rīt pulksten 7:30 pēc Latvijas laika. Abi tenisisti reiz jau tikušies - pirms diviem gadiem Čehijas "Future" turnīrā pārāks bija latvietis - 7:6(6), 3:6, 6:1. Tikmēr Denisam Pavlovam šis turnīrs jau beidzies. Par pirmās kārtas pārvarēšanu Andis sev jau garantējis 600 ASV dolārus un 6 ATP ranga punktus, bet par piedalīšanos dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā Pavlovs un Juška savā rīcībā ieguvuši 250 ASV dolārus.

Tikmēr Jūrmalas "Future" vienspēļu turnīrā pirmo kārtu nespēja pārvarēt Davids Virabjans, kurš divos setos atzina ar 6. numuru izliktā Krievijas tenisista Ivana Nedeļko pārākumu - 2:6, 1:6. Līdz ar to Latvijas tenisistu cīņas turpina tikai dubultspēļu sacensībās.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +1 [+] [-]

, 2010-08-17 21:30, pirms 14 gadiem
Tātad Juška turpinās kāpt reitingā, pat ar šo vienu uzvaru....