Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis Nicas turnīru sāks pret Tomiku vai Kližanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbis Nicas turnīru sāks pret Tomiku vai Kližanu
Ernests Gulbis
Foto: SIPA/Scanpix

Ernests Gulbis pēdējo pārbaudi pirms "French Open" Nicas "ATP World Tour 250" turnīrā sāks no 2. kārtas, kurā sacentīsies ar Bernardu Tomiku vai Martinu Kližanu, noskaidrojās sestdien notikušajā izlozē. Gulbis jaunnedēļ pirmo reizi karjerā ATP turnīrā būs izlikts ar 2. numuru.

Gulbis pēdējā nedēļā pirms "Grand Slam" bieži nespēlē, taču šoreiz viņš ieplānojis otro reizi piedalīties Nicas turnīrā. Ernests Nicā 2011. gadā spēlēja ar "wild card", toreiz uz šo Francijas pilsētu dodoties spēļu prakses iegūšanas nolūkā – slimības dēļ nācās izlaist gan Madrides, gan Romas "Masters 1000" turnīru, tādējādi nespējot pienācīgi sagatavoties "French Open".

Gulbis pirms trim gadiem Nicā trīs setos pārspēja gan Fabio Foņīni, gan Denisu Istominu, bet pēc tam ceturtdaļfinālā divos setos piekāpās Tomāšam Berdiham. Šoreiz Gulbis, pateicoties Top 4 izliktā tenisista statusam (Ernestam otrais numurs), turnīru sāks tikai no 2. kārtas. Pēdējo reizi, kad Gulbis Francijā "ATP World Tour 250" turnīru sāka no 2. kārtas, viņš kļuva par Marseļas čempionu.

Ernests pirmo reizi kādā no ATP turnīriem izlikts ar otro numuru. Iepriekš trīs reizes bijis trešais, pēdējā no tām bija jau pieminētajā Marseļas turnīrā. Arī šoreiz Gulbim būtu bijis trešais numurs, taču dalību no sacensībām atsauca vakar Romā pusfinālu sasniegušais Milošs Raoničs, kuram tenisa pirms "French Open" pietiek. Pirmais numurs Nicā Džonam Isneram.

Gulbis pirmo maču aizvadīs trešdien un tajā sacentīsies ar Austrālijas tenisistu Bernardu Tomiku vai slovāku Martinu Kližanu. Gulbis ranga 80. vietā esošajam Tomikam vienīgajā iepriekšējā savstarpējā spēlē 2012. gadā Barselonā uz māla zaudēja ar 3:6, 4:6, bet ar reitinga 62. numuru Kližanu nav spēlēts. Gulbja sieta pusē no bīstamākajiem var minēt Gaelu Monfīsu, kurš pirms gada šeit spēlēja finālā.

Visi "Open De Nice Cote D'Azur" čempioni

GadsČempionsValsts
2013.Alberts MontanjessSpānija
2012.Nikolass AlmagroSpānija
2011.Nikolass AlmagroSpānija
2010.Rišārs GaskēFrancija

     [+] [-]

, 2014-05-17 16:11, pirms 10 gadiem
Gulbim šitas turnīrs jāpaņem !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-17 19:18, pirms 10 gadiem
Kuram vispār interesē tāds Nicas turnīrs,ja tūlīt sāksies RG
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-18 11:39, pirms 10 gadiem
Kližāns pirmajā spēlē nav tas patīkamākais variants - 13-3 sezonas bilance ATP līmenī, plus vēl tituls Minhenē. Tomikam nav variantu.