Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča netiek pie vienspēļu titula Dižonā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkeviča netiek pie vienspēļu titula Dižonā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas tenisistei Diānai Marcinkevičai (WTA 350.)šodien nav izdevies izcīnīt Francijas pilsētas Dižonas ITF 10 000 sērijas sacensību vienspēļu titulu. Finālspēlē viņa ar 4:6, 4:6 piekāpās ukrainietei Marinai Zaņevskai (WTA 393.). Vienspēļu rangā Diāna nopelnīja astoņus punktus.

19 gadus vecā Marcinkeviča otro nedēļu pēc kārtas spēlēja Francijā ITF 10 000 sērijas turnīros. Pagājušajā nedēļā Bronā viņa vienspēlēs tika līdz ceturtdaļfinālam, bet šonedēļ Dižonā sekmējās labāk. Mūsu tenisiste četros mačos nezaudēja ne seta, sasniedzot finālu. Tajā pretī stājās gadu jaunākā ukrainiete Marina Zaņevska. Lai gan rangā viņa nedaudz zemāk (WTA 393.), tomēr šobrīd atrodas lieliskā sportiskā formā (pirms tam divi tituli divās nedēļās). Turklāt tieši Zaņevska bija tā, kura pirms nedēļas Diānu apturēja ceturtdaļfinālā – 6:3, 6:2.

Finālu Diāna iesāka ar 2:0 vadību, taču ātri vien ukrainiete atspēlējās un tika priekšā ar breiku. Marcinkeviča vēl spēja izlīdzināt rezultātu, taču 9.geimā zaudēta sava serve un sets zaudēts ar 4:6. Otrajā setā tenisistes turpināja nepārliecinoši spēlēt pie savas serves, tomēr ikreiz pussolīti priekšā bija Zaņevska. Desmitajā geimā viņai iespēja izservēt maču un ar nelielām pūlēm tas tika izdarīts (6:4). Līdz ar to viņai jau trešais tituls tikpat nedēļās.

Bet mūsu sportistei šajā turnīrā iegūti astoņi reitinga punkti, kas vēl ļaus uzlabot ranga vietu. Atgādināsim, ka Dižonas dubultspēļu turnīrā Diāna kļuva par čempioni kopā ar grieķieti Despinu Papamihailu (titula izcīnīšanai gan vajadzēja tikai vienu uzvaru), nopelnot 12 reitinga punktus. Arī jaunnedēļ viņa cīnīsies Francijā, šoreiz jau Amjēnas pilsētā.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

  +1 [+] [-]

, 2012-03-11 18:05, pirms 12 gadiem
Nu vajadzēja atriebties!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-11 18:20, pirms 12 gadiem
vienalga kāpums rangā būs