Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai pirmā uzvara WTA kvalifikācijā Zviedrijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai pirmā uzvara WTA kvalifikācijā Zviedrijā
Diāna Marcinkeviča

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Diāna Marcinkeviča izcīnījusi pirmo no trim nepieciešamajām uzvarām Bostādes WTA turnīra kvalifikācijā, šodien arī 6:3, 6:3 sagraujot zviedrieti Matildi Hamlinu.

Šonedēļ WTA reitingā 254. vietu saglabājusī Diāna Marcinkeviča trešo reizi izmēģina spēkus WTA turnīru kvalifikācijā. Aprīlī Katovicē izdevās pārvarēt vienu kārtu, tāds pats sasniegums arī jūnijā Nirnbergā. Vācijā Diānai bija lieliska iespēja uzvarēt divos mačos, taču otrajā tika izlaists milzīgs pārsvars.

Vai trešā reize būs laimīga? Priekšnoteikumi tam ir. Latvijas pirmā rakete Zviedrijā kvalifikācijā bija izlikta ar otro numuru, bet pēc francūzietes Alizē Limas izstāšanās kļuvusi par mini turnīra pirmo numuru. No zināmākajām tenisistēm kvalifikācijā ir tikai itāliete Alberta Brianti, kura vēl pērn regulāri spēlēja WTA tūrē, bet tagad reitingā noslīdējusi uz 264. vietu un spiesta spēlēt kvalifikācijā.

Marcinkeviča kvalifikāciju šodien sāka ar maču pret 20 gadus veco zviedrieti Matildu Hamlinu, kura reitingā ieņem tikai 726. vietu, bet augstāk par 641. vietu nav spējusi tikt. Starp citu, Hamlina februārī Helsingborgā zaudēja Aļonai Ostapenko – 7:5, 2:6, 1:6. Marcinkeviča pret šo zviedrieti līdz šim nebija spēlējusi.

Marcinkeviča pirmajā setā divreiz atspēlēja breiku un uzvarēja ar 6:3. Kā ierasts, vājā vieta bija spēle pie otrās serves (1/10), pieļaujot piecas dubultkļūdas. Hamlina pirmajā setā savu servi nenoturēja ne reizi. Otrajā setā zviedriete izturēja pirmos četrus geimus, pēc tam vairs nespējot pretoties – Marcinkevičai abos setos 6:3. Visā mačā Marcinkevičai astoņas dubultkļūdas.

20 gadus vecās Marcinkevičas pretiniece 2. kārtā būs 24 gadus vecā austriete Nikola Rotmana (WTA 404.). Vienīgajā savstarpējā spēlē pirms diviem gadiem Atēnās uz "hard" seguma pārāka bija Latvijas sportiste – 6:3, 7:5. Iekļūšana 2. kārtā devusi sešus reitinga punktus un 700 dolārus. Lai kvalificētos pamatturnīram, jāuzvar trīs mačos.

Šajā nedēļas nogalē kvalifikācijas mači arī brāļiem Podžus, kuri atkal startēs "Challenger" turnīrā, šoreiz piedaloties sacensībās Bingemtonā, Ņujorkā. Abiem pirmās spēles jau šovakar.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-13 16:59, pirms 11 gadiem
kad un kur nākamo turnīru spēlēs Juška?