Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis un Sevastova gada spēlētāji LTS vērtējumā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gulbis un Sevastova gada spēlētāji LTS vērtējumā
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 11. decembrī tenisa klubā “ACB” notika ikgadējā Latvijas tenisa balle, kuras laikā LTS atskatījās arī uz 2009. gadu, nosaucot labākos vairākās nominācijās. Par gada spēlētājiem jau kuru reizi tika atzīti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova, bet gada komandas tituls tika kā Deivisa kausa, tā Federācijas kausa komandām.

Šogad Latvijas Tenisa Savienības (LTS) gada noslēguma pasākums norisinājās tenisa kluba “ACB” telpās Mārupē. Vairums Latvijas vadošie tenisisti gan gatavojas jaunajai sezonai un pasākumu nevarēja pagodināt ar savu klātbūtni, tomēr tas neliedza paziņot sezonas veiksminiekus kopumā 12 nominācijās.

Par 2009. gada spēlētāju tika atzīts Ernests Gulbis. Lai gan šis gads Ernestam nebija tik veiksmīgs kā iepriekšējais, tomēr viņš joprojām nes Latvijas vārdu pasaulē kā viens no jaunākajiem un talantīgākajiem spēlētājiem. Ernests ir stabils pirmā 100. spēlētājs, bet pašlaik jau gatavojas nākamā gada sezonai un “Australian Open”. 2009. gada spēlētājas tituls pelnīti pienākas liepājniecei Anastasijai Sevastovai, kura šogad sasniedza WTA ranga simtnieku un pašlaik ieņem 82. vietu. Aizvadītajā gadā Anastasija guva arī savu pirmo panākumu “Grand Slam” turnīros, pārvarot pirmo kārtu, bet jaunajā sezonā no viņas tiek gaidīts vēl vairāk. Arī Anastasija šobrīd jau gatavojas jaunajai sezonai, kaut šogad vēl spēlēs Dubaijas turnīrā.

Šogad sekmīgi startēja arī abas komandas, tāpēc likumsakarīgi, ka šajā nominācijā balvas saņēma kā Deivisa kausa izlase, tā Federācijas kausa komanda. Puišiem pēc gada pārtraukuma izdevās atgriezties Eiropas Āfrikas zonas pirmajā grupā un kopā tika gūtas trīs uzvaras pār Moldovu, Bulgāriju un Slovēniju. Tikmēr meitenes, apspēlējot Maroku, Portugāli un Gruziju garantēja vietu Eiropās Āfrikas pirmajā grupā, kur spēlē arī tādas izlases kā Baltkrievija, Dānija. Abu komandu mērķis būs saglabāt vietu 1. grupā – cerams tas arī izdosies.

Apbalvojumus saņēma arī divas nākotnes cerības. Gada izaugsmes balvu ieguva 17 gadus vecā Diāna Marcinkeviča, kura gada izskaņā saucama par Latvijas vienspēļu otro numuru. Viņa šajā sezonā tika pie sava pirmā ITF sērijas vienspēļu titular un rangā ieņem vietu jau sestajā simtā. Tikmēr gada cerības balva pienācās Artūram Kazijevam. Viņš šogad kļuva par vairākkārtēju Latvijas čempionu, tika iekļauts Divisa kausa komandas sastāvā un kopā ar Miķeli Lībieti iekļuva Jūrmalas “Future” dubultspēļu turnīra finālā. Pašlaik Kazijevs Vācijā gatavojas nākamā gada junioru “Australian Open”.

Bez balvas nepalika arī Latvijas Deivisa kausa komandas kapteinis Ģirts Dzelde. Viņš saņēma gada seniora titulu – šogad izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā senioriem, bet vecuma grupā 45+ ieņem 5. vietu rangā. Gada amatiera balvas saņēma Jurģis Pastors un Žanete Garenčika, bet par gada treneri tika atzīta Jeļena Jakovļeva, kura ar panākumiem vada U-12 meiteņu izlasi. Par gada turnīru tika atzīts „Zelta Wilsons”, kas norisinās Liepājā, bet gada kluba nosaukums tika “ACB”, kurš nepilna gada laikā ir ieguvis popularitāti gan profesionāļu, gan amatieru vidū.

Visbeidzot nozīmīgo balvu “Par mūža ieguldījumu” saņēma Ilmārs Solims. Cilvēks, kurš visu mūžu ir pavadījis sportā, bet viņa lielākā vērtība ir bijusi tenisā. Ilmāra audzēkņu skaitā ir tādi izlašu dalībnieki kā Irina Kuzmina, Artūrs Kazijevs un citi. Ilmārs ir dedzīgs taisnības cīnītājs. Viņa gara darbs ir Latvijas tenisa reitinga algoritms. Ja kādam šķiet, ka viņš nav pareizajā vietā reitingā Jūs varat saņemt bezmaksas lekciju vairāku stundu garumā un tad Jūsu šaubas zudīs - sapratīsiet, ka esat pareizajā vietā.

LTS 2009. gada balvas

NominācijaBalvas ieguvējs
Gada spēlētājsErnests Gulbis
Gada spēlētājaAnastasija Sevastova
Gada komandaDeivisa kausa komanda un Federācija kausa komanda
Gada izaugsmeDiāna Marcinkeviča
Gada cerībaArtūrs Kazijevs
Gada trenerisJeļena Jakovļeva
Gada seniorsĢirts Dzelde
Gada amatierisJurģis Pastors
Gada amatiereŽanete Garenčika
Gada turnīrs„Zelta Wilsons”
Gada klubs„ACB”
Par mūža ieguldījumuIlmārs Solims

  +7 [+] [-]

, 2009-12-14 11:32, pirms 14 gadiem
lai ari daudzi klatesosie noniecina Gulbi , ka nevienu nevar uzvaret, talak nekur netiek utt, bet der zinat ari ka Gulbis ir vienigais pasaules limena tenisists Latvija kurs regulari piedalas augstakos turniros un cinas ar labakajiem, kas sajos grutajos laikos ir apsveicami
Slēpts komentārs: escud

     [+] [-]

, 2009-12-14 11:47, pirms 14 gadiem
Kursh gan cits! Ja man jaaizveelaas un ir tikai viena kandidatuura..... gruuti samekleet kaadu citu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-12-14 14:19, pirms 14 gadiem
zidlers rakstīja: lai ari daudzi klatesosie noniecina Gulbi , ka nevienu nevar uzvaret, talak nekur netiek utt, bet der zinat ari ka Gulbis ir vienigais pasaules limena tenisists Latvija kurs regulari piedalas augstakos turniros un cinas ar labakajiem, kas sajos grutajos laikos ir apsveicami
Balva jau nav labākajam bet gan gada spēlētājam! Var šaubīties ka Gulbis ir šī gada spēlētājs. Varbūt šogad daudz vairāk paveicis A.Juška?

     [+] [-]

, 2009-12-14 20:37, pirms 14 gadiem
Tas, ka līdzjutēji apceļ Gulbi, vien liecina par to, ka viņi no šī spēlētāja tuvākā nākotnē sagaida zināmu progresu. Un tas ir iespējams, jo Gulbja spēles atsevišķi uzplaiksnījumi ir visai spoži. Ceru, ka viņam izdosies, taču, ja atkal iestāsies otrās kārtas sindroms, būšu pirmajās psihoterapeitu rindās

     [+] [-]

, 2009-12-14 22:34, pirms 14 gadiem
Dā, kuri tad divi citi?