Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Amerika manos plānos šogad nav - tur ir pārāk bīstami"

Andrejs Siliņš

Ostapenko: "Amerika manos plānos šogad nav - tur ir pārāk bīstami"
Aļona Ostapenko. Foto: Zuma Press/Scanpix

"Gadās, ka tiek ieplānoti turnīri un sāc tiem gatavoties, bet tad pēkšņi nāk informācija, ka turnīrs nenotiks..." otrdien "Merks Cup" turnīra preses konferencē sacīja Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 41.).

"Man ir lieliskas atmiņas no Tallinas, kur ar izlasi spēlējām Federācijas kausā 2018. gadā un izcīnījām uzvaru. Būs lieliski atgriezties laukumā un piedalīties šajā turnīrā," Aļona apliecināja, ka noilgojusies pēc tenisa spēlēšanas. "Esmu sevi uzturējusi formā, atpūtusies un nevaru sagaidīt atgriešanos laukumā. Aneti [Kontaveitu] pazīstu jau sen, kopš junioriem. Kaju [Kanepi] pazīstu mazāk, bet esmu redzējusi tūrē. Abas ir spēcīgas spēlētājas un nebūs viegli."

Tenisiste norādīja, ka ar motivācijas atrašanu pandēmijas laikā esot sarežģīti: "Ja būtu skaidrība, tad mēs zinātu, kam gatavoties. Gribu, lai šis gads kopumā ātrāk paiet. Gadās, ka tiek ieplānoti turnīri un sāc tiem gatavoties, bet tad pēkšņi nāk informācija, ka turnīrs nenotiks... Joprojām šaubos, ka notiks "US Open" un citi lielie turnīri, tāpēc prieks, ka tagad varēsim aizbraukt tepat netālu no Rīgas un uzspēlēt."

Turnīra pēdējā dienā plānota jauktā dubultspēle un, ja ne Ernests Gulbis, ne Kārlis Ozoliņš tās nav spēlējuši, tad Ostapenko ir visai liela pieredze. "Tas ir interesanti bet citādāk [nekā klasiskās dubultspēles]. Ir interesanti pieņemt vīriešu serves, ir interesanti, kad izdodas apspēlēt vīriešus," sacīja tenisiste.

Pandēmijas laikā Ostapenko trenējusies ar sparinga partneriem tepat no Latvijas, tostarp pēdējās nedēļās Liepājā arī ar otru Latvijas tenisa zvaigzni Anastasiju Sevastovu.

"Man patīk pavadīt laiku mājās, padzīvot normālu dzīvi," Aļonai mēģināja saredzēt plusus pandēmijas laikam. "Dažādās valstīs ir dažādi noteikumi. Eiropā noteikumi bijuši stingrāki, bet ASV meitenes trenējušās visu laiku. Ja to neatcels, tad pirmais turnīrs man būs Palermo. Pēc tam plānota dalība turnīrā Prāgā, bet dalība atkarīga no tā, vai pēc atlidošanas no Čehijas būs jāpavada laiks karantīnā. Amerika pagaidām manos plānos [šogad] nav, jo tur braukt ir pārāk bīstami."