Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča ar uzvaru sāk otro nedēļu Indijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča ar uzvaru sāk otro nedēļu Indijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Diāna Marcinkeviča ar divu setu uzvaru sākusi otro nedēļu Indijā, pārvarot Mumbajas ITF 25 000 turnīra 1. kārtu. Tikmēr Ieva Irbe nav spējusi kvalificēties ITF 10 000 pamatturnīram Šarmelšeihā.

Diāna Marcinkeviča šonedēļ reitingā zaudējusi divas vietas, ieņemot 231. pozīciju. Latvijas pirmajai raketei vēl nav pieskaitīti pagājušajā nedēļā Punē ar pusfināla sasniegšanu nopelnītie 24 punkti. Kad tas notiks, Diānai labos savu rekordu (224. vieta septembrī.)

Marcinkeviča pavada otro nedēļu Indijā, no Punes pārceļoties uz Mumbaju, kur notiek ITF 25 000 sērijas turnīrs uz "hard" seguma. Tajā sastāvs ir gandrīz tāds pats kā Punē. Galvenā atšķirība ir austrietes Melānijas Klafneres nespēlēšana. Tā rezultātā Marcinkeviča šoreiz izlikta ar otro, nevis trešo numuru. Pirmās raketes godā arī šonedēļ poliete Magda Linete. Viņa kļuva par Punes čempioni, ceļā uz titulu pusfinālā tiekot galā arī Marcinkeviču.

Diāna otro turnīru Indijā sāka ar 16 gadus vecās Indijas tenisistes Vasanti Šindes (nav WTA rangā) uzveikšanu – 6:1, 6:4. Pateicoties "wild card", Šinde pirmo reizi spēlēja ITF pamatturnīrā, iepriekš šajā līmenī tikai vienreiz piedaloties kvalifikācijā, pērn vienīgajā mačā zaudējot Punē. Diāna šodienas spēlē abos setos zaudēja pirmo geimu, otrajā gadījumā tas bija ar savu servi, taču breiku uzreiz izdevās atspēlēt un izvairīties no trīs setu cīņas.

Diānas pretiniece 2. kārtā būs britu pārstāve Anna Smita (WTA 573.) vai turciete Melisa Sezere (WTA 342.). 1. kārtas pārvarēšana ļāvusi tikt pie astoņiem punktiem. Marcinkeviča dubultspēļu turnīrā piedalīsies ar Gruzijas tenisisti Oksanu Kalašņikovu, abām esot izliktām ar pirmo numuru.

Ieva Irbe otro nedēļu pēc kārtas spēlēja ITF 10 000 turnīrā Šarmelšeihā. Tāpat kā pagājušajā nedēļā, arī šoreiz kvalifikācijas pārvarēšanai bija nepieciešama tikai viena uzvara, taču šonedēļ to gūt Irbei nebija pa spēkam – 2:6, 3:6 sagrāve pret Itālijas tenisisti Alesiju Piranu (WTA 1231.).