Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko ITF kvalifikācijā Zviedrijā zaudē tikai vienu geimu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko ITF kvalifikācijā Zviedrijā zaudē tikai vienu geimu
Aļona Ostapenko
Foto: Richard van Loon

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien viegli kvalificējās ITF 25 000 pamatturnīram Īstadā, Zviedrijā. Latvijas otrā rakete šāda līmeņa turnīrā piedalīsies piekto reizi.

Lai iekļūtu pamatturnīrā, kvalifikācijā ar pirmo numuru izliktajai Ostapenko bija jāuzvar tikai vienā mačā. Ranga 477. vietā esošā Ostapenko to paveica ļoti viegli, ar 6:0, 6:1 sagraujot Zviedrijas tenisisti Rebeku Poikajārvi (WTA 1262.). Ostapenko vienīgo geimu zaudēja ar savu servi, kad bija vadībā ar 10:0.

Pirms nedēļas 17. dzimšanas dienu nosvinējusī Ostapenko šogad otro reizi kvalificējusies ITF 25 000 līmeņa pamatturnīram. Tas viņai izdevās arī Grado (Itālija), kur pamatsacensībās izdevās gūt vienu uzvaru. Kvalifikācijas pārvarēšana dod vienu reitinga punktu.

Ostapenko piekto reizi piedalīsies ITF 25 000 sērijas pamatsacensībās. Līdz šim tikai divreiz bijis pa spēkam tikt līdz 2. kārtai. Bez jau pieminētā turnīra Itālijā Aļonai tas izdevās arī pagājušā gada augustā Turcijā. Pirmā pretiniece Zviedrijas pamatturnīrā būs itāliete Alise Balduči (WTA 376.), kuru Aļona uzvarējusi abos iepriekšējos mačos.

Pēc Zviedrijas, kur ir māla seguma sacensības, Aļonai būs divi lielie junioru turnīri Anglijā uz zāliena seguma – 22. jūnijā startējošais "Nike Junior International Roehampton" un Vimbldona, kas notiks notiks no 28. jūnija līdz 6. jūlijam.