Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere trešdien sāks Vimbldonas kvalifikācijas turnīru

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere trešdien sāks Vimbldonas kvalifikācijas turnīru
"French Open" Līga Dekmeijere spēlēja pamatturnīrā. Vai tas izdosies arī Vimbldonā?

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere duetā ar horvātieti Dariju Juraku trešdien aizvadīs pirmo cīņu Vimbldonas „Grand Slam” turnīra dāmu dubultspēļu kvalifikācijā. Pirmajā kārtā pretiniekos būs krievietes Vesnas Doloncas un ungārietes Katalinas Morosi duets, bet iekļūšanu pamatturnīrā dos divi panākumi.

Atšķirībā no citiem „Grand Slam” turnīriem Vimbldonā notiek kvalifikācijas turnīri arī dubultspēlēs. Tādā šogad būs spiesta piedalīties arī Latvijas vadošā dubultspēļu meistare Līga Dekmeijere, kurai jaunākajā rangā 92. vieta. Par pārinieci Līga sarunājusi horvātieti Dariju Juraku (WTA 97.), ar kuru kopā nule startēts Hertogenbošā (zaudējums 1.kārtā). Abu sportistu duets Vimbldonas kvalifikācijā izlikts ar 1.numuru.

1.kārtā, kas tiks izspēlēta jau rīt, pretiniekos būs krievietes Vesnas Doloncas un ungārietes Katalinas Morosi duets. Viņām dubultspēļu rangā šobrīd attiecīgi 297. un 227.vieta. Ja izdosies uzvarēt, tad otrajā kārtā (un izšķirošajā par tikšanu pamatturnīrā) pretiniekos būs Irina Falkoni (ASV) / Katrina Verle (Vācija) vai Jeļena Bogdana (Rumānija) / Ļesja Curenko (Ukraina).

Jāpiemin, ka Vimbldonas pamatturnīrā Līga spēlējusi trīs reizes, tomēr ne 2006.gadā kopā ar igaunieti Kaju Kanepi, ne 2009.gadā ar ukrainieti Viktoriju Kutuzovu un pērn ar čehieti Petru Kvitovu pie uzvarām nav izdevies tikt.

Izmantotie resursi:
The Championships, Wimbledon 2011 - The...